Προκήρυξη A΄ Πανελλήνιου Διαγωνισμού Γραπτού Λόγου ΧΦΔ

4
2081
Εκτύπωση Εκτύπωση
1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (3 ψήφοι, μέσος όρος: 5.00 από 5)
Loading...

Με αφορμή το σύνθημα του ακαδημαϊκού έτους 2017-18 «ἀφορῶντες εἰς τὸν τῆς πίστεως ἀρχηγὸν καὶ τελειωτὴν Ἰησοῦν» (Εβρ. ιβ΄ 2) η Χριστιανική Φοιτητική Δράση διοργανώνει τον Α΄ Πανελλήνιο Διαγωνισμό Γραπτού Λόγου για φοιτητές/φοιτήτριες και νέους/νέες μέχρι 30 χρονών.

ΘΕΜΑ

Λίγες στιγμές χρειάστηκαν να Τον δουν κι ύστερα οι ψαράδες έγιναν απόστολοι. Κάποιες φήμες αρκούσαν για να κάνουν τον πλούσιο αρχιτελώνη να θυσιάσει υπόληψη και περιουσία μονάχα για να Τον αντικρίσει. Μια σύντομη ενατένιση του προσώπου Του στάθηκε ικανή να μετατρέψει τον φανατικό διώκτη στον πιο πιστό ακόλουθο.

Ο Πέτρος και ο Ιωάννης, ο Ζακχαίος, ο Παύλος, και τόσοι-τόσοι άλλοι. Ένα βλέμμα έριξαν στον Χριστό κι ύστερα το κράτησαν για πάντα καρφωμένο πάνω Του. Και η ζωή τους άλλαξε ολοκληρωτικά…

Όμως σήμερα… Στον 21ο αιώνα… Μήπως είναι εκτός τόπου και χρόνου όλα αυτά; Σε ένα κόσμο με τόσες δυνατότητες και ευκαιρίες γιατί, πού, πώς μπορείς να διακρίνεις τον Χριστό και να Τον βάλεις στόχο και προορισμό;

Με αφορμή τον παραπάνω προβληματισμό, αφήστε ελεύθερο το στοχασμό σας και καταγράψτε τον με οποιαδήποτε μορφή γραπτού λόγου (πεζογράφημα, ποίημα, δοκίμιο κλπ).

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 1. Ο διαγωνισμός αναφέρεται σε φοιτητές/φοιτήτριες και νέους/νέες μέχρι 30 χρονών. Η συμμετοχή οποιουδήποτε δεν τηρεί αυτά τα κριτήρια είναι ευπρόσδεκτη, αλλά θα αξιολογηθεί ξεχωριστά από τις υπόλοιπες και δεν θα δικαιούται βράβευση.
 2. Ο κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να συμμετάσχει χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε μορφή γραπτού λόγου (πεζογράφημα, ποίημα, δοκίμιο κλπ) παίρνοντας ως αφορμή το κείμενο του θέματος του διαγωνισμού (ή και μόνο τον τίτλο του), χωρίς όμως να εγκλωβιστεί σε αυτό.
 3. Ο κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να συμμετάσχει με όσα έργα ο ίδιος επιθυμεί.
 4. Δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός στην έκταση του κειμένου. Καλό όμως είναι να μην ξεπερνά τις 900-950 λέξεις ώστε να μπορεί εύκολα (αν επιλεγεί) να δημοσιευτεί είτε στο xfd.gr είτε στο περιοδικό «Η Δράση μας».
 5. Τα έργα των διαγωνιζομένων θα πρέπει να είναι ανέκδοτα και αδημοσίευτα, είτε σε ηλεκτρονικά είτε σε έντυπα μέσα.
 6. Η υποβολή των έργων γίνεται ως εξής: Κάθε διαγωνιζόμενος θα πρέπει να αποστείλει ηλεκτρονικό μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση xfd@xfd.gr το οποίο θα έχει
  α) ως θέμα τον τίτλο του έργου,
  β) ως κείμενο του μηνύματος ονοματεπώνυμο, ηλικία, πόλη και τηλέφωνο επικοινωνίας, και
  γ) ως συνημμένο το έργο σε αρχείο τύπου Word. Στο αρχείο Word θα υπάρχει μόνο ο τίτλος και το κείμενο του έργου (όχι δηλαδή ονοματεπώνυμο και λοιπά στοιχεία του διαγωνιζόμενου).
  Με την παραλαβή της συμμετοχής από τους υπευθύνους, σας αποστέλλεται ένα επιβεβαιωτικό email. Αν σε 1-2 ημέρες μετά την υποβολή της συμμετοχής σας δεν έχετε λάβει το επιβεβαιωτικό email, παρακαλούμε αποστείλετε εκ νέου τη συμμετοχή.
 7. Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής συμμετοχών είναι η 30η Ιανουαρίου Καθαρά Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2018. Έπειτα θα ξεκινήσει η διαδικασία αξιολόγησης των έργων.
 8. Τα Βραβεία του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν προσεχώς στη σελίδα αυτή μπορείτε να τα δείτε εδώ.
 9. Όλοι οι συμμετέχοντες κερδίζουν ένα βιβλίο από τις εκδόσεις της ΧΦΔ.
 10. Τα έργα που θα διακριθούν (καθώς και όποια άλλα κριθούν δημοσιεύσιμα) θα αναρτηθούν σταδιακά στο xfd.gr.
 11. Το περιοδικό «Η Δράση μας» διατηρεί το δικαίωμα να δημοσιεύει κατά καιρούς όποιο/α έργο/α από τα κατατεθειμένα θεωρήσει κατάλληλο/α.
 12. Η συμμετοχή στο διαγωνισμό προϋποθέτει και την αποδοχή των όρων του.

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ!

4 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αν θελήσουμε να συμμετέχουμε με δύο έργα, θα πρέπει να τα στείλουμε συνημμένα στο ίδιο mail ή σε δύο διαφορετικά;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ