Νέα Ακρόπολη

27
2819
Εκτύπωση Εκτύπωση
1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (καμία αξιολόγηση προς το παρόν)
Loading...

Σαν φοιτητές, θα έχουμε αντιληφθεί την παρουσία μιας κίνησης με το όνομα “Νέα Ακρόπολη” στο χώρο του πανεπιστημίου, αλλά και σε άλλα μέρη, όπου ο προσηλυτισμός είναι εύκολος. Δίνουμε το λόγο στον Επίσκοπο Καρπασίας π. Χριστόφορο (Τσιάκκα), M.A. Theology U.K. και στο “Εγκυκλοπαιδικό Λεξικό Θρησκειών και Αιρέσεων Παραχριστιανικών – Παραθρησκευτικών Ομάδων και Σύγχρονων Ιδεολογικών Ρευμάτων” (Έκδοση Ιεράς Μονής Τροοδιτίσσης), στο οποίο ο π. Χριστόφορος παραθέτει αδιάσειστα στοιχεία για την ταυτότητα της τόσο παλιάς “Νέας Ακρόπολης”:

Η κίνηση αυτή παρουσιάζεται στον Ελλαδικό χώρο ως “Φιλοσοφικό Κέντρο Νέα Ακρόπολη”. Ιδρύθηκε το 1981 από τον Γ. Α. Πλάνα, αλλά πρόκειται για οργάνωση του Αργεντινού Jorg Augel Livranga Rizzi.

Στην ομάδα αυτή ανήκει επίσης μια άλλη οργάνωση το “Φυσικοθεραπευτικό Κέντρο Πρωτοποριακής Έρευνας Σέραπις”.

Η διδασκαλία της οργάνωσης αυτής είναι ολοκληρωτική και επικίνδυνη για τον άνθρωπο. Σύμφωνα με τον π. Αντώνιο Αλεβιζόπουλο, η Νέα Ακρόπολη “θέλει να κατασκευάσει ένα Νέο Άνθρωπο, μια Νέα και καλύτερη νοοτροπία για ένα Νέο και Καλύτερο για όλους κόσμο. Ο νέος κόσμος θα γίνει αφού δημιουργηθεί ο νέος άνδρας και η νέα γυναίκα, που θα αρμόζουν στην εποχή του Νέου Αιώνα”, ο “Νέος Άνθρωπος, ο αληθινός άνθρωπος”.

Η οργάνωση αυτή έχει ως σκοπό της “να δημιουργήσει τη νέα φυλή, την τάξη της εξουσίας. Σ’ αυτή φτάνει κάποιος με τη διαδικασία της αυτοεξέλιξης. Στον “Νέο Κόσμο” θα αναγνωριστούν ως πολίτες μόνο όσοι κατορθώσουν να βγουν από την “άρρωστη πνευματική νηπιότητα”, οι ευθύνες που θα αναλάβουν θα είναι ανάλογες με το βαθμό εσωτερικής εξέλιξης κάθε ατόμου” (Ο Αγγελιοφόρος, πολυγρ. Εκδ. Της Νέας Ακρόπολης, σ. 3, Τι είναι Νέα Ακρόπολις).

Κατά την αντίληψη της κίνησης, οι λαοί διευθύνονται σήμερα από τα “σιδερένια αφεντικά της ιδεολογικής κατοχής”, που έχουν “σάπια καρδιά”. Όμως σ’ αυτή τη σαπίλα θα φυτρώσουν οι νέοι σπόροι μιας “Νέας Εποχής” (Νέα Ακρόπολη 11, σ. 10). Η οργάνωση καλύπτει προς τα έξω τις αληθινές της προθέσεις. Στο απόρρητο βιβλίο “Εγχειρίδιο του Οδηγητού”, που θεωρείται το ευαγγέλιο της κίνησης, ο Livranga αναφέρει: “Η προπαγάνδα πρέπει να προσφέρει εικόνα που να προσελκύει, εικόνα προσωπικής ευχαρίστησης, χωρίς να υποψιάζεται κάποιος πως οι άνθρωποι καλούνται ν’ αλλάξουν τρόπο ζωής και πως επιφορτίζονται με μεγάλες θυσίες ή προσπάθειες. Όταν δεθούν με την ομάδα, τότε μας κατανοούν και θεωρούν παράσημο τις θέσεις που προηγουμένως θα τους έφερναν φόβο” (Manuel du Dirigant).

Για να φτάσουμε στο “Νέο Κόσμο” πρέπει να εξουδετερωθεί η δημοκρατία, που είναι η αράχνη και “συνεπής πηγή δυστυχίας” (Γ. Λιβράγκα, Κοινωνικοπολιτική, σ. 42-44).

Ο “νέος κόσμος” θα κυβερνάται από τους “φιλοσόφους” (Κοινωνικοπολιτική, σ. 75).

Σύμφωνα με το “Εγχειρίδιο του Οδηγητού”, η επιτυχία για εξουσία είναι πάντοτε έκφραση της τάσης για τελειοποίηση και για ολοκλήρωση. Όσοι δεν έχουν αυτή την επιθυμία, είναι βλάκες ή ανόητοι Βούδες. Όποιος δε νοιώθει μέσα του τη δύναμη να είναι οδηγητής, δεν πρέπει να εξοντωθεί από τους άλλους. Είναι καλύτερο να υπηρετεί τους άλλους”.

Η κίνηση διαμορφώνει διάφορες τάξεις, που ονομάζονται “Λόγοι”. Η “τάξη της εξουσίας” αποτελείται από τους “Ανωτέρους Ανθρώπους”, που οδηγούν τους “λιγότερο ικανούς”. Είναι “κυβερνήτες” και “Ώριμοι πνευματικά Μύστες” (Εισαγωγή στη Φιλοσοφία της Ιστορίας, πολυγρ. σ. 18-20). Κατά την ομάδα αυτή οι άνθρωποι δεν είναι όλοι ίσοι (Κοινωνικοπολιτική, σ.80. Κοινωνικοπολιτική, Θέματα 1-4, πολυγρ. Θέμα 3, σ. 5). Εκτός από την “τάξη της εξουσίας”, υπάρχει και η τάξη ή ο “Λόγος” των “γυναικείων ταγμάτων”. Στην κίνηση το αρσενικό είναι το σύμβολο του εξουσιαζομένου (Κοινωνιολογία, Θέμα 3, σ. 11). Μια τρίτη “τάξη” είναι οι ταξιαρχίες των εργατών.

Η οργάνωση λοιπόν αναλαμβάνει να δημιουργήσει τη “νέα φυλή”, την τάξη της εξουσίας. Σ’ αυτή φθάνει κάποιος με τη διαδικασία της αυτοεξέλιξης. Στο “Νέο Κράτος” θα αναγνωριστούν ως πολίτες μόνο όσοι κατορθώσουν να βγουν από την “άρρωστη πνευματική νηπιότητα”. Οι ευθύνες που θα αναλάβουν θα είναι ανάλογες “με το βαθμό εσωτερικής εξέλιξης κάθε ατόμου” (Κοινωνικοπολιτική, θέμα 5, σ. 4-5).

Αυτή η ρατσιστική οργάνωση δεν έχει πρόβλημα να παρουσιάζεται προς τα έξω με νομοταγές προσωπείο, να εμφανίζεται υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δημοκρατικών θεσμών. Όμως η πραγματική θέση και αξιολόγηση της δημοκρατίας και των δημοκρατικών θεσμών φαίνεται καθαρά στα έντυπά της, που δεν προορίζονται για το ευρύτερο κοινό: Στην κορυφή του “Νέου Κράτους” θα είναι ο “Ένας”, ο “περισσότερο δυνατός και έξυπνος”. Δε θα υπάρχει δημοκρατικό σύστημα, γιατί αυτό κυριαρχεί μόνο στους λαού που βρίσκονται σε “υπεράνθρωπη κατάσταση” (Κοινωνικοπολιτική, Θέμα 4, σ. 2). Είναι ο “Αγγελιαφόρος της Νέας Ακρόπολης”, εκείνος που διακηρύσσει: “εγώ είμαι ο σπόρος, ο άνθρωπος του 21ου αιώνα είναι ο σπόρος… Είναι ο πρόδρομος και ο Αγγελιαφόρος. Οι σπόροι δεν αναπτύσσονται πάνω σε πέτρες. Γι’ αυτό είμαι εδώ” (ο Αγγελιαφόρος, σ. 1).

Για να επιβληθεί το νέο σύστημα πρέπει να γκρεμιστούν τα παλιά. Γι’ αυτό και ο “Αγγελιοφόρος” θεωρείται “καταστροφέας των ειδώλων”. Μπροστά στην “καταιγίδα της νέας ζωής και των καινούργιων ιδεών”, θα παραμερισθούν “οι δυνάμεις της σιγής” (ο Αγγελιαφόρος, σ. 1-2.18).

Για την “εσωτερική και εξωτερική ασφάλεια” της οργάνωσης λειτουργεί το “Σώμα Ασφαλείας” (Corp de Securite), το οποίο φροντίζει για την ασφάλεια μέσα στην ομάδα και για τη στεγανοποίησή της προς τα έξω. Οι εκδηλώσεις αυτού του “σώματος” εμφανίζονται ως πρόγραμμα “αγωνιστικής σχολής”, π.χ. Τζούντο, καράτε κ.ο.κ. Στο εξώφυλλο του Δελτίου του Corp de Securite (Bulletin du CS, Δεκέμβριος 1977) δημοσιεύεται η ακόλουθη παράσταση: Νεαρός άνδρας με περιβραχιόνιο και σκούφο, με το ένα πόδι γονατιστός, υψώνει το δεξί βραχίονα μπροστά στο έμβλημα της Νέας Ακρόπολης, που περιβάλλεται από τον ήλιο. Είναι ένας αετός, που στεφανώνεται από πυρσό, ένα φτερό και διπλός πέλεκυς. “Είμαστε το έμβρυο”, λέει η κίνηση, αλλά, προσθέτει: “Το Σώμα Ασφαλείας θα είναι μία μέρα ένας μεγάλος στρατός, μια μεγάλη δύναμη” (σ. 1).

27 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ολα αυτα που αναφερεται οσον αναφορα για την δραση της νεας Ακροπολης, μου φαινονται τα δικαιοτερα και οτι καλυτερο ν ακολουθησει ο σημερινος ανθρωπος για να ξεφυγει απο την πλανη των κρατων της σημερινης πολιτικης εξουσιας που επικρατει, της εκκλησιας και των αισχρων πολιτικων κομματων.Το μονο που προκαλει σε εναν σκεπτομενο ανθρωπο η παραπανω αναφορα σας ειναι να ενδιαφερθει για την δραση της νεας Ακροπολης και να γινει αμεσα κομματι της.

  • Αγαπητέ Αναστάσιε,

   όλα τα παραπάνω θα έπρεπε να προκαλούν σε κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο αγανάκτηση για την ωραιολογία των παραθρησκευτικών ομάδων και των μεταμφιέσεων τους προκειμένου να παρασύρουν μέσα στα παραθρησκευτικά φιλοσοφικά τους συστήματα νέους ανθρώπους και να τους εκμεταλλευτούν.

   Κάθε σκεπτόμενος άνθρωπος, πίσω από τα ωραία λόγια των σεκτών, των παραθρησκειών και των αιρέσεων, βλέπει το καλοστημένο παιχνίδι των ψυχοναρκωτικών και του ολοκληρωτικού ελέγχου του νου από τέτοιες ομάδες ( control mind ). Οι ομάδες αυτές υπόσχονται ψεύτικους “παραδείσους” ( στηριγμένους σε κούφιες θεωρίες και φιλοσοφίες ) αλλά δεν περιέχουν το μήνυμα της Ανάστασης και της Αιώνιας Ζωής της Εκκλησίας. Εκκλησία δεν είναι η ιεραρχία κάθε τοπικής Εκκλησίας, ούτε τα μεμονωμένα εκκλησιαστικά πρόσωπα, αλλά η Βασιλεία του Θεού εν δυνάμει στη γη, μέσω των Μυστηρίων και του αγιασμού του ανθρώπου.

   Κάθε ένας, λοιπόν, που εμπλέκεται σε τέτοιες αποκρυφιστικές και παραθρησκευτικές ομάδες μπορεί να γίνει χειρότερος από τη σημερινή πολιτική εξουσία και τις παραμέτρους τους. Κινδυνεύει να υποστεί τέτοια πλύση εγκεφάλου και να χάσει τη προσωπικότητά του, καθώς και την εν Χριστώ ελευθερία του.

 2. καταρχήν ναι είμαι μέλος της νέα ακρόπολης… μπού!!! δεν φοβηθήκατε καλά κάνατε, γιατι η νέα ακρόπολη και αίρεση δεν έχουν καμιά απολύτως σχέση. ναι πρωωθεί τον εθελοντισμό, ναι πρωωθεί την φιλοσοφία σαν τρόπο ζωής όπως και ο χρηστός μας. και αν το ψαξετε λίγο καλύτερα και ζήσετε με ένα φιλοσοφικό τρόπο θα καταλάβετε οτι κάπως ετσι έζησε και έδρασε ο χριστός. και τους μεγάλους φιλόσοφους τους σκότωσαν για να μην ξυπνήσουν τον κόσμο για να θυμηθώ…. α ναι μήπως και τον χριστό δεν τον σκότωσαν ή τον οδήγησαν κατα ένα παρόμοιο τρόπο. Ειμαι χριστιανός και οπου υπάρχει κάτι καλό θα το υποστηρίξω προτείνω να ζήσουμε κάτι και μετά το κρίνουμε… ο πρώτος αναμάρτητος ας ρίξει τον πρώτο λύθο….

  • Δυο σκέψεις που μου έρχονται σαν απάντηση με βάση την αλήθεια της Αγίας Γραφής (αφού δηλώνετε χριστιανός) είναι οι εξής: “Οὐδεὶς δύναται δυσὶ κυρίοις δουλεύειν” (Ματθ. στ΄ 24) και “ἐγώ εἰμι ἡ ὁδὸς καὶ ἡ ἀλήθεια καὶ ἡ ζωή” (Ιω. ιδ΄ 6). Δεν χρειαζόμαστε τίποτε παραπάνω. Ούτε ψευδοφιλοσοφίες ούτε τίποτα. Αν η Νέα Ακρόπολη “προωθεί την φιλοσοφία σαν τρόπο ζωής όπως και ο Χριστός μας”, τότε δεν έχει λόγο ύπαρξης, αφού μας αρκεί ο Χριστός μας.

  • επειδή αυτό που εσύ ζεις τώρα, εγώ,το πιο πιθανό είναι να το έχω ζήσει σε μεγαλύτερο βαθμό, έχω σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενά σου, το δικαίωμα να το κρίνω…
   εσύ αντέχεις όμως να δεχτείς την κριτική? ή θα κάνεις πάλι …μπού!!! και μετά θα το βάλεις στα πόδια?
   Φάε λοιπόν το πρώτο λιθάρι!!!
   Ο Χριστός σου και ο Χριστός των Ορθοδόξων Χριστιανών δεν έχουν καμμιά σχέση. Ο δικός σου είναι ένας ανθρωπόθεος Αβατάρ και των χριστιανών, ο ΕΝΑΣ και ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ Θεάνθρωπος.Καταλαβαίνεις άραγε τη διαφορά?

  • Αγαπητέ men,
   αν δεν κάνω λάθος η τελευταία ομιλία που οργανώνει η Νέα Ακρόπολη δείχνει επιδεικτικά στην αφίσα τη λέξη ΚΑΡΜΑ. Μπορείς να μου πείς που ο Χριστός μιλάει για τέτοιο πράγμα;
   Επιπλέον φράσεις όπως”χωρίς να υποψιάζεται κάποιος πως οι άνθρωποι καλούνται να αλλαξούν τρόπο ζωής και πως επιφορτίζονται με μεγάλες θυσίες ή προσπάθειες.”(αφου είναι κάτι καλό γιατί το κρύβουν; ο Χριστός δεν κρύβει τίποτα τα λέει όλα ευθέως”θα σας διώξουν γιατί πρώτα δίωξαν εμένα”),”Για να φτάσουμε στο “Νέο Κόσμο” πρέπει να εξουδετερωθεί η δημοκρατία, που είναι η αράχνη και “συνεπής πηγή δυστυχίας” (Γ. Λιβράγκα, Κοινωνικοπολιτική, σ. 42-44).”(η δημοκρατία και η σωστή χρήση της πάνω απ όλα νομίζω ότι είναι κάτι θετικό,άλλωστε για αυτήν δεν αγωνίζονται όλοι;αν είναι να την καταργήσουμε και να καθιερώσουμε το ρατσισμό και τον αυταρχισμό που προωθεί η οργάνωση αυτή(ίσως όντως δεν είναι αίρεση μου θυμίζει περισσότερο ναζί και ανατολικές θρησκείες για να μην πω καλύτερα Πλάτωνα),”Όσοι δεν έχουν αυτή την επιθυμία, είναι βλάκες ή ανόητοι Βούδες.”(ο Χριστός λέει ότι δεν έχουμε το δικαίωμα να πούμε σε κανέναν”είσαι βλάκας” γιατί όλοι είμαστε εικόνες του Θεού),”Αυτή η ρατσιστική οργάνωση δεν έχει πρόβλημα να παρουσιάζεται προς τα έξω με νομοταγές προσωπείο, να εμφανίζεται υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δημοκρατικών θεσμών.”(Πως ανέχεσαι αυτή την κοροϊδία;:από τη μια η δημοκρατία είναι πηγή δυστυχίας και από την άλλη υπέρμαχοι των δημοκρατικών θεσμών!)“Το Σώμα Ασφαλείας θα είναι μία μέρα ένας μεγάλος στρατός, μια μεγάλη δύναμη” (σ. 1).,”(και ποίος θα είναι ο στόχος του; νομίζω σίγουρα να επιβάλλει τις απόψείς της οργάνωσης)Οπότε μετά από όλα αυτά νομίζωπως ο κάθε νοήμων άνθρωπος καταλαβαίνει ότι δεν έχει και τόσο χριστιανικές απόψειςμιας και αυτός είναι ο ιδρυτής της ελευθερίας.Γνωρίζω ότι οι σύγχρονοι άνθρωποι διψούν για κάτι καινούριο που να εξολοθρεύσει όλη τη σαπιλά της σημερινής κοινωνίαςκαι ίσως η Νέα Ακρόπολη να φαίνεται ότι αυτό θέλει και ότι προσφέρει ελπίδες.Δες σε παρακαλώ αν είναι όντως έτσι
   Χ Ρ Ι Σ Τ Ο Σ Α Ν Ε Σ Τ Η και όχι ο Αγγελιοφόρος

 3. Αγαπητέ Αναστάσιε,
  εάν ο Χριστός ήταν ένας από τους πολλούς φιλοσόφους που εμφανίστηκαν στη γη, τότε ο χριστιανισμός θα ήταν μια ακόμα θρησκεία ή φιλοσοφία, ένα ανθρώπινο κατασκεύασμα, δηλαδή, χωρίς καμία μεταθάνατια προοπτική.

  Ο Χριστός δεν είναι, όμως, ένας φιλόσοφος, αλλά ο ίδιος ο ενσαρκωμένος Θεός, που μας χαρίζει ΑΙΩΝΙΑ ΖΩΗ, με τη σταυρική του θυσία και την Ανάστασή Του. Η Ανάστασή Του είναι το προμήνυμα και της δικής μας Αναστάσεως, μέσα από τη μοναδική, ανεπανάληπτη προσωπικότητα του καθενός μας. Αυτό γίνεται με τη μετοχή στα Μυστήρια της Εκκλησίας, και ιδίως στη Θεία Κοινωνία ( Ιωάννη, 6:40-60 ). Αυτή, λοιπόν, τη διαδικασία σωτηρίας μας καμία φιλοσοφία, κανένα ανθρώπινο δημιούργημα, καμία θρησκεία δεν μπορεί να διασφαλίσει, παρά μόνο η ένωσή μας με τον Θεάνθρωπο Ιησού Χριστό. Αυτό είναι και το σφάλμα των περισσότερων Νεοέλληνων: ψάχνουμε για αληθινή ζωή, σωτηρία κλπ. σε ανθρώπινα δημιουργήματα, και έχουμε ξεχάσει τον αληθινό Θεό. Έχουμε αφήσει τον Ιησού Χριστό στην άκρη και έχουν θεοποιήσει πράγματα (πολιτική, φιλοσοφία, επιστήμη, αθλητισμό, χρήμα, υλικά αγαθά, διασκεδάσεις κλπ.) τα οποία μας προσφέρουν πρόσκαιρη απόλαυση της σύντομης ζωής μας, αλλά δεν μας δίνουν ΑΙΩΝΙΑ ΖΩΗ. Βλέπουμε το δένδρο και χάνουμε το δάσος.

  Η λύση είναι να κάνουμε κέντρο της ζωής μας τον Ιησού Χριστό, δηλαδή τη Θεία Ευχαριστία, κάθε Κυριακή, που οδηγεί πέρα από το χρόνο και τον τόπο, στην ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑ. Αυτό είναι και το δύσκολο: πώς θα συναντούμε κάθε μέρα τον Χριστό… Όχι, πάντως σε ομάδες που τον αναγνωρίζουν ως “φιλόσοφο””…

  pilotos91

 4. είδες ποτέ φιλόσοφο να καίει τους παπάδες; πάντα οι παπάδες καίγανε κείνους τους φιλοσόφους και τα γραπτά τους παίρνανε και τα ‘καναν δικά τους… παρακαλώ δείτε το zeitgaist 1 αντικειμενικά και ψάξτε το όσο θέλετε. δεν είμαι κατά σε καμία θρησκεία αλλά μη μου το παίζεται ότι ο χριστιανισμός είναι ΑΓΑΠΗ- ΕΙΡΗΝΗ, που έχει πατήσει και έχει έρθει η ειρήνη εδώ και 2009 χρόνια;;ακόμα πληρώνει ο κόσμος τους πολέμους που έγιναν στο ΌΝΟΜΑ ΤΟΥ!!!με αρχή τη Ρώμη που μου ήθελε και ανεξιθρησκεία και την ποδοπατήσανε.

  • aprilios23,
   1) η επίμονη επανάληψη (όχι μόνο από σας) των λέξεων-κλειδιών “παπάς-φωτιά-κλοπή-μνημεία” δεν οδηγεί στην αναγωγή τους σε ιστορικά γεγονότα. Ένα άρθρο-σύντομη απάντηση εδώ.
   2) όπως και η προηγούμενη γενίκευση, έτσι και η δεύτερη για τους πολέμους στο όνομά Του, δεν σημαίνει ότι φταίει Αυτός για τις αιρέσεις και τις επιλογές των όσων απλά Τον επικαλούνται και δεν Τον ακολουθούν σε τίποτα άλλο. Σχετικό δε άρθρο υπάρχει στον ιστοχώρο μας: «Και επί γης ειρήνη». Είδατε εσείς πουθενά καμιά ειρήνη;.

   • παιδιά, για να μη γίνονται παρεξηγήσεις, δεν είμαι κατά του χριστιανισμού όπως είχα πει και παραπάνω αλλά ούτε σε καμία άλλη θρησκεία.Είχα περάσει και από την Νέα ακρόπολη και έκατσα 2 χρόνια περίπου και ο λόγος που έφυγα ήταν καθαρά προσωπικός(εργασία),κανείς δε με ενόχλησε μετά…μια χαρά ήταν τα παιδιά και το μόνο που θέλουν είναι ανοίξουν οι ορίζοντες για να δει ο άνθρωπος μέσα του και να είναι λίγο πιο υπεύθυνος για τις πράξεις του.όπως και να έχει καλό είναι να βλέπουμε κάτι εκ των έσω πριν κρίνουμε. όσο αναφορά τα αποσπάσματα που έχετε εκδώσει δε ξέρω,αλλά είμαι σίγουρος πως αν ψάξω, σε οποιοδήποτε θρησκευτικό ή πολιτικό πιστεύω,έγγραφα και κόψω και ράψω θα μπορώ να “θάψω”ή να αναδείξω τον οποιοδήποτε,ανάλογα το τι με συμφέρει!!!

    • aprilie 23 θα συμφωνουσα μαζί σου αν όντως ο χριστιανισμός επεδίωκε κάτι.Ο χριστιανισμός δεν έχει κρυφες επιδιώξεις ούτε χρειάζεται να αποδείξει κάτιμε σκοπό να πείσει.Ότι λέει το λέει ξεκάθαρα.Λες ότι οι παπάδες κάνουν δικές τους τις θεωρίες των φιλοσόφων. Αν πρόκείται όντως για φιλοσοφίες και θεωρίες 1)η Αγία Γραφή είναι επινόηση των παπάδων 2)ψεύδεται 3)ο χριστιανισμός προωθεί κάτι το κοσμικό από το οποίο οι παπάδες επωφελούνται.
     Αυτά όμως 1)δεν συμβαδίζουν με τη διδασκαλία 2)δεν εξηγούν τα φρικτά μαρτύρια των εκατομμυρίων μαρτύρων(πέθαναν μόνο για μια ιδέα που οι ίδοι δημιούργησαν;)3)ο αληθινός ορθόδοξος στονέχει το πολίτευμά του στον ουρανόπ.χ π.Παΐσιος.Όποιος δεν δεί με αυτή την προοπτική δεν είναι ορθόδοξος όντως.
     Όσο για το αν είναι εντάξει τα παιδιά νομίζω ότι η τακτική του να κρύβουν τις αληθινές τους προθέσεις δεν είναι και τόσο εντάξει εκτός αν εννοείς όσα άτομα βρίκες εκεί που εννοείται ότι θα σου φέρονται ευγενικά ή όσους ήταν “πρωτάρηδες” και για δεύτερο χρόνο που εννοείταιότι είναι ακόμη αρχή για να τους βάλλουν στο παιχνίδι Αν επίσης πιστεύεις ότι θα σου φανερωθούν στα δύο πρώτα χρόνια κάνεις μεγάλο λάθος γιατί είναι ακόμη αρχή ήδη την προηγούμενη χρονιά τους γνώρισες κατ’ ευθείαν στα βαθιά; δε λέει …για ρώτα και αυτούς που σπούδασαν ψυχολογία…

 5. Πάντως, το παραπάνω κείμενο είναι το πρώτο ήμισυ του αντίστοιχου λήμματος στο “Εγκυκλοπαιδικό Λεξικό Θρησκειών…”. Και το δεύτερο κομμάτι είναι εξίσου κατατοπιστικό και πρέπει να δημοσιευτεί, αν και λέει τα ίδια πάνω κάτω.

 6. Η εποχή μας διψά για αγάπη, αυθεντικότητα, ταπείνωση, πίστη, έμπνευση, θυσία, αλήθεια, αγνότητα, φιλότιμο!!!

  Με την έλευση του 21ου αιώνα, το αποκρυφιστικο-νεοεποχήτικο κίνημα (ένα παρακλάδι του και η Θεοσοφίζουσα Νέα Ακρόπολη) βάλθηκε με λυσσαλέες και άρτια ενορχηστρωμένες μεθόδους να διεισδύσει ως τα μύχια των ανθρώπινων ψυχών και να τις κατακτήσει. Του δώσαμε απλόχερα και αβασάνιστα το δικαίωμα να αλλοτριώσει και να διαμορφώσει εν τέλει την ψυχοσύνθεση του έθνους μας.

  Φτάσαμε στο σημείο να προτιμάμε τη μηδενιστική και νεκρωποιό νιρβάνα απ’ την εξυψωτική και απειρο-δοξαστική θέωση, τον εγωκεντρικό διαλογισμό απ’ την αγαπώσα προσευχή, τον απρόσωπο και υλιστικό θεό απ’ τον προσωπικό, μεριμνόντα και παντεπόπτη Τριαδικό Θεό.

  Ο γέροντας Σωφρόνιος για να τονίσει τη διαφορά του πανθεϊστικού μυστικισμού και του Ορθόδοξου Χριστιανικού μυστικισμού λέει ένα παράδειγμα: Φαντάσου μια κοπέλα που ονειρεύεται σύζυγο και γάμο. Οι ονειροπολήσεις της για το πορτρέτο του ιδανικού συζύγου είναι γι’ αυτήν γλυκιές. Ταυτόχρονα μια άλλη, όμοιά της παντρεύτηκε στην πραγματικότητα έναν υπέροχο σύζυγο. Και αυτή στον καιρό της ζούσε μ’ όνειρα. Η πρώτη ξαγρυπνώντας τα βράδια δε θα φέρει ασφαλώς στον κόσμο νέα ζωή. Ωστόσο τα ονειρικά της βιώματα θα μοιάζουν κάπως με τα βιώματα του πραγματικού γάμου της δεύτερης.

  Το παραπάνω παράδειγμα περιγράφει πολύ παραστατικά και εύστοχα τη χαώδη διαφορά που υφίσταται μεταξύ της Ορθοδοξίας και όλων των άλλων μυστικιστικών και αποκρυφιστικών δογμάτων. Tα τελευταία περιορίζονται και εξαντλούνται στο επίπεδο της σατανοκίνητης φαντασίας και των απατηλών ονείρων, ενώ μόνο η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ μας εμπεριέχει ολόκληρη, αυθεντική και ανόθευτη την ΑΛΗΘΕΙΑ.

  ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Να συνειδητοποιήσουμε ότι ο αμεσότερος, εντονότερος και μαζικότερος πόλεμος που δέχεται η κοινωνία μας δεν προέρχεται απ’ τις χριστιανικές αιρέσεις, όσο απ’ το αποκρυφιστικό κίνημα που συνιστά ουσιαστικά την πολυσυζητημένη Νέα Εποχή!!! Οι στόχοι, η πολιτική, και τα πιστεύω τους είναι σαφή, συγκεκριμένα και μεθοδευμένα!!!Και παρότι εμφανίζεται να υπάρχει πληθώρα διαφορετικών μεταξύ τους αποκρυφιστικών οργανώσεων αποτελούν όλες όψεις του ίδιου νομίσματος, φορείς του ίδιου φιλοσοφικού πυρήνα με κοινές καταβολές και παράλληλη ιστορική εξέλιξη.

  • Πολύ ωραίο το παραδειγμα με την κοπέλα. Εχω να σου πω ομως οτι ολοι οι ανθρωποι ΔΕΝ σκεφτομαστε το ιδιο. Εγω προσωπικά σας ζηλευω που εχετε βρει τις απαντησεις σας στο Χριστιανισμο. Εγω γεννηθηκα Χριστιανη αλλα μεγαλώνοντας συνηδειτοποιησα οτι δεν με εκφρασει. Μπορειτε να με βρισετε να με λυπηθειτε η να σεβαστειτε την ελευθερια μου να διαλεξω να πιστευω οτι μου αρεσει. Μη βλεπετε μπαμπουλες και μη φοβαστε τις αλλες αποψεις και θρησκειες. Σωθειτε εσεις και αφηστε τους υπολοιπους να εχουν τα δικα τους πιστευω και αξιες.

 7. Α και κάτι τελευταίο. Αν κανείς αναρωτιέται για τις βλέψεις της ΝΑ γιατί να το ψάξει τόσο πολύ. Πολλά θα μπορούσε να βρει αλλά το όνομα τα λέει όλα “Νέα Ακρόπολη”. Η ακρόπολη για όσους δεν γνωρίζουν ήταν στις αρχαίες πόλεις το σημείο σε ύψωμα από όπου διοικούνταν η πόλη με τον βασιλιά κλπ.

 8. Είπα να γράψω εδώ μιας και θα μπορούσε κανείς να πει πως είμαι ουδέτερος. Βαφτισμένος χριστιανός από χριστιανική οικογένεια και πρώην μέλος της ΝΑ. Δεν πάω στην εκκλησία κ ούτε ακολουθώ κανόνες της χριστιανικής πίστεως κ της ορθόδοξης εκκλησίας (εκτός αν το κάνω καταλάθος). Ούτε σε αποκρυφισμούς, μυστικισμούς, νεοεποχίτικες ιδεολογίες και συνομοσιολογίες πιστεύω. Αλλά μ’ αρέσει η αλήθεια.
  Η νέα ακρόπολη δεν είναι καμιά φιλανθρωπική οργάνωση ή μια ομάδα σκεπτόμενων ανθρώπων που ασκεί κριτική και φιλοσοφεί πάνω σε διάφορα θέματα. Είναι αυτό που λένε “cult” (παραθρησκεία-αίρεση). ΔΕΝ έχει η ΝΑ καμία σχέση με φιλοσοφία. Ο καθένας μπορεί να χρησιμοποιεί φράσεις αρχαίων φιλοσόφων για να υποστηρίζει επιχειρήματα και έτσι να δίνει κύρος σε οτιδήποτε λέει όταν τον ακούν αυτοί που δεν γνωρίζουν ή δεν σκέφτονται. Πολύ περισσότερο έχει να κάνει με φιλοδοξία και εξουσία παρά με φιλοσοφία. Ακόμη για να ξέρετε οι μέθοδοι που χρησιμοποιεί είναι τέτοιοι που θα μπορούσα κάλλιστα να υποθέσω πχ πως ο Απρίλιος είναι τωρινό μέλος και εσκεμμένα μπαίνει και λέει ότι δεν είναι για να φανεί “απέξω” και να δημιουργήσει καλή εικόνα για την ΝΑ (χωρίς να θέλω να κατηγορήσω κανέναν αλλά για να δείξω πως λειτουργούν τέτοιες οργανώσεις). Είναι πολύ πιο εύκολο να το πιστέψω απ’ ότι να πιστέψω ότι ήταν μέλος 2 χρόνια κ έφυγε έτσι απλά…
  Τελικό συμπέρασμα ενός άπιστου… Τέτοιου είδους διαμάχες δεν μπορούν παρά να ωφελήσουν την ΝΑ αφού η ορθόδοξη εκκλησία είναι έτσι κι αλλιώς καλά εδραιωμένη 😉 γιαυτό προσοχή ορθόδοξοι οι νέα γενιά ανέρχεται 😉 Ποιος θα βοσκήσει τα πρόβατα;;; Αυτό δεν είναι ζητούμενο; 😉

  • Όχι. Το ζητούμενο είναι η αλήθεια, όπως λες κι εσύ. Η καθοδήγηση έρχεται ως συνέπεια. Όπως πάντα άλλωστε ο έμπειρος καθοδηγεί τον άπειρο.

 9. Κρίμα που δεν αντιλήφθηκα αυτήν την συζήτηση παλαιότερα, καλησπέρα σε όλου σας!
  Ακροπολητανοι που λένε την γνώμη τους, μάλιστα, αυτό έψαχνα και δεν το έβρισκα πουθενά.
  Είμαι παλαιό στέλεχος της Ν.Α και βρισκόμουνα στον πύρινα της Ν.Α χρόνια!!!
  Οπότε θεωρώ ότι ξέρω ακόμα καλύτερα τας της Ν.Α από το αγαπητό μέλος που το ανέφερε για να αποστομώσει τους συνομιλητές του. Το δικό μου συμπέρασμα είναι ότι δεν είναι πολύ καιρό μέλος της Ν.Α ίσως και δεν είναι καθόλου και μας δουλεύει. Και αυτό γιατί αν έπρεπε να υπερασπιστώ έγω την Ν.Α σαν ακροπολητανός, θα είχα έστω κάποια σοβαρά επιχειρήματα και όχι αυτήν την αργεντίνικη συμπεριφορά σαπουνόπερας όπως αυτός. Ανίδεος είναι σχετικά με τα της Ν.Α και μάλλον ήταν στον κύκλο φίλων της στιγμή που τα έλεγε. Σίγουρα επίσης είναι μικρός σε ηλικία. Ας τελειώνουμε με τα προκαταρκτικά όμως για να μάθουμε μερικά πράγματα για την Ν.Α.
  Εκμεταλλευτή τε με όσο μπορείτε διότι γνωρίζω τόσο τα διοικητικά , τόσο τα ιδεολογικά όσο και της πρακτικές της Ν.Α. Είμαι όλος αυτιά για ερωτήσεις, προκαλώ τους ακροπολιτανους που μίλησαν σε αυτό το μπλοκ και τους παρακαλάω αν θέλουν, να συζητήσουν μαζί μου!!!

 10. Λοιπόν, η Νέα Ακρόπολη έχει δυο πολύ σημαντικά ανέντιμα χαρακτηριστικά!

  Α) Είναι μια σέκτα δυτικής αντιλήψεως ιεραρχικής θεμελίωσης των μελών, στην Ν.Α ισχύει το παπικό “αντιπρόσωπος του θείου προς την ανθρωπότητα”.
  Ενώ η ορθόδοξη αντίληψη δέχεται το “αντιπρόσωπος του ανθρώπου προς το θεό”.

  Β) Δεύτερο ζητούμενο είναι στον τρόπο αντίληψης όσον αφορά αυτό που ανέφερε ο φίλος μας πολύ όμορφα παραπάνω, ο pilotos91 “μέσα από τη μοναδική, ανεπανάληπτη προσωπικότητα του καθενός μας.”

  Κάτι που δεν δέχεται καμιά σέκτα όπως η Ν.Α διότι εμπνέονται από το πανθεϊστικό τρόπο αντίληψης που θέλει την προσωπικότητα σαν κάτι το υποδεέστερο και ποταπό μέρος του ανθρώπου που πρέπει να υποταχτεί με φασισμό στο πνεύμα!

  Κάποιες σέκτες έχουν στρατιωτικό χαρακτήρα (όπως η Ν.Α) επειδή εμπνέονται από έναν Ναϊτικό τρόπο πίστεως! Η Ν.Α αποτελείται από τρία εσωτερικότερα τάγματα.

  Το Σ.Σ Σώμα σιγουριάς.
  Το Γ.Σ Γυναικείο σώμα.
  το Α.Σ.Ε Ανδρικό σώμα εργασίας.

  Η Ν.Α είναι αυτοαποκαλούμενη συνεχιστής στης θεοσοφίας με παράδοξο τρόπο, διότι η θεοσοφική εταιρία δεν το αναγνωρίζει. Η Ν.Α Είναι πέραν για πέραν και θρησκευτική κίνηση διότι τα διδάγματα της θεοσοφίας είναι διεθνώς αναγνωρισμένα για την δογματική τους φύση!

  • Ευχαριστούμε πολύ για την ευκαιρία που μας δίνεις! Κάποιες απορίες, αν μπορείς να απαντήσεις:
   1.Τι σε έκανε να φύγεις από εκεί μέσα;
   2.Πώς προσελκύουν νέα μέλη; Εσύ μπήκες με τη θέλησή σου ή …χωρίς να το καταλάβεις;
   3.Τι θα έλεγες σε κάποιον που ανήκει τώρα εκεί;
   Ίσως επανέλθω με περισσότερες…

   • Καλημέρα SEA_in_Vein

    1.

    Α) Αυτό που πρωτοστάτησε με εμένα και με παρακίνησε ήταν η προσωπική οικονομική πτώχευση.

    Κατ’ επ’εκταση…
    Η αφιέρωση στην Ν.Α είναι μονόδρομος και αν δεν έχεις πλάτες στο πορτοφόλι τα πράγματα είναι δύσκολα. Ασχολείσαι όλο και περισσότερο με την Ν.Α και αναλαμβάνεις ευθύνες ανεβαίνοντας ιεραρχικά είναι κάτι που απαιτείτε έμμεσα και εντέχνως από τους ανωτέρους σου στην Ν.Α οι οποίοι αφήνουν να αιωρείται πάντοτε η αντίληψη ότι η εξουσία μέσα σε αυτήν είναι ένας συνδυασμός στρατιωτικής και δεσποτικής λογικής. Έχουν μια δυτική καθολική λογική θρησκευτικών ταγμάτων! Βλέπε Ναίτες!

    Β) Επίσης ένα πράγμα που γίνετε με τον καιρό αντιληπτό είναι ότι σε εξουσιάζουν άνθρωποι που είναι λιγότερο έξυπνοι από εσένα. Για αυτούς δεν έχει νόημα η κρίση αλλά η αφοσίωση στον σκοπό όπου και σαν αποτέλεσμα έχει την βλακωσύνη τον ανθρώπων που συμμετέχουν. Δηλαδή ένας ισορροπημένος και καλοπροαίρετος άνθρωπος από εκεί μέσα θα βγει χαζότερος ακριβώς όπως και στον στρατό!

    Γ) Τότε δεν μπορούσα να το εξηγήσω αλλά τώρα ξέρω ότι ένα ακόμα χαρακτηριστικό που με έκανε να φύγω, είναι η ανεντιμότητα τους. Από πολλούς ακούσια αλλά παραμένει ανεντιμότητα…..

    …..σε περνάνε από χίλια κύματα για να σου αποκαλύψουν μετά από καιρό ποιοι είναι και τι κάνουν όπου και πάλι πάντα σε χειραγωγούν με μυστικοπάθεια αφού ευχαριστιούνται στο να ενισχύουν έτσι την υποτιθέμενη γνώση που σου κρύβουν. Είναι από τα χειρότερα πράγματα που σου κάνουν διότι έτσι χρονοτριβείς στο να αντιληφθείς ότι πρέπει να αποχωρίσεις αφού ταυτόχρονα νιώθεις μπερδεμένος καθώς έχεις δεθεί με βιώματα.

    2.
    Προωθούν στην κυριολεξία τεχνικές προσηλυτισμού σε ανθρώπους που δεν έχουν διαμορφούμενη άποψη και το καμαρώνουν μάλιστα στην γραμματεία προπαγάνδας σχολιάζοντας με ποιον τρόπο θα προσελκύσουν άτομα με ανησυχίες ώστε χαλαρωμένοι να γραφτούν μέλη σε αυτούς. Έχουν διαγωνισμούς μεταξύ των παραρτημάτων σε όλη την Ελλάδα στο ποιος θα φέρει τα περισσότερα μέλη από όλα τα παραρτήματα δίνοντας την προτομή του ιδρυτή τους στο παράρτημα με τα περισσότερα ετήσια μελή ανά το χρόνο!

    Μπήκα με την θέληση μου SEA_in_Vein νομίζοντας ότι θα συναντούσα φιλοσόφους αλλά μετά από καιρό αντιλήφθηκα ότι δεν γνώριζα τι είναι φιλοσοφία και μετά από ακόμα περισσότερο καιρό κατάλαβα μέσα στην Ν.Α ότι η Ν.Α δεν προάγει φιλοσοφία. Οι Ακροπολιτανοι δηλαδή δεν είναι φιλόσοφοι και η φιλοσοφία είναι κάτι άλλο.
    Αυτό ήταν και η μεγαλύτερη συνειδητοποίηση αφού οι Ακροπολιτανοι έχουν διαστρεβλώσει ότι φιλοσοφικό διασώθηκε από την αρχαιότητα!

    3.
    Έχω απευθυνθεί πολλάκις σους ακροπολιτανους λέγοντας ότι το καλύτερο που έχουν να κάνουν είναι να εξωτερικευθούν ώστε αυτοί που έρχονται σε αυτούς, να μπορούν να τους απορρίπτουν από την αρχή ώστε να μην χρονοτριβούν. Ενώ αυτοί που θα θέλουν να τους επιλέξουν αν τους επιλέγουν για αυτό που είναι και όχι για αυτό που παρουσιάζουν ότι είναι. Αυτό θα βοηθήσει όλους ώστε να είμαστε ποιο έντιμοι μεταξύ μας.

    Δεν με ενδιαφέρει να τους δυσφημίσω άλλα όσο καιρό δεν αποκαλύπτουν ποιοι είναι πραγματικά, να ξέρουν ότι άτομα σαν εμένα θα μεταβιβάσουν τις εμπειρίες τους αφού πάντα θα υπάρχουν δημοσία βήματα όπως της εκκλησιάς.

    Είμαι εδώ πολύ ποιο συνειδητοποιημένος από το παρελθών διότι δεν αρκεί να φύγεις από την Ν.Α αλλά πρέπει να απομυθοποιήσεις και να βρεις λύσεις στις παγίδες που έχουν στηθεί και απευθύνονται στην αντίληψη σου μέσα από τις διδασκαλίες τους Ν.Α.
    Αυτό το κάνουν σε μεγάλο βαθμό ακούσια οι περισσότεροι εκεί οι οποίοι είναι και τα χαμηλότερα στρώματα τις οργανώσεως!

    Έχω τριφτεί όσον αφορά τις διανοητικής παγίδες που μπορεί να πέσεις και προκαλώ οποιοδήποτε μέλος να αναλύσει μια από τις διδασκαλίες τους. Δεν τις έχουν ερευνήσει και λειτουργούν τυφλωμένα με έλλειψη κοινής λογικής.

    Οι λίγοι ανώτεροι της Ν.Α καλύτερα ας θυμηθούν πως είχε καταπιεί την γλώσσα του ο ιδρυτής της Ελλάδας Πλάνας Γιώργος στην εκπομπή Ελλήσποντο με την Έλη Στάη σε κλίμα παιδικού επιπέδου και θα καταλάβουν ότι οι διδασκαλίες τους εφαρμόζονται μόνο όταν δεν υπάρχει κάποιος για να διαφωνήσεις.

    Αυτοί οι τρομεροί ανώτεροι φιλόσοφοι που πραγματοποιούν μαθήματα ρητορικής τελικά δεν ξέρουν να αρθρώσουν λέξη για να υπερασπιστούν την ιδεολογία τους.

    Να κάνω γνωστό ότι από τότε πήρανε ρητή διαταγή από τον Πλάνα να μην συμμετέχουν σε συζητήσεις και δημόσιες εκπομπές τα μέλη τους, ούτε σε φόρουμ. Αυτός ο φίλος μας εδώ προφανώς παραπάνω δεν εντρύφησε καθόλου, φαίνεται διότι δεν γνωρίζει αυτό το διάταγμα την οργανώσεως!

    Θα δείτε ότι όσο και να τους προκαλώ δεν θα ανταποκριθούν! Οι δομή τους είναι καθαρά τεκτονική και διατηρούν και σχέσεις στα ανώτερα κλιμάκια!

    Φιλόσοφοι χωρίς διάλογο και χωρίς δημόσιο βήμα έχετε δει ποτέ;;; Αυτοί είναι οι ΝεοΑκροπολιτανοί!!!

    • Για να μην παρεξηγηθώ όσον αφορά την αναφορά μου στον στρατό, μιλάω για αυτούς που κάνουν θητεία 9 μήνες χάνοντας κυριολεκτικά τον χρόνο τους αφού δεν είναι θέμα καριέρας για αυτούς! Άρα τα οφέλη σχετικά με αυτά που χάνουν είναι δυσανάλογα. Την εκπαίδευση μας θα μπορούσαν να την πραγματοποιήσουν μέσα σε ένα μήνα σκληρής ουσιαστικής εκπαίδευσης με βολές κ.α. και όχι 1 και 2 χρόνια σκοπέτου!

     • Καλησπέρα,

      Γνωρίζεις εάν ακολουθεί διάλογος στις διάφορες ομιλίες που κατά καιρούς οργανώνονται;

     • Όχι, ο διάλογος δεν είναι στην νοοτροπία του Ακροπολητανου. Στο λεξιλόγιο τους υπάρχει, αλλά αυτοί διάλογο εννοούν να σε ρωτάνε και εσύ να απαντάς αυτά που θέλουν μέσα από την θεολογική τους ύλη.

  • θα ηθελα και εγω το μαιλ του παντελη αν ειναι ευκολο, θελω να τον ρωτησω καποιες σημαντικες ερωτησεις, αν εχει την διαθεση να απαντησει, ευχαριστω πολυ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ