Εθνική θεατρική παράσταση “Το παιδομάζωμα”

9
498
Εκτύπωση Εκτύπωση
1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (καμία αξιολόγηση προς το παρόν)
Loading...

Οι Χαρούμενοι Αγωνιστές Θεσσαλονίκης με την ευκαιρία της επετείου της 25ης Μαρτίου παρουσιάζουν την εθνική θεατρική παράσταση “Το παιδομάζωμα”.

Το παιδομάζωμα

Η γιορτή για το κοινό θα λάβει χώρα την Κυριακή 29 Μαρτίου 2009 στις 18:00, στην αίθουσα του Συλλόγου “Μέγας Βασίλειος”, Αλ. Σβώλου 42, α’ όροφος.

9 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Τι ετοιμάζει η Δράση για φέτος; Εκτός από το θεατρικό, δε θα ήταν άσκοπο ή άκαιρο να γίνει και μια διάλεξη που να αναφέρεται στην Παλιγγενεσία.

  Οι εθνοαποδομητές ιστορικοί και λοιποί παρατρεχάμενοι διανοούμενοι μάς έδωσαν την ευκαιρία για πολύ ενδιαφέρουσες προσεγγίσεις. Θα με ενδιέφερε πολύ να ακούσω π.χ. για τον χριστιανικό αναφωτισμό του έθνους τον τελευταίο αιώνα πριν την Επανάσταση, σε ευθεία αντιδιαστολή με τον δυτικότροπο άθεο διαφωτισμό του.

  • Μια θερμή παράκληση μόνο. Ας μην καλέσουμε τους “προσβληθέντες καθηγητές” από τον Εθνικό Ύμνο στην εκδήλωση των Τριών Ιεραρχών α) καθώς ιδεολογικά δεν συμβαδίζουν με το όλο σκηνικό και β) θα πρέπει να σκεφτούμε το αν θα πούμε τον Εθνικό Ύμνο…και πολύ φοβάμαι απ’ όσα ειπώθηκαν πως θα τους κάνουμε το χατίρι…

   • Εδώ μιλάμε για εκδήλωση σαφώς εθνική. Είναι “Εθνική θεατρική παράσταση”. Εδώ θα ήταν σαφώς υποχώρηση. Και όντως σε τέτοιες εκδηλώσεις, αν είναι να προσκληθούν, προσκαλούνται συγκεκριμένα άτομα. Στην άλλη εκδήλωση που παραλληλίζεις προσκαλούνται όλοι οι καθηγητές ανεξαιρέτως.

    • Γιατί διαχωρίζουμε τους καθηγητές; Και οι μεν και οι δε σε ελληνικό πανεπιστήμιο δεν διδάσκουν; Μήπως θα έπρεπε να το συνειδητοποιήσουν και αυτοί και εμείς; Α δηλαδή μόνο σε τέτοιες εκδηλώσεις μας παίρνει να λέμε τον Εθνικό Ύμνο, εκ του ασφαλούς;;; Ωραίοι έλληνες είμαστε! Καλά να μας κάνουν λοιπόν…

    • Και οι άλλοι καθηγητές “ανεξαιρέτως”, δεν είναι Έλληνες; Πού ζούν; Στα Σκόπια; Στην Τουρκία; Νομίζω, νομίζω επαναλαμβάνω, χωρίς να είμαι και σίγουρη, ότι ζουν στην Ελλάδα και μάλιστα, οι περισσότεροι εξ’ αυτών, στη Θεσσαλονίκη! Η “άλλη” εκδήλωση, δεν περιελάμβανε εθνικά, αν μη τι άλλο, στοιχεία;;; Το γεγονός ότι οι Τρεις Ιεράρχες, ζούσαν και ανέπνεαν, εκτός των άλλων, και για την εξάπλωση της Ελληνικής γλώσσας, δεν παίζει κανένα ρόλο άραγε…;
     Θα κάνω μια πρόταση στους/στις υπευθύνους… σε κάθε επόμενη εκδήλωση, καλό θα ήταν οι προσκεκλημένοι να συμπληρώνουν πρώτα μια υπεύθυνη δήλωση, με το αν επιθυμούν ή όχι να ακούγεται στο τέλος της εκδήλωσης ο Εθνικός μας Ύμνος… αν διαφωνούν, ας μας προτείνουν ένα άκουσμα της αρεσκείας τους, όπως για παράδειγμα το “Παιδιά σηκωθείτε να βγούμε στους δρόμους”, ή το θρυλικό “ο λεβέντης”, με επαναστατική και μη χροιά, τιμώντας την ιδιότητάς τους ως καθηγητές και μάλιστα, ανωτέρων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. Στο τέλος κάθε εκδήλωσης, οι έξοδοι ας πλαισιώνονται με ερωτηματολόγια για το αν προσβλήθηκαν ή όχι… απλές δημοκρατικές σκέψεις, για τους λάτρεις αυτής της δημοκρατίας. Και απ’ό,τι φαίνεται… υπάρχουν πολλοί!!!

    • Θέματα διάκρισης. Πώς να καλέσεις κάπου κάποιον που ξέρεις ότι στη δεδομένη φάση δεν μοιράζεται τα ίδια ιδανικά με σένα; Να τον ερεθίσεις περισσότερο θέλεις;

     Νομίζω έχετε χάσει το νόημα, γι’ αυτό χάνετε και την ψυχραιμία σας ανεβάζοντας τους τόνους άκαιρα. Κάποιες εκδηλώσεις μας είναι ιεραποστολικές, θέλουν να δώσουν μια ευκαιρία προσέγγισης σε ανθρώπους χλιαρούς, για να τους εμπνεύσουν κάτι. Αν υιοθετούσαν όλοι τη στάση σας, αυτοί οι άνθρωποι θα απωθούνταν πριν καλά-καλά τους δοθεί η ευκαιρία. Δείξτε λίγη αγάπη και κατανόηση, χωρίς να υποχωρείτε εκεί που όντως τίθεται θέμα υποχώρησης.

     Υ.Γ. Επίσης, δε θα χωρούσαν όλοι στην αίθουσά μας… Και αυτός είναι ένας λόγος που αναγκαστικά γίνεται επιλογή, αν θέλετε να δείτε το ζήτημα ψύχραιμα και ρεαλιστικά.

     • Όλα καλά με την προσέγγιση των χλιαρών ατόμων… τί γίνεται όμως, με τη διεκδίκηση των ήδη θερμών ατόμων;;; Αυτοί δηλαδή, δεν έχουν δικαίωμα στις εκδηλώσεις ή δε ξέρω κι εγώ τι άλλο;;; Ναι, συμφωνώ… υπάρχουν καθαρά ιεραποστολικές και καθαρά εθνικές εκδηλώσεις! Για κάποιο, πολύ περίεργο λόγο όμως, μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων και μάλιστα, θερμών υποστηρικτών, ας μου επιτραπεί η έκφραση, της Ορθοδοξίας, είναι και βαθιά εθνικόφρονες. Γιατί να τους στερείται το δικαίωμα να βιώσουν το μεγάλο ιδανικό τους, που δεν είναι άλλο από το “ΧΡΙΣΤΟΣ και ΕΛΛΑΔΑ”;;;
      Άραγε ποια είναι τα κριτήρια διάκρισής σας;;;

   • Μέχρι πριν λίγα χρόνια στην ΠΟΣΔΕΠ κυριαρχούσε η παράταξη του Συνασπισμού. Καλές οι ειρωνίες, αλλά νομίζω ότι θα πρέπει να το λαμβάνουμε κι αυτό υπ’ όψιν.

    • Αγαπητέ Γεώργιε,
     νομίζω ότι το επιχείρημά σου, δε στέκει. Για χρόνια στη Ρωσία, επικρατούσε Κομμουνιστικό καθεστώς… τί σημαίνει αυτό;;; Ότι οι Ρώσοι δεν έχουν δικαίωμα να ζουν Ορθόδοξα και να βιώνουν μέσα τους Τον Χριστό;;;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ