Εορτή λήξης 2006-2007

0
943
Εκτύπωση Εκτύπωση
1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (καμία αξιολόγηση προς το παρόν)
Loading...

Με τη χάρη του Θεού, άλλη μία αγωνιστική χρονιά για τη Χριστιανική Φοιτητική Δράση Αθηνών έφτασε στο τέλος της. Μία χρονιά όπου όλοι έδωσαν τη δική τους μαρτυρία Χριστού στα πανεπιστημιακά κτήρια. Μια χρονιά όπου ο καθένας περίμενε με λαχτάρα ν’ ακούσει το χτύπο στη θύρα της δικής του καρδιάς και ν’ ανοίξει…

«Ἰδοὺ ἔστηκα ἐπὶ τὴν θύραν καὶ κρούω.»

Το γενικό σύνθημα του ακαδημαϊκού έτους 2006-2007 δόθηκε το Νοέμβριο στην εορτή Έναρξης των εργασιών της Χριστιανικής φοιτητικής Δράσης, στην αίθουσα ΓΕΧΑ Αμπελοκήπων. Στον ίδιο χώρο τώρα η χρονιά επισφραγίστηκε με την εορτή Λήξης των εργασιών.

Στο ξεκίνημα της εορτής, σύσσωμοι οι παριστάμενοι έψαλαν πανηγυρικά το απολυτίκιο της εορτής της Αναλήψεως και, μετά από κάποιες εναρκτήριες σκέψεις που ακούστηκαν από το φοιτητή Αθανάσιο Βουρουτζή, τη σκυτάλη πήρε ο βυζαντινός χορός των φοιτητών ψάλλοντας μέσα σε κλίμα κατάνυξης τα τροπάρια του Εσπερινού «Κύριε ἐκέκραξα…», «Κατευθυνθήτω…» και το τροπάριο «Τα πάντα παρήγαγες…».

Ακολούθησε η ανασκόπηση της χρονιάς που τελείωσε, με τις φοιτήτριες Δέσποινα Ανταράκη και Μαρία Κουτσίδου να μας καθοδηγούν στα σημαντικότερα γεγονότα. Εξορμήσεις του περιοδικού μας σε διάφορες σχολές, επισκέψεις αγάπης στον πόνο των ασθενών αδελφών μας στα νοσοκομεία, θέματα Κύκλων και ομιλιών· όλα αυτά πέρασαν μπροστά από τα μάτια μας χάρη σε μια ιδιαιτέρως επιμελημένη προβολή. Ξεχωριστή αναφορά έγινε στην 5ήμερη εκδρομή των φοιτητριών στην Κύπρο· στο πολύπαθο νησί μάλιστα αφιερώθηκαν τα κυπριακά τραγούδια «Των αθανάτων…» και «Λογαριάσατε λάθος…», τα οποία ερμήνευσε άψογα η χορωδία των φοιτητριών. Δεν μπορούσε βέβαια να λείπει η αναφορά στην κατασκήνωση. Μετά λοιπόν από το video για το Αθαμάνιο και… το σχετικό τραγούδι, σειρά είχε πάλι ο βυζαντινός χορός που απηύθυνε δοξολογητικό ύμνο στον Κύριο: «Τὶς Θεὸς μέγας ὡς ὁ Θεὸς ἡμῶν;…».

Το λόγο πήραν έπειτα οι φοιτητές Αλέξανδρος Χουλιαράς και Σωτήριος Τζαϊλέας, οι οποίοι μοιράστηκαν μαζί μας τις εντυπώσεις και τις εμπειρίες τους από το Β΄ Πανελλήνιο Συνέδριο της Χριστιανικής Φοιτητικής Δράσης «Υπακοή και ελευθερία», και από την 6ήμερη προσκυνηματική εκδρομή των φοιτητών στην Κωνσταντινούπολη αντίστοιχα. Ένα video υπέδειξε συνοπτικά τις εκδηλώσεις των φοιτητών μέσα στη χρονιά, με ιδιαίτερη έμφαση πάλι στην εκδρομή στην αθάνατη Βασιλεύουσα Πόλη.

Στην εορτή μας είχαμε τη χαρά να παρευρίσκονται μέλη-εκπρόσωποι της Χριστιανικής Φοιτητικής Ένωσης. Εξ αυτών χαιρέτησε την εκδήλωση ο Νικόλαος Χούλης, φοιτητής του Μαθηματικού. Παρευρίσκονταν όμως ακόμα και πανεπιστημιακοί καθηγητές… Οι κύριοι Ηλίας Ματσακούρας (του Παιδαγωγικού τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης) και Απόστολος Νικολαΐδης (της Κοινωνικής Θεολογίας) χαιρέτησαν επίσης την εκδήλωση και ευχήθηκαν σε όλους μας για τους αγώνες μας.

Η σφραγίδα μπήκε με τον σεβαστό μας π. Νίκωνα Χαρέα της Αδελφότητας Θεολόγων « ὁ Σωτὴρ», να επικεντρώνει σε κάποια από τα γεγονότα της χρονιάς και να δίνει το στίγμα και τον παλμό για νέους αγώνες. Στο τέλος, όλοι μαζί ψάλλαμε το απολυτίκιο του Αγίου Δημητρίου, στην ενορία του οποίου υπάγεται η αίθουσα.

…Κατά την αποχώρηση έβλεπες μόνο χαρούμενα και γαλήνια πρόσωπα, ενώ στις καρδιές όλων υπήρχε μυστική η ευχή: «Καλή κατασκήνωση!»…

Να μας αξιώνει ο Θεός κάθε χρόνο να τον ζούμε έτσι, αγωνιστικά, μέσα στην παρουσία Του.

Καλό Καλοκαίρι!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ