Η Βίγλα, το Πισοδέρι και οι Πρέσπες

0
740
Εκτύπωση Εκτύπωση
1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (1 ψήφοι, μέσος όρος: 5,00 από 5)
Loading...

Ο αγώνας τώρα αρχίζει!

Ήταν το βασικό σύνθημα στα χείλη όλων Ελλήνων που βρέθηκαν στα βουνά της Φλώρινας και στο χωρίο Βίγλα για να διαμαρτυρηθούν μία ακόμη φορά κατά της παράδοσης του ονόματος και της Ιστορίας της Μακεδονίας μας.

Η Χριστιανική Φοιτητική Δράση έδωσε για μία ακόμα φορά το παρόν με όλες τις δυνάμεις, με τον ήθος και το αγωνιστικό φρόνημα που χαρακτηρίζει όλο αυτό τον καιρό τον δίκαιο Αγώνα. Πέρα από σκοπιμότητες και προσωπικά συμφέροντα.

Από χαράματα αρκετά λεωφορεία ξεκίνησαν από την Θεσσαλονίκη με προορισμό το ηρωικό χωριό του Πισοδερίου όπου και πραγματοποιήθηκε παρουσία εκατοντάδων πιστών η Θεία Λειτουργία. Τα λάβαρα υψώθηκαν εντός και εκτός Ναού με ύμνους, συνθήματα και τραγούδια.  Η συνέχεια ήταν στο σημείο συνάντησης στη Βίγλα όπου περισσότεροι από 10000 άνθρωποι διαμαρτυρήθηκαν με ειρηνικό τρόπο για την προδοτική συμφωνία των Πρεσπών που τήν ίδια ώρα υπογραφόταν καί ζητούσαν την ανατροπή της. Η οργανωτική επιτροπή κατάφερε να φέρει εις πέρας ένα πολύ δύσκολο συλλαλητήριο παρόλες τις απαγορεύσεις της αστυνομίας, που είχαν στόχο την απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλο το νομό Φλώρινας την Κυριακή 17 Ιουνίου. Ο αγώνας και οι προσωπικές διαβεβαιώσεις ανθρώπων που οργάνωναν το συλλαλητήριο μας έδωσαν την δυνατότητα να είμαστε εκεί.

Την ίδια ώρα ένα μέρος των διαδηλωτών προσπάθησε να περάσει τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και να βρεθεί όσο το δυνατόν πιο κοντά στο χωριό Ψαράδες των Πρεσπών. Το κλίμα στο ακριτικό αυτό χωριό ήταν πένθιμό καθώς την ώρα που υπογραφόταν η προδοτική αυτή συμφωνία οι καμπάνες της εκκλησιάς ηχούσαν πένθιμα θυμίζοντας σε όσους ήταν εκεί ότι η ψεύτικη χαρά που μεταδίδεται στα μέσα δεν αντικατοπτρίζεται και στον Ελληνικό λαό.

Όλοι οι Έλληνες, προδομένοι αλλά όχι νικημένοι, θα αγωνισθούμε με όλες μας τις δυνάμεις, θα κάνουμε ότι μπορούμε για να ανατρέψουμε την προδοτική συμφωνία των Πρεσπών. Σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε να πουληθεί το όνομα της Μακεδονίας μας στους Σκοπιανούς και να αναγνωριστεί “Μακεδονική” γλώσσα και εθνότητα. Η Μακεδονία είναι μία και είναι Ελλάδα!

Η Χριστιανική Φοιτητική Δράση θα βαδίσει στα χνάρια των ηρώων μας και θα βρεθεί σε κάθε πνευματικό και εθνικό αγώνα με τη Χάρη του Θεό. Ο Θεός να ευλογήσει την Πατρίδα μας!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ