Προσέγγιση στον Άγιο Γρηγόριο τον Παλαμά

2
131
Εκτύπωση Εκτύπωση
1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (καμία αξιολόγηση προς το παρόν)
Loading...

Την Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010 και ώρα 20:00 μ.μ. στην αίθουσα “Μέγας Βασίλειος”, στον α΄όροφο,  Αλ.Σβώλου 42 θα πραγματοποιηθεί για τις φοιτήτριες της Χ.Φ.Δ. Θεσσαλονίκης, αφιέρωμα και μια προσπάθεια προσέγγισης της προσωπικότητας και του έργου μιας φωτεινής εκκλησιαστικής μορφής, ενός Μεγάλου Πατέρα της εκκλησίας μας, του Αγίου Γρηγορίου του  Παλαμά.  Σας προσκαλούμε σε αυτή την γνωριμία με τον συμπολιούχο Άγιο της πόλης μας.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δόξα τω Θεώ για την ευκαιρία που μας δόθηκε να γνωρίσουμε σε βάθος μια μεγάλη μορφή της Ορθοδοξίας, παρά την κατώτερη της αναμενόμενης προσέλευση του κοινού. Η ομιλία, διανθισμένη με οπτικοακουστικό υλικό, ανέδειξε το πνευματικό ύψος αυτού του μεγάλου πατέρα της Εκκλησίας μας και Συμπολιούχου της Θεσσαλονίκης, Αγίου Γρηγορίου Παλαμά. Είθε ο Θεός να μας φωτίζει ώστε να διατηρούμε και να μεταλαμπαδεύουμε αναλλοίωτο το Φως της Ορθοδοξίας μιμούμενοι το Άγιο παράδειγμά του.

  2. Καταπληκτική η ευκαιρία που μας προσφέρθηκε την Πεμπτη το βράδυ!Η ομιλία από τη δ.Γούναρη ήταν μοναδική!Μπορέσαμε να πλησιάσουμε λίγο τη μεγαλωσύνη του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά.Μεγάλη εντύπωση μου έκανε το ότι όλη η οικογένεια αγίασε-οι γονείς και τα πέντε παιδιά.Μέσα απο τα υπέροχα βιντεάκια που προβλήθηκαν θαυμάσαμε τη μορφή του Αγ.Γρηγορίου.Ηταν μια μεγάλη πνευματική μορφή που όμως θα έμενε στην αφάνεια αν δεν έπαιρνε θέση απέναντι στην αίρεση του παπικού Βαρλαάμ.
    Ας πορευόμαστε πάντα στα χνάρια του προστάτη της πόλης μας και ας έχουμε στα χείλη μας τη δική του ευχή:”Κύριε, φώτισόν μου το σκότος”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ