Ξενάγηση στην έκθεση: Το ημέτερον κάλλος

0
813
Εκτύπωση Εκτύπωση
1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (1 ψήφοι, μέσος όρος: 1.00 από 5)
Loading...

Ξενάγηση στην έκθεση Βυζαντινών εικόνων “Το ημέτερον κάλλος” στη Μόνη Βλατάδων την Πέμπτη 6/12 ώρα 4:45.

Πρόκειται για την κοινή παρουσίαση 21 βυζαντινών εικόνων της Θεσσαλονίκης, που αποδεικνύουν με τον πιο εμφατικό τρόπο, την υψηλή καλλιτεχνική αξία των εργαστηρίων της. Η έκθεση πραγματοποιείται με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων λειτουργίας του Πατριαρχικού Ιδρύματος της Μονής Βλατάδων, θα εγκαινιαστεί από την Α.Θ.Π. τον Οικουμενικό Πατριάρχη, κ.κ. Βαρθολομαίο και θα παραμείνει στην πόλη μας για έξι μήνες.

Όπως αναφέρει η  έφορος του Ιδρύματος Φλώρα Καραγιάννη: «Οι εικόνες που παρήχθησαν στη Θεσσαλονίκη είναι πολύ υψηλής καλλιτεχνικής ποιότητας. Η πρωτοτυπία της έκθεσης είναι ότι για πρώτη φορά θα βγουν από ναούς και προσκυνητάρια και θα συγκεντρωθούν εδώ. Είναι εικόνες προσκυνηματικές και εμβληματικές για πολλούς ναούς, που μετατρέπονται σε αντικείμενο θαυμασμού από τους επισκέπτες μιας έκθεσης και παρουσιάζονται μαζί με άλλες εικόνες της ίδιας εποχής και των ίδιων εργαστηρίων με αυτές».

 

Πηγή: http://www.pemptousia.gr/2018/09/o-ikoumenikos-patriarchis-sta-egkenia-tis-ekthesis-to-imeteron-kallos-vizantines-ikones-apo-tin-thessaloniki/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ