Η απογραφή

0
754
Εκτύπωση Εκτύπωση
1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (καμία αξιολόγηση προς το παρόν)
Loading...

Τη μέρα που γεννήθηκε στον κόσμο ο Χριστός έγινε και η πρώτη απογραφή στην οικουμένη. Σαν τότε να γεννήθηκε πρώτη φορά ο άνθρωπος στον κόσμο.

Απογράφεται ο υιός του Θεού ως άνθρωπος στα γήινα βιβλία και ανοίγουν δέλτοι απογραφής ουράνιοι, για όσους θα πίστευαν στη γέννησή Του.

Πρώτοι ο μνήστωρ Ιωσήφ, οι ποιμένες της Βηθλεέμ, οι μάγοι της Ανατολής…

Ανήμερα Χριστούγεννα κατέγραψε η ανθρώπινη ιστορία τη θεϊκή συγκατάβαση και αποκάλυψε πρώτη φορά ποιος θα μπορούσε να γίνει ο άνθρωπος.

Χριστούγεννα. Πρώτη απογραφή. Τότε που αποκτήσαμε όνομα, εθνικότητα, γένος. Ως υιοί του Θεού κατά χάριν, ως αδελφοί του Χριστού. Τότε που αποκτήσαμε ταυτότητα, μια άδεια εισόδου στη χώρα της Πίστεως, μια δυνατότητα καταφυγής στη Θεία Αγάπη, ένα δικαίωμα Υιοθεσίας.

Χριστούγεννα και σήμερα, σ’ έναν κόσμο γεμάτο πρόσφυγες. Χωρίς ταυτότητα πίστεως και δίχως βίζα στην ελπίδα. Μόνο η μνήμη μιας μακρινής «ψηλής καταγωγής», που μας πονάει. Και μαζί η απέραντη νοσταλγία για την «άνωθεν γέννηση», που απλώνεται στη γη κάθε Χριστούγεννα.

Χριστούγεννα και σήμερα.

Κι έχουμε να μαζέψουμε τα λίγα διαπιστευτήριά μας, όσα προφτάσαμε να σώσουμε πάνω μας. Το όνομα του αγίου, που έγινε κάποτε όνομά μας, το αίμα του Χριστού, που πέρασε στις φλέβες μας, και πιο πολύ το αίτημά μας το βαθύ για μια καινούργια απογραφή στα «ονόματα των πιστευόντων τω τόκω Σου», μια νέα γέννα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ