Όαση Δροσιάς

0
813
Εκτύπωση Εκτύπωση
1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (1 ψήφοι, μέσος όρος: 5.00 από 5)
Loading...

ΧΦΔ Αγρινίου
Φοιτητική Κατασκήνωση Αγίου Βλασίου 2023
μια «Όαση Δροσιάς»

Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούσαν για ένα ακόμη μεγάλο κύμα καύσωνα, τα δελτία ειδήσεων επέμεναν να μειώσουμε στο ελάχιστο τις μετακινήσεις μας ώστε να προφυλαχθούμε.

Εμείς ωστόσο κάναμε τη σωστή μετακίνηση. Στου Άγιου Βλάση τις κορυφές μια όαση δροσιάς μας περίμενε. Ήταν αυτό ακριβώς που χρειαζόμασταν.

Ανηφορίσαμε με το μυαλό θολωμένο από την εξεταστική περίοδο και τον αδιάκοπο θόρυβο των πόλεων. Φτάσαμε μεταφέροντας αρκετή από τη νωχελικότητα της καλοκαιρινής ραστώνης. Μαζί μας κουβαλήσαμε αυτά τα έξυπνα τηλέφωνα (τις «προεκτάσεις των χεριών μας» όπως μας έλεγαν παλιά οι ομαδάρχες μας) να μας θυμίζουν ότι οι λογαριασμοί μας στα social παραμένουν ενεργοί και με κάθε φωνητική ειδοποίηση μας καλούν στο δικό τους /δικό μας κόσμο.

Στην κατασκήνωση όμως συναντήσαμε ένα κόσμο διαφορετικό. Βρήκαμε μια πλούσια βλάστηση και τα ψηλά έλατα σαν φυσική ασπίδα να μας διατηρούν αίσθημα δροσιάς και θερμοκρασίες που θα ζήλευαν οι περισσότεροι αυτή την εποχή. Ανταμώσαμε φίλους και παρέες από τα παλιά, συναντήσαμε βλέμματα καθαρά, γέλια αγνά και απονήρευτα. Ζήσαμε την πρωινή προσευχή και την αγιογραφική μελέτη στο υπαίθριο αυτοσχέδιο προσευχητάρι μέσα στο δάσος. Συζητήσαμε όμορφα, προβληματιστήκαμε δημιουργικά, σκεφτήκαμε και την άλλη όψη μερικών θεμάτων της επικαιρότητας.

Απολαύσαμε την εκδρομή μας στον παραπόταμο του Καρπενησιώτη, δίπλα στη λίμνη των Κρεμαστών, κολυμπήσαμε και παίξαμε στα παγωμένα νερά, κατασκηνώσαμε για ένα βράδυ στην ύπαιθρο κάτω από έναν φωτεινό ουρανό.

Οι πέντε μέρες μας φάνηκαν λίγες, ήταν όμως αρκετές για να μας ζωντανέψουν παιδικές αναμνήσεις και εμπειρίες κοντά στο Χριστό. Σχεδόν ξεχάσαμε για λίγο τα έξυπνα κινητά μας, ήταν μια επιτυχία και αυτό. Τελικά υπάρχει ζωή και χωρίς αυτά.

Δοξάζουμε το Θεό που τη γευτήκαμε για λίγο, που πήραμε μια ανάσα ζωής μέσα στην όαση της Δροσιάς Του.

Α.Δ.Τ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ