Η ανεξαρτησία του Κοσσόβου

0
244
Εκτύπωση Εκτύπωση
1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (καμία αξιολόγηση προς το παρόν)
Loading...

«Στα θέματα της πίστης και στα θέματα της πατρίδος δεν χωράνε υποχωρήσεις·  πρέπει να είναι κανείς αμετακίνητος, σταθερός».

γέροντας Παΐσιος

Eδώ και καιρό οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), έχουν βάλει γερά το πόδι τους στα Βαλκάνια. Κι αυτό που ήταν μέχρι τώρα κοινό μυστικό, επιβεβαιώθηκε κατά τον πλέον πανηγυρικό τρόπο με την πρόσφατη ανακήρυξη της ″ανεξαρτησίας ‶ του Κοσσόβου, που θεωρείται η κοιτίδα των Σέρβων.

Φυσικά και δεν χρειάστηκε να ρωτήσει κανέναν η Αμερική, αφου μόνη της αποφασίζει και διατάζει . Και δυστυχώς, έχει στα ανόσια σχέδιά της συναντιλήπτορα την άνευρη και άβουλη ″Ευρωπαϊκή Ένωση‶ , η οποία με μεγάλη πλειοψηφία επεκρότησε αυτή την κραυγαλέα αδικία εις βάρος της Ορθόδοξης Σερβίας.

Αλλά το γεγονός της ″ανεξαρτησίας‶ φέρνει στο μέσον και κάποιους προβληματισμούς. Συγκεκριμένα :

1) Μέχρι τώρα οι υπεύθυνοι πολιτικοί ταγοί της Χώρας μας διεκήρυτταν σε κάθε ευκαιρία ότι ″τα σύνορα είναι απαραβίαστα‶ . Κι αυτό για να μη γίνεται λόγος για την Βόρειο Ήπειρο . Τώρα όμως ; Ιδού και το Κόσσοβο ″ανεξάρτητο‶ . Και πρωτύτερα ενώθηκαν οι δύο Γερμανίες και χωρίστηκε σε δύο κράτη η Τσεχοσλοβακία. Ώστε αυτός ο ισχυρισμός αποδεικνύεται έωλος και απατηλός.

2) Στους πανηγυρισμούς που έγιναν στην Πρίστινα (πρωτεύουσα του Κοσσυφοπεδίου) το διεθνές πρακτορείο CNN έδειξε ένα μεγάλο κόκκινο ″πανώ‶ , στο οποίο ήταν γραμμένο με άσπρα γράμματα το ακόλουθο σύνθημα : ″Χωρίς το Κόσσοβο και την Τσαμουριά δεν υπάρχει Αλβανία‶ . Και σάν υπογραφή : ″Ανεξαρτησία του Κοσσόβου‶.

Δηλαδή πάλι προκαλεί η Αλβανία. Πάλι προβάλλει τους Τσάμηδες. Πάλι διεκδικεί την λεγόμενη ″Τσαμουριά‶ , ήτοι την Θεσπρωτία. Θα μπορουσε να πει κανείς ″καλομελέτα κι έρχεται‶ . Γιατί έτσι όπως το πάει η γειτονική χώρα, με την συνεχή προπαγάνδα και τις σχετικές, κατά καιρούς, εκδηλώσεις, δεν είναι απίθανο να κερδίσει αυτό το παιχνίδι που παίζει . . .

Γι’ αυτό, για μια ακόμη φορά, κρούω τον κώδωνα του κινδύνου. Η Βόρειος Ήπειρος εκπέμπει S . O . S . Καιρός να αφήσει ο πολιτικός κόσμος τους καυγάδες και την μικροπολιτική, και να δραστηριοποιηθεί για την σωτηρία της Βορείου Ηπείρου αφ’ ενός, και αφ’ ετέρου για την αποτροπή του σχεδίου της ″Μεγάλης Αλβανίας‶ . Γιατί αν, ό μη γένοιτο, γίνει κάτι τέτοιο, πολλά δεινά μας περιμένουν. Eπί τέλους, ας ζητήσουμε και μείς για την Βόρειο Ήπειρο, ότι ζητουσαν οι Αλβανοί για το Κόσσοβο και τελικά το πέτυχαν προχωρώντας κι ένα ακόμη βήμα πιο μπροστά : Την αυτονομία της Βορείου Ηπείρου. ″Θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία‶ .

Τα γεγονότα και οι καιροί τρέχουν και δεν μας περιμένουν. Η τυχόν αδιαφορία μας θα είναι εγκληματική.

Προσεύχομαι, αγωνιώ, αλλά και περιμένω την εθνική αφύπνιση. Τώρα προέχει η σωτηρία της Βορείου Ηπείρου.

Μητροπολίτης Κονίτσης Ανδρέας

Σημείωση: περισσότερα για τον Αλβανικό αλυτρωτισμό, δείτε στην υποστηρικτική του σελίδα: www.illyrians.org , η οποία βγάζει Αλβανό μέχρι και το Μάρκο Μπότσαρη!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ