Προσκαλούμε όλους τους φοιτητές και τις φοιτήτριες
στην Πανηγυρική Γιορτή Λήξης των Εργασιών της
Χριστιανικής Φοιτητικής Δράσης Θεσσαλονίκης την
Κυριακή 30 Μαΐου 2010 και ώρα 8 μ.μ.
στην αίθουσά μας, Αλεξ. Σβώλου 42.
* * *
Ελάτε να θυμηθούμε τις στιγμές που περάσαμε
και τις στιγμές που μας περιμένουν στις καλοκαιρινές ευκαιρίες!
Να μην λειπει κανενας.
ολα ηταν ωραια αλλα οι παρουσιασεις και οι 2 χορωδιες εκλεψαν την παρασταση
Δόξα τω Θεω άλλη μια χρονιά έφτασε στο τέλος της γεμάτη ευλογία!
Η χθεσινή γιορτή λήξης της Δράσης μας ήταν πάρα πολύ ωραία!
Τα βιντεάκια που προβλήθηκαν ήταν τέλεια και μας θύμησαν πόσα μας χάρισε ο Θεός και αυτή τη χρονιά!
Συγχαρητήρια και στις 2 χορωδίες μας!!!
Ραντεβού στην κατασκήνωση τώρα!!!
Ακριβώς!! ραντεβού στην κατασκήνωση που την περιμένουμε πώς και πώς απ’ την πρώτη στιγμή που τέλειωσε η περσινή κατασκηνωτική περίοδος!! …η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε! εμείς πλέον μετρούμε “29 και σήμερα!”
Και πρώτα ο Θεός, να πάμε σε όσες πιο πολλές περιόδους μπορούμε!
Χαίρεται εν Κυρίω!!
Η γιορτη ήταν πληρης και με πολυ ωραιο πνευματικο περιεχομενο και εμπειριες από τον απολογισμό της χρονιάς!!
Ωστόσο η ομιλια του πρωην κοσμητορα της νομικης σχολης ήταν τελειως αντιθεολογικου περιεχομενου,με μια ασυνετη συνδεση κοινωνιολογιας και χριστιανισμου,σε αντιθεση με τους αλλους 3 ομιλιτες η οποια δεν ταιριαζε καθολου στην παρουσα εορτη ληξης!!!
Πιστευω οτι πρεπει να καλουνται στις οποιες εορτες,μονο καθηγητες που εχουν μια στοιχειωδη σχεση με την εκκλησια,για να αποφευγονται οι ασχετως με θεολογια ομιλίες!!!
ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΟ ΔΟΞΑ ΠΑΝΤΩΝ ΕΝΕΚΕΝ!!
Μάλλον αναφέρεσαι στους ολιγόλεπτους χαιρετισμούς των καθηγητών. Πότε πρόλαβες και έβγαλες το συμπέρασμα ότι κάποιος δεν έχει “στοιχειώδη σχέση με την εκκλησία”; Δεν είναι όλοι θεολόγοι για να θεολογήσουν με την αυστηρή έννοια του όρου, ο καθένας όμως έχει να προσφέρει κάτι, έτσι δεν είναι;
Δεκάδες καθηγητές ΤΙΜΟΥΝ κάθε χρόνο με την παρουσία τους τις γιορτές έναρξης και λήξης και κάποιοι δέχονται να απευθύνουν χαιρετισμό στο κοινό που τις παρακολουθεί. Μπορεί να μην αναπαύεσαι προσωπικά με τα πάντα και μπορείς να έχεις το θάρρος να κάνεις δημόσιες προτάσεις, πρόσεχε όμως μην καταλήγουν σε θράσος.
Αγαπητέ frienDLISH
Καταρχην μπορείς να εκφερεσαι λίγο καλυτερα,ο καθενας εχει προσωπική άποψη.Επίσης δεν για το συγκεκριμενο καθηγητη ,,ο οπιος επαναλαμβανω μίλησε αντιθεολογικα,δεν ειπα κται που να τον προσβαλει,ΑΠΛΑ θεωρω οτι μιλησε τεέιως εκτος θεματος.Δεν μπορω να κταλαβω γιατι αΥΤΗ Η ΑΠΡΟΣ,ΜΕΝΗ ΕΠΙΘΕΣΗ;;
τελοσ και το θεο δοξα!!!
Χαίρε αδελφή.
Σεβαστή η γνώμη σου, αλλά νομίζω ότι η τοποθέτησή σου είναι κάπως προσβλητική για τον κ. Καθηγητή, αλλά και για τους φοιτητές της Νομικής. Ο κ. Ιντζεσίλογλου δε μίλησε μόνο κοινωνιολογικά, αλλά κάνοντας χρήση και θεολογικής γλώσσας έκανε μία πολύ χρήσιμη σύνδεση Θεολογίας και Κοινωνιολογίας, καταλήγοντας πως ο χώρος της Εκκλησίας είναι χώρος οντολογικής ελευθερίας. Μακάρι να τα ‘λεγαν κι άλλοι συνάδελφοί του αυτά (π.χ. ας μην ξεχνάμε ότι και ο Πρωθυπουργός της χώρας μας είναι κοινωνιολόγος).
Επιπλέον, η πρότασή σου να καλούμε “μόνο καθηγητές που έχουν μια στοιχειώδη σχέση με την Εκκλησία” εκτιμώ πως αποπνέει έναν ευσεβισμό που έρχεται σε τέλεια αντίθεση με το ιεραποστολικό μας φρόνημα. Σε κάθε περίπτωση, η συνεπής παρουσία του κ. Καθηγητή στις γιορτές μας -ο οποίος και στο παρελθόν έχει μιλήσει για τους Καππαδόκες Πατέρες σε Εκδήλωση Τιμής και Ευγνωμοσύνης – δείχνει την καλή του διάθεση και την εκτίμηση που τρέφει για μας. Πιστεύω ότι αυτή την εκτίμηση πρέπει να του την ανταποδώσουμε.
Ο Θεός να μας φωτίζει.
ΑΓΑΠΗΤΕ ζΕΙΔΩΡΕ
Ττνχανει να ειμαι και εγω φοιτητρια νομικης και να εχω τον στυγκεκριμενο καθηγητη σαν διδασκων στην κοινωνιολογια.Σεβομαι την αποψη σου και συμφωνω απόλυτα βμε τα λεγομενα σου.Απλα θεωρησα για μένα οτι ειναι κάπως περιεργο να μιλαει ,για κοινωνιολογια;και για διαφορους οευς σε χριστιανικη γορτη
λΥΠΑΜΑΙ ΑΛΛΑ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ!!!
ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΤΟ θΕΘΟ ΔΟΞΑ!
Κοπελιά,
δεν του ζήτησε κανένας να προετοιμαστεί από το σπίτι για να μας κάνει θεολογική εισήγηση. Ο άνθρωπος με όλη του την καρδιά ήρθε σε μια νεανική εκδήλωση και εκεί του ζητήθηκε να χαιρετίσει. Με αυτά τα δεδομένα κατά νου, ο κ. Καθηγητής μίλησε υπέροχα. Εμένα προσωπικά με ενθουσίασε η διαλεκτική του.
Αλλά επειδή χρησιμοποίησες το χαρακτηρισμό “άσχετος με την Εκκλησία”, να πω ότι άσχετος είναι ο Χριστιανός που δεν είναι έτοιμος να δεχθεί στην Εκκλησία τον διαφορετικό: “τον ερχόμενον πρός με ου μή εκβάλω έξω” (Ιωάν. στ΄ 37).
Θυμήθηκα τη διάλεξη του π. Ανδρέα. Μας είχε μιλήσει για το ιδιότυπο αμάρτημα των “κατακρινόντων τους συντηρητικούς”. Μάλλον έτσι φέρομαι κι εγώ.
Γι’ αυτό το λόγο, θα ήθελα να σας ζητήσω συγγνώμη, δεσποινίς. Δεν μπορώ να συμφωνήσω με την άποψή σας, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να σας κατακρίνω. Συγγνώμη ζητώ και από όσους σκανδαλίστηκαν από τα λεγόμενά μου.
Με τη βοηθεια του Θεου φτάσαμε στο τελος ακόμη μιας χρονιάς γεμάτης ευλογίες και πνευματικές ευκαιρίες!
Οι παρουσιάσεις που προβλήθηκνα ήταν πάρα πολύ ωραίες και νομίζω ότι με το να μας θυμήσουν τι ζησαμε αυτή τη χρονιά μας γέμισαν τις μπαταρίες για το δυσκολο ιουνιο που ερχεται!
Νομίζω αγαπητή Χριστοφόρα ότι το να καλούμε μόνο καθηγητές που έχουν στοιχειώδη σχέση με την εκκλησία είναι λες και δεχόμαστε μόνο όσους γνωρίζουν απο Εκκλησία και Θεολογία.
Καλό καλοκαίρι και ο Θεός μαζί μας!!!
Πραγματικά ήταν πολύ όμορφη η γιορτή της λήξης! Όλα ήταν πολύ ωραία: τα τραγούδια, οι παρουσιάσεις, οι ομιλίες των φοιτητών και πἀνω από όλα η φοιτητική ξενάγηση στην Πόλη!!! Μας έδειξε σημεία της Κωνσταντινούπολης που κανένα ντοκιμαντέρ μέχρι τώρα δεν είχε παρουσιάσει! Ακόμα και το χριστουγεννιάτικο στολισμό της!