Ένα χριστουγεννιάτικο απόγευμα στο Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο (Ανταπόκριση)

0
1206
Εκτύπωση Εκτύπωση
1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (3 ψήφοι, μέσος όρος: 5.00 από 5)
Loading...

Ανταπόκριση από την εξόρμηση αγάπης στο ΠΕΝ!

      Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019
      Εν αναμονή της μεγάλης γιορτής των Χριστουγέννων, η Χριστιανική Φοιτητική Δράση μάς καλεί σε εξόρμηση αγάπης στο Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο στην Καλλιθέα. Δεχόμαστε με πολλή χαρά την πρόσκληση και επισκεπτόμαστε τους μικρούς μας φίλους για ένα χριστουγεννιάτικο, ψυχαγωγικό απόγευμα.
      Οι μικροί μας φίλοι μας καλωσορίζουν στο σπίτι τους με χαμόγελα και, αφού γνωριστούμε, ξεκινάμε για ένα δημιουργικό απόγευμα. Φτιάχνουμε μαζί τους ένα χριστουγεννιάτικο δεντράκι για να στολίζει το δωμάτιό τους. Τραγουδάμε τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα και οι μικροί μας φίλοι μας συνοδεύουν με τις παιδικές τους φωνές και τα μουσικά όργανα που τους μοιράζουμε. Στη συνέχεια ακούμε την ιστορία της Γέννησης του Χριστού. Μαθαίνουμε τι συνέβη εκείνη τη νύχτα στη Βηθλεέμ, που ο Χριστός ήρθε στον κόσμο ως βρέφος! Και φυσικά ακολουθεί πολύ παιχνίδι με μπαλόνια, σκυταλοδρομίες, θησαυρό σε πακέτο και ψάχνουμε να βρούμε τα κρυμμένα αστέρια. Κάθε παιδί παίρνει για δώρο μια μικρή φάτνη.
       Καθώς το απόγευμα πλησιάζει στο τέλος του, αποχαιρετούμε τα παιδιά με ευχές και αγκαλιές. «Καλά Χριστούγεννα!» Τι όμορφα που ακούγεται η ευχή αυτή από τα παιδιά! «Να ξαναέρθετε», λέει ένας μικρότερος. «Αύριο», ένας άλλος. Και εμείς θέλουμε να ξαναέρθουμε, γιατί περάσαμε πολύ όμορφα μαζί σας. Όχι, όμως, μόνο γι’ αυτό. Αλλά και γιατί σε αυτή την εξόρμηση συνέβη κάτι που συμβαίνει σε κάθε επίσκεψη αγάπης: Πήραμε πολλά περισσότερα απ’ όσα ήρθαμε να δώσουμε. Τα μικρά αυτά παιδιά με το καθαρό τους βλέμμα και την ταπεινή τους καρδιά μάς θύμισαν το πραγματικό μήνυμα των Χριστουγέννων: «Χριστός γεννάται!» Έρχεται και φέτος ο Χριστός να γεννηθεί στις καρδιές μας, να φέρει στον κόσμο ειρήνη, ελπίδα, φως, «χαράν μεγάλην». Εφόσον τα λαχταρά η ψυχή μας όλα αυτά, ας γίνουμε κι εμείς σαν τα μικρά παιδιά!
«Καλά Χριστούγεννα!»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ