Εθνική Γιορτή αφιερωμένη στη Μακεδονία

1
1004
Εκτύπωση Εκτύπωση
1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (καμία αξιολόγηση προς το παρόν)
Loading...

 

Οι θυσίες και οι αγώνες της Μακεδονίας μας για τη Λευτεριά θα ζωντανέψουν μπροστά μας στην Εθνική Εορτή, που θα γίνει από τη Χριστιανική Φοιτητική Δράση και τις Χαρούμενες Αγωνίστριες, την Κυριακή 20 Μαρτίου 2011 στις 5:00 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου “Η Ελληνική Παιδεία” (οδός Κανάρη 9).
Η μεταφορά μας θα γίνει με πούλμαν από το Μετρό Αμπελοκήπων στις 4:00 μ.μ.

 


1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Το ολοκαύτωμα της Νάουσας υπήρξε ένα από τα πιο δραματικά γεγονότα του Αγώνα για την εθνική μας ανεξαρτησία. Δικαίως έδωσε στην πόλη την επωνυμία “Ηρωική Πόλη της Νάουσας”. Μετά την κατάλυση την επανάστασης των Ναουσαίων από τους Τούρκους, ακολούθησαν πολλά φρικιαστικά μαρτύρια. Μεταξύ των άλλων, 1241 νεομάρτυρες αρνήθηκαν να εξομώσουν και δέχθηκαν τον δι’ αποκεφαλισμού θάνατο. Οι Τούρκοι θα τους είχαν σφάξει όλους, αν ένα ακέφαλο σώμα κάποιου νεομάρτυρα δεν είχε σηκωθεί όρθιο και δεν κατευθυνόταν απειλητικά προς τη σκηνή του Διοικητή του τούρκικου στρατού, σκορπώντας τον τρόμο στο στράτευμα.

    Το 2010 με απόφαση της Ιεράς Συνόδου έγινε η αγιοκατάταξη των 1241 αυτών μαρτύρων, η μνήμη των οποίων τιμάται την Κυριακή του Θωμά, ημέρα του μαρτυρίου τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ