Εορταστική έναρξη ΧΦΔ Θεσσαλονίκης

0
449
Εκτύπωση Εκτύπωση
1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (καμία αξιολόγηση προς το παρόν)
Loading...

Με τις ευχές του σ. πατρός Μιχαήλ πραγματοποιήθηκε και φέτος η έναρξη των εργασιών της Χριστιανικής Φοιτητικής Δράσης. Το σύνθημα της νέας ιεραποστολικής χρονιάς
“Γίνου πιστός ἄχρι θανάτου”.

 

Η γιορτή ξεκίνησε με μια αναδρομή στις τελευταίες αποδράσεις μας. Οι απόηχοι των όπλων της μάχης του Καλπακίου, οι εικόνες από το Αργυρόκαστρο και τους Βουλιαράτες μας μετέφεραν τον παλμό από τη Βόρειο Ήπειρο. Αλλά και οι σκληρές σκηνές πόνου από την καταστροφή της Σμύρνης αναστάτωσαν το πατριωτικό μας αίσθημα και τόνωσαν την προσευχητική μας διάθεση για την Πατρίδα.

Ωστόσο, χαμόγελα στα πρόσωπά μας σκόρπισαν τα λίγα στιγμιότυπα από την αγαπημένη μας Θεοσκέπαστη και το ανανεωτικό τριήμερο στην Καλάνδρα, ενώ η χορωδία μας εντυπωσίασε γεμίζοντας την αίθουσα, καθόλου μεταφορικά, με κελαηδίσματα, αρμονίες, μελωδίες και πνευματικές αλήθειες μέσα από τα τραγούδια της.

Η πιο σημαντική στιγμή έφτασε όταν μας παραδόθηκε το φετινό μας σύνθημα “Γίνου πιστός ἄχρι θανάτου” απ’ τον σ. πατέρα Μιχαήλ, ο οποίος μας μίλησε για την θυσιαστική αγάπη του Χριστιανού που τον κάνει όμοιο Χριστού, θέτοντας μπροστά μας τον υψηλό πνευματικό στόχο αυτής της χρονιάς.
Μέσα από τα λόγια του, ο Χριστός μας κάλεσε να πάρουμε την απόφαση να πραγματώσουμε την κλήση μας. Να κερδίζουμε την κάθε μας μέρα, επιλέγοντας πάντα το πιο ασκητικό, το πιο κοντινό στο θέλημα του Θεού, το πιο Χριστοπρεπές. Να γίνουμε κι εμείς πιστοί άχρι θανάτου για να μας δώσει τον στέφανο της ζωής.
Καλό αγώνα, ευλογημένη εκκίνηση για τη Δράση μας!
Β.Β.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ