Γιορτάζουμε Χριστούγεννα με αδελφούς σε όλη τη γη!

0
971
Εκτύπωση Εκτύπωση
1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (3 ψήφοι, μέσος όρος: 5.00 από 5)
Loading...

Πέρασαν κάποιες ημέρες και νοερά ακόμα ταξιδεύω σε όλα εκείνα τα όμορφα μέρη και στα φωτεινά πρόσωπα των ανθρώπων που μας δόθηκε η χαρά να γνωρίσουμε και να συνομιλήσουμε μαζί τους πριν λίγες ημέρες στο… μοναδικό ταξίδι που ΧΦΔ Αθηνών και Θεσσαλονίκης κάναμε μαζί σε διάφορα μέρη του κόσμου! Μέσα από αυτό το διαδικτυακό ταξίδι είδαμε, ακούσαμε και γευτήκαμε πώς οι αδερφοί μας από άλλες γωνιές της γης προετοιμάζονται και γιορτάζουν τα Χριστούγεννα!

Πρώτα, επισκεφτήκαμε την μακρινή έρημο της Αριζόνας, που με την Χάρη του Θεού βλαστάνει καρπούς αγιοπνευματικούς με τις ευχές του μακαριστού Γέροντα Εφραίμ και μέσα από τους ανθρώπους που δίνουν εκεί τον αγώνα τους για την μεταλαμπάδευση της Ορθοδοξίας. Έπειτα, ακούσαμε γιορτινά ποιήματα και βυζαντινούς ψαλμούς από την όμορφη και χιονισμένη Ρωσία! Ακολούθησε το οδοιπορικό μας στο Κογκό της Αφρικής, με αποσπάσματα από την θεατρική παράσταση και τραγούδια που προετοίμαζαν τα παιδιά για τη χριστουγεννιάτικη γιορτή στα σχολεία της Ελληνορθόδοξης Ιεραποστολής. Βέβαια, δεν θα μπορούσε να λείπει από την συντροφιά μας και η όμορφη Κωνσταντινούπολη! Οι μικροί μας φίλοι από το «Δημιουργικό Εργαστήρι της Ομογένειας» στην Αγία Τριάδα της Πόλης μάς είχαν ετοιμάσει κάλαντα και πολλές όμορφες ζωγραφιές και κατασκευές. Αλλά και τα παιδιά από το Κολλέγιο «Πνοή Αγάπης» στους Αγίους Σαράντα, στη Βόρεια Ήπειρο, φυσικά και δεν μας ξέχασαν! Είδαμε αποσπάσματα από την περσινή τους θεατρική παράσταση, κάλαντα, και ψαλμωδίες, που μας εντυπωσίασαν. Τέλος, το «ταξίδι» μας ολοκληρώθηκε με τη… στάση στην Κορέα, όπου είχαμε την τιμή και τη χαρά να μας «ξεναγήσει» ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κορέας κ.κ. Αμβρόσιος, ο οποίος μας παρουσίασε τους ιστορικούς δεσμούς Ελλάδας-Κορέας και το θαυμαστό έργο που επιτελείται εκεί από την Αγία μας Εκκλησία. Τα πηγαία λόγια του άγγιξαν τις ψυχές μας και οι εγκάρδιες ευχές και ευλογίες του ολοκλήρωσαν αυτό το μακρινό ταξίδι μας!

Μια εμπειρία τόσο διαφορετική και ουσιαστική που μας οδήγησε με τον τρόπο της στην φάτνη του Χριστού μας. Μας υπενθύμισε πως… οι Χριστιανοί γνωριζόμαστε και αγαπιόμαστε πολύ πριν συναντηθούμε, πως ο Χριστός μας γεννάται σε κάθε γωνιά του πλανήτη για όλους μας και πως… όλοι μαζί ακολουθώντας το αστέρι Του μπορούμε να φτάσουμε στην Βηθλεέμ της καρδιάς μας! Χρόνια Πολλά!

Ελένη Α.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ