Αντίσταση τώρα!

1
657
Εκτύπωση Εκτύπωση
1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (καμία αξιολόγηση προς το παρόν)
Loading...

Όταν ο φιλέλληνας Άγγλος ναύαρχος Άμιλτον πρότεινε στον Κολοκοτρώνη να ζητήσουν οι Έλληνες συμβιβασμό και να μεσολαβήσει γι’ αυτό η Αγγλία, ο αρχιστράτηγος αποκρίθηκε με πίστη: «Εμείς, καπετάν Άμιλτον, ποτέ συμβιβασμόν δεν εκάναμεν με τους Τούρκους. Άλλους έκοψε, άλλους εσκλάβωσε με το σπαθί και άλλοι, καθώς εμείς, εζήσαμεν ελεύθεροι από γενεά εις γενεά. Ο βασιλεύς μας εσκοτώθη, καμμία συνθήκη δεν έκαμε. Η φρουρά του είχε παντοτινόν πόλεμον με τους Τούρκους και δύο φρούρια ήταν πάντοτε ανυπόταχτα». «Και ποια είναι η βασιλική φρουρά του, ποια είναι τα φρούρια;» ρώτησε ο Ναύαρχος. «Η φρουρά του βασιλέως μας είναι οι λεγόμενοι κλέφται, τα φρούρια η Μάνη και το Σούλι και τα βουνά».

Η Μάνη και το Σούλι! Άπαρτα κάστρα στα χρόνια της πικρής σκλαβιάς. Πόσο επίκαιρη στο παρόν ακούγεται η μνήμη τους! Επίκαιρη, γιατί η σκλαβιά έχει εδώ και χρόνια σκεπάσει για άλλη μια φορά τον τόπο των ηρώων. Άλλη σκλαβιά αυτή τη φορά. Σκλαβιά πνευματική. Κι όχι μόνο εδώ, αλλά απ’ άκρη σ’ άκρη της γης κυριαρχεί πνεύμα αποστασίας από την αλήθεια του Ευαγγελίου, πνεύμα συμβιβασμού με πλάνες και αιρέσεις, την ώρα που χαλκεύονται δεσμά ηλεκτρονικά φρικτά για τους λαούς της γης.

Μέσα σ’ αυτήν την ατμόσφαιρα της αποστασίας, των συμβιβασμών, των πολλών προδοτικών σφυριγμάτων, της εξαπλούμενης πνευματικής σκλαβιάς, είναι τώρα ανάγκη, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, να δημιουργηθούν νέα φρούρια, που θα κρατήσουν ζωντανή την πίστη στα σκοτεινά χρόνια που έχουμε μπροστά μας. Μια νέα Μάνη, ένα καινούργιο Σούλι κι ένας στρατός ηρώων, όπως «οι λεγόμενοι κλέφται», είναι ώρα πλέον να ξαναπιάσουν του πνεύματος τα βράχια και τα βουνά. Μια γενιά αποφασισμένη για το θάνατο. Ασυμβίβαστη. Στο μετερίζι της Εκκλησίας. Γενιά μαρτύρων. Φως στο σκοτάδι. Ελπίδα της γης.

Εμείς, καπετάν Άμιλτον και σύγχρονοι πλανητάρχαι, συμβιβασμό δεν κάνουμε! Μάνη, Σούλι και «οι λεγόμενοι κλέφται» προσμένουμε ώρα την ώρα να ξαναζωντανέψει ο Βασιλιάς μας. Να ξαναλάμψει ολόλαμπρη η πίστη. Να ξαναρθεί η λευτεριά. Να δοξασθεί η Ορθοδοξία σ’ όλα τα πλάτη και τα μήκη της γης!

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να δεχτούμε υποχωρήσεις και συμβιβασμούς στα θέματα της πίστης και της πατρίδος μας.Πρέπει να μείνουμε πιστοί στο χρέος προς την αγία και αμώμητο πίστη που μας παρέδωσαν οι άγιοι Πατέρες και προς την πατρίδα που μας την παρέδωσαν ελεύθερη οι πρόγονοί μας με τους αγώνες και τις θυσίες τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ