“Εκδήλωση της αγάπης Του”…

0
801
Εκτύπωση Εκτύπωση
1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (1 ψήφοι, μέσος όρος: 5.00 από 5)
Loading...

IMG_3542Λίγες μέρες πριν από τα Χριστούγεννα, μια ομάδα φοιτητριών της Χριστιανικής Φοιτητικής Δράσης επισκεφθήκαμε το Άσυλο Ανιάτων, για να μεταφέρουμε, όσο μπορούσαμε, το μήνυμα των Χριστουγέννων, τη σαρκωμένη Αγάπη, και να δώσουμε τις ευχές μας στους ανθρώπους που φιλοξενούνται σ’ αυτό. Με τη συνοδεία κιθάρας, με τα τριγωνάκια μας και το χαμόγελο στα χείλη όλων, ψάλλαμε ύμνους, τραγουδήσαμε κάλαντα και άλλα χριστουγεννιάτικα τραγούδια, και όχι μόνο. Μαζί με τις ολόκαρδες ευχές μας, προσωπικά, στον καθένα, μοιράσαμε κι ένα πρακτικό δωράκι κι ένα χριστουγεννιάτικο διακοσμητικό που είχαμε φτιάξει εμείς οι ίδιες, για να στολιστεί κάθε γωνιά.

Η χαρά καθρεφτιζόταν στο πρόσωπο όλων μας, και γινόταν μεγαλύτερη, καθώς μας την επέστρεφαν με τη ζεστή υποδοχή και το χαμόγελό τους οι ασθενείς. Άνθρωποι πονεμένοι, αλλά δυνατοί με το Χριστό, που χαίρονταν σαν μικρά παιδιά για το ελάχιστο που τους προσφέραμε, που μας έσφιγγαν το χέρι, όσοι δεν μπορούσαν να μιλήσουν, κι άγγιζαν, έτσι, όχι μόνο τις γωνιές, αλλά όλη την ψυχή μας.

IMG_3545Λίγο πριν φύγουμε, μιλώντας με τη διευθύνουσα του Ιδρύματος, ανανεώσαμε την υπόσχεσή μας να επιστρέψουμε, αυτή τη φορά όχι μόνο τα επόμενα Χριστούγεννα, αλλά όποτε η καθεμιά μας έχει να δώσει λίγο από το χρόνο της. Γιατί αυτοί οι άνθρωποι μας χρειάζονται και τους χρειαζόμαστε πιο συχνά, για να μένουν ζεστές οι καρδιές μας. Νομίζαμε ότι πήγαμε για να δώσουμε, αλλά μάλλον πήραμε πολύ περισσότερα, αφού, καθώς φεύγαμε, μας συνόδευαν οι ολόψυχες ευχές τους, η ευχή του Χριστού και της Παναγιάς μας.

Μακάρι η καινούρια χρονιά που ξημέρωσε να γεμίσει από πολλές τέτοιες εκδηλώσεις της Αγάπης Του!

Κ.Φ., φοιτήτρια Π.Τ.Δ.Ε.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ