Από την υποδοχή πρωτοετών…

0
587
Εκτύπωση Εκτύπωση
1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (καμία αξιολόγηση προς το παρόν)
Loading...

Την Κυριακή 13 Νοεμβρίου μετά το πέρας της εορταστικής εκδήλωσης για τα 50 χρόνια κυκλοφορίας του περιοδικού «Η Δράση μας», τα μέλη της Χριστιανικής Φοιτητικής Δράσης Αθηνών είχαμε την ευκαιρία με δείπνο στο Οικοτροφείο να υποδεχτούμε τους πρωτοετείς φοιτητές της Δράσης.

Καλωσορίζοντας τα καινούργια μέλη ο υπεύθυνος της Χ.Φ.Δ, κ. Τζανακάκης τους ευχήθηκε κάθε καρποφορία σε πνευματικό και ακαδημαϊκό επίπεδο στους νέους ορίζοντες που ανοίγονται μπροστά τους. Συνεχίζοντας επισήμανε ότι η Χ.Φ.Δ αποτελεί τη συνέχεια των Ομάδων όπως ακριβώς το Πανεπιστήμιο ακολουθεί το Λύκειο. Αυτό το νέο ξεκίνημα επιβάλλεται να συνδυαστεί με μία πνευματική και μυστηριακή ανέλιξη εφάμιλλη της διεύρυνσης των γνωστικών αντικειμένων που συνεπάγεται η είσοδος στο Πανεπιστήμιο. Εν κατακλείδι σημείωσε ότι τώρα πια καλούνται να αναλάβουν πρωτοβουλίες και να επιδείξουν αυτενέργεια αφήνοντας κατά μέρος την παθητική συμμετοχή τους σε διάφορες εκδηλώσεις που απολάμβαναν ως μέλη των Oμάδων. Τώρα οφείλουν οι ίδιοι να δημιουργούν και να πρωταγωνιστούν.

Έπειτα ακολούθησε μία σύντομη παρουσίαση τριών εκ των σημαντικότερων τομέων της Χριστιανικής Φοιτητικής Δράσης από τους αντίστοιχους υπεύθυνους τομεάρχες τους. Πρόκειται για τους τομείς ιεραποστολικών εξορμήσεων, εξορμήσεων αγάπης και διαδικτύου. Οι τομεάρχες των ιεραποστολικών εξορμήσεων στάθηκαν στις δυσκολίες που συναντούν στα πανεπιστήμια καθώς και στην ανάγκη σωστής προετοιμασίας πριν από μία εξόρμηση κυρίως μέσω της προσευχής. Στη δική του αναφορά ο υπεύθυνος των εξορμήσεων αγάπης υπογράμμισε την προσφορά που συντελείται μέσω αυτών καθώς με αυτόν τον τρόπο δίνεται χαρά σε ανθρώπους πονεμένους και ταλαιπωρημένους. Τέλος ο τομεάρχης διαδικτύου μας έκανε μία σύντομη περιήγηση στο διαδικτυακό τόπο της Δράσης επιδεικνύοντας τις δυνατότητες που παρέχει.

Τη βραδιά σφράγισε ο αρχιμανδρίτης π. Χριστόδουλος Κογιώνης ο οποίος ζήτησε από τους πρωτοετείς να αγαπήσουν και να αγκαλιάσουν από βάθους καρδιάς τους τομείς της Χριστιανικής Φοιτητικής Δράσης και με το δυναμισμό και τη ζωντάνια τους να συνεχίσουν το πολύπλευρο έργο της.

φοιτητής Ε.Κ.Π.Α.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ