Ανταπόκριση από την εξόρμηση στο Εκκλησιαστικό Ορφανοτροφείο Βουλιαγμένης

0
303
Εκτύπωση Εκτύπωση
1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (καμία αξιολόγηση προς το παρόν)
Loading...

Την Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015 ζήσαμε μια ξεχωριστή εμπειρία. Επισκεφθήκαμε το Εκκλησιαστικό Ορφανοτροφείο Βουλιαγμένης. Το Ορφανοτροφείο είναι χτισμένο μέσα στα δέντρα και, όπως ειπώθηκε, σε πολλούς θύμισε κατασκήνωση!

Ξεκινήσαμε λοιπόν από το σταθμό του μετρό στο Ελληνικό. Καθώς φτάσαμε, μας υποδέχθηκε ο υπεύθυνος και μας μίλησε γενικά για το ορφανοτροφείο και για το πως προσπαθούν να προσφέρουν ό,τι καλύτερο στα παιδιά. Έπειτα, χωριστήκαμε σε ομάδες γυμνασίου και δημοτικού. Αρχικά, τα παιδιά ήταν λιγάκι μαζεμένα και δεν μιλούσαν πολύ. Όμως, μετά από τα ωραία παιχνίδια γνωριμίας, τα τραγούδια και το όμορφο θέμα συζήτησης, άρχισαν να ανοίγονται και να νιώθουν πιο άνετα καθώς όλοι μας πλέον είχαμε γίνει μια ομάδα!

Το πρόγραμμα στη συνέχεια είχε εξωτερικό παιχνίδι (μαντηλάκια, σκυταλοδρομία, μαντηλάκι). Τα παιδιά κατενθουσιάστηκαν! Μαζί με εκείνα χάρηκαν πολύ το παιχνίδι και οι φοιτητές. Μετά την επικράτηση των “ΜΠΛΕ” με το εμπνευσμένο σύνθημα ” μπλε…μπλε…μπλε”, περάσαμε στο σαλόνι του ιδρύματος. Εκεί τους είχαμε ετοιμάσει δύο επιτραπέζια παιχνίδια όπου, μετά την εξήγηση και το παιχνίδι, τα αφήσαμε ως δώρο για τα ίδια τα παιδιά .

Έτσι έφτασε στο τέλος και αυτή η εξόρμηση αγάπης. Τα παιδιά μας κοίταζαν καθώς φεύγαμε και ήταν σαν να μας έλεγαν με τα βλέμματά τους “να έρθετε πάλι”. Αυτό επιβεβαιώθηκε όταν μια υπεύθυνη φώναξε “τώρα είστε δεσμευμένοι να μας ξανάρθετε” και εμείς αυθόρμητα απαντήσαμε “βεβαίως και θα ξαναέρθουμε”.

Τελειώνοντας, θα ήθελα σε αυτό το σημείο να θυμηθούμε τα λόγια του Χριστού μας στο κατά Ματθαίον ευαγγέλιο στο εικοστό πέμπτο (κε’) κεφάλαιο:

“…Θα πει τότε ο βασιλιάς σ’ αυτούς που βρίσκονται στα δεξιά του: “ελάτε, οι ευλογημένοι απ’ τον Πατέρα μου κληρονομήστε τη βασιλεία που σας έχει ετοιμάσει απ’ την αρχή του κόσμου. Γιατί πείνασα και μου δώσατε να φάω, δίψασα και μου δώσατε να πιω, ήμουν ξένος και με περιμαζέψατε, γυμνός και με ντύσατε, άρρωστος και μ’ επισκεφθήκατε, φυλακισμένος και ήρθατε να με δείτε “. Τότε θα του απαντήσουν οι άνθρωποι του Θεού “Κύριε, πότε σε είδαμε να είσαι όλα αυτά και σε βοηθήσαμε;” Τότε θα τους απαντήσει ο βασιλιάς: “σας βεβαιώνω πως αφού τα κάνατε αυτά για έναν από τους άσημους αδελφούς μου, τα κάνατε για μένα”. Έτσι, στα μάτια αυτών των παιδιών βλέπουμε τον ίδιο τον Χριστό. Τι καλύτερο δώρο μπορούμε να κάνουμε από το να δώσουμε λίγο από το περίσσευμα της αγάπης μας αυτή την αγία περίοδο περιμένοντας την Ανάσταση;

DSC_0002
Η εικόνα της Παναγίας με τον Κύριο, η οποία βρίσκεται στην είσοδο του κτίσματος, μας υποδέχθηκε και μας αποχαιρέτησε κατά την άφιξη και την αναχώρησή μας απ’ το Εκκλησιαστικό Ορφανοτροφείο Βουλιαγμένης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ