Από την απόδρασή μας στις Σπέτσες…

0
2251
Εκτύπωση Εκτύπωση
1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (καμία αξιολόγηση προς το παρόν)
Loading...

Οι φοιτητές της Χριστιανικής Φοιτητικής Δράσης Αθηνών αποφάσισαν φέτος να πάνε την Πασχαλινή τους εκδρομή στο κοντινό αλλά συνάμα και όμορφο νησί των Σπετσών.

Τι πιο όμορφο και ελπιδοφόρο από το να ξεκινήσει μια εκδρομή με μια Θεία Λειτουργία, όπως κι έγινε την Παρασκευή της Διακαινησίμου σε ένα απόμερο μα ιστορικό εξωκκλήσι στο Κορωπί. Μετά το πέρας της Θείας Ευχαριστίας η επόμενη στάση πριν της Σπέτσες ήταν για λίγη ώρα στο κάστρο της Ακροκορίνθου, από όπου είχαμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε την υπέροχη θέα.

Νωρίς το απόγευμα επιβιβαστήκαμε στο καϊκάκι και γρήγορα αντικρίσαμε από μακριά το γραφικό νησί των εμπόρων να ορθώνεται μπροστά μας. Ύστερα από την εγκατάσταση στο ξενοδοχείο, η Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου μας καλωσόρισε στο νησί τους. Εκεί μας περίμεναν τρεις Ιερείς του νησιού όπου μας μίλησαν για την ιστορία της Ιεράς Μονής που τώρα λειτουργεί ως ενορία.

Ξημέρωσε Σάββατο και κινήσαμε όλοι μαζί για το σπίτι της Μπουμπουλίνας. Εκεί μπορούσε να θαυμάσει κανείς το μεγαλείο και την αρχοντιά ενός σπιτιού που φιλοξένησε κρίσιμες συναντήσεις κατά την διάρκεια της επαναστάσεως καθώς και να περιεργαστεί με αντικείμενα ιδιαίτερης αξίας. Ακολούθησε ο περίγυρος του νησιού με καϊκι ο οποίος συνδυάστηκε με ένα δροσερό μπάνιο. Έπειτα μια όμορφη περιπλάνηση στους γραφικούς ακανόνιστους δρόμους και στα στενά σοκάκια. Το απόγευμα είχαμε την ευκαιρία να παρευρεθούμε στον εσπερινό της Ι.Μ. Αγίων Πάντων. Εκεί οι Μοναχές μας περιποιήθηκαν ιδιαιτέρως, ξεναγώντας μας στους χώρους της Ιεράς Μονής.

Το πρωί της Κυριακής είχαμε την χαρά να λειτουργηθούμε στην ενορία του Αγίου Αντωνίου μαζί με τους ντόπιους αδελφούς και έπειτα από την πλούσια κοινή τράπεζα που ακολούθησε να αναχωρήσουμε σιγά σιγά πίσω στην Αθήνα. Στο ενδιάμεσο είχαμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε και το μουσείο Χατζηγιάννη-Μέξη όπου φιλοξενούνται κειμήλια κάποιων ευεργετών του νησιού.

Καθώς το καραβάκι αγκυροβολούσε και πάλι στην Πελοπόννησο στο νου του καθενός μας ερχόταν η ευγένεια των νησιωτών, νιώθοντας ταυτόχρονα την προσευχή τους να μας οδηγεί πίσω στα σπίτια μας.

Άλλη μία εκδρομή της Χ.Φ.Δ. ήρθε, την ζήσαμε και έφυγε με επιτυχία.!

Α.Σ.
φοιτητής ΤΕΙ Πειραιά

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ