Παμφοιτητικοί Γ’ Χαιρετισμοί 2010

8
545
Εκτύπωση Εκτύπωση
1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (καμία αξιολόγηση προς το παρόν)
Loading...

Την καθιερωμένη μας προσευχητική συνάντηση θα πραγματοποιήσουμε και φέτος όλοι οι φοιτητές της Θεσσαλονίκης στους Γ’ Χαιρετισμούς, στον Ι. Ν. Παναγίας Δεξιάς, δίπλα στην Καμάρα (Εγνατίας 155), την Παρασκευή 5 Μαρτίου. Η ακολουθία θα ξεκινήσει στις 21.15.

Εκτός από την ευκαιρία συμπροσευχής, είναι μια καλή ευκαιρία πρόσκλησης σε φίλους και φίλες μας που πιθανώς θέλουν να έρθουν κοντά μας.

Παμφοιτητικοί Χαιρετισμοί 2010

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. θυμάμαι, μια χρονιά που αφισοκολλούσαμε στη σχολή για τους παμφοιτητικούς Χαιρετισμούς στην Παναγία Δεξιά, κάποιοι φοιτητές μας τις έσκισαν, διότι είναι Παναγία Δεξιά κι όχι Αριστερά… μάλιστα όπως είπαν, αν ήταν Αριστερά ίσως ερχόταν κι αυτοί..τι να πεις;;; μη κολλήσεις κάπου…

  2. Η Παναγία Δεξιά είναι ένας από τους ομορφότερους ναούς της Θεσσαλονίκης και σε αυτήν φυλάσσεται αντίγραφο της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας του Κύκκου. Η εικόνα είναι τόσο λαοφιλής, που όλη την ημέρα προσέρχεται κόσμος και προσκυνά τη χάρη της. Της καταθέτει το πρόβλημά του και όλα πάνε “δεξιά”, εξ ου και η ονομασία.

    • Εγώ είχα ακουστά ότι η ονομασία οφείλεται στο ότι κρατάει το Χριστό στα δεξιά της, αντί του μάλλον συνηθέστερου στα αριστερά.

      • Συμφωνώ κι εγώ αυτό έχω ακούσει αν και κάποιος μου είχε πει ότι είναι Δέξια,δηλαδή επιδέξια αν και δε νομίζω ότι ισχύει.
        Πιστεύω ότι θα είναι πολύ κατανυκτικά και ότι θα είναι μεγάλη ευλογία αν σκεφτεί κανείς ότι όλοι η ορθόδοξη νεολαία θα είναι μαζεμένη εκεί!

    • Εγώ κάπου διάβασα οτι η Παναγία εμφανίστηκε σε έναν Αγιορείτη μοναχό.
      Του είπε : Θα βάλεις την εικόνα μου σε ένα ναό, όπως μπαίνεις στη Θεσσαλονίκη, (από την ανατολική είσοδο), “δεξιά”. Τότε υπήρχε εκεί ένας μικρός ναός του αγίου Υπατίου. Μετά χτίστηκε ο μεγάλος και γνωστός ναός της Παναγίας Δεξιάς.
      Δεν ξέρω φυσικά κατα πόσο ορθή είναι αυτή η εκδοχή.. απλά την παραθέτω!

  3. Αυτοί οι χαιρετισμοί είναι μία πολύ καλή ευκαιρία για να φωνάξουμε και φίλους μας!! Πρέπει να σκεφτόμαστε συνεχώς ιεραποστολικά..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ