Οι βασιλικοί γάμοι

1
598
Εκτύπωση Εκτύπωση
1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (καμία αξιολόγηση προς το παρόν)
Loading...

%ce%b5%cf%80%ce%bf%ce%af%ce%b7%cf%83%ce%b5-%ce%b4%ce%b5%ce%af%cf%80%ce%bd%ce%bf-%ce%bc%ce%ad%ce%b3%ce%b1-1Όπως μια κόρη που είναι εμορφότερη και σοφώτερη και πλουσιώτερη απ’ όλες, πάρει για άντρα της κάποιον φουκαρά, τιποτένιον κι άσχημο, και τον ξεντύσει τα λερωμένα ρούχα και τον ντύσει βασιλική στολή και βάλει στο κεφάλι του την κορόνα και καθήσει μαζί του, και τότε εκείνος ο φτωχός αρχίζει να φοβάται και να λέγει: σ’ εμένα τον καταφρονεμένο και τον φτωχό και τον τιποτένιο δόθηκε τέτοια τομή; Έτσι κι ο Θεός έκανε στον ταλαίπωρο και ταπεινόν άνθρωπο. Του έδωσε να απογευτεί κάποιον άλλον κόσμο, κάποιαν άλλη θροφή γλυκύτατη · του έδειξε δόξα και κάλλη βασιλικά, που δεν λέγουνται με το στόμα, κάλλη ουράνια.

Όσα προέρχουνται από τη θεία χάρη, έχουνε χαρά, έχουνε ειρήνη, έχουνε αγάπη, έχουνε αλήθεια · κι αυτή η αλήθεια βιάζει τον άνθρωπο να ζητά την αλήθεια. Κι όσα είναι της αμαρτίας, είναι ταραγμένα και δεν έχουνε αγάπη και χαρά για τον Θεό.

(του Αγίου Μακαρίου του Αιγυπτίου, σε μεταγραφή Φώτη Κόντογλου)

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Όχι μόνο η αμαρτία δεν έχει αγάπη για το Θεό, αλλά στερείται και κάθε αγάπης για το συνάνθρωπο. Αυτοί που λένε ότι αμαρτάνουν από αγάπη, μάλλον δεν ξέρουν τι σημαίνει η λέξη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ