Διάλεξη με θέμα: “Ο πνευματικός μου κι εγώ”

6
776
Εκτύπωση Εκτύπωση
1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (καμία αξιολόγηση προς το παρόν)
Loading...

Την Τρίτη 15 Μαρτίου στις 20.00 στην αίθουσά μας, Αλεξ. Σβώλου 42, θα πραγματοποιηθεί διάλεξη από τον Ιεροκήρυκα της Ι.Μ. Θεσσαλονίκης π. Μιχαήλ Σαντοριναίο, με θέμα:

“Ο πνευματικός μου κι εγώ”

Μερικά από τα θέματα που θα αναπτυχθούν είναι τα εξής:

 • Ποια είναι η αποστολή του πνευματικού πατέρα;
 • Είναι απαραίτητος;
 • Ποια θεμελιώδη γνωρίσματα πρέπει να έχει;
 • Πώς πρέπει να ανταποκρινόμαστε;
 • Πώς αλλάζουμε πνευματικό;

Σημείωση: Η παραπάνω διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια των ενημερωτικών διαλέξεων που διοργανώνουμε κάθε εβδομάδα, για τις οποίες μπορείτε να ενημερώνεστε από το πρόγραμμα του τρέχοντος μηνός.

6 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ας την ηχογραφήσει κάποιος και να την ανεβάσει για εμάς που δεν μπορούμε να παρευρεθούμε..Παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον το θέμα..

  • Αυτό που τονίστηκε, είναι η σημασία του προσωπικού αγώνα και της προσωπικής μετάνοιας του καθενός και στη συνέχεια ο πνευματικός έρχεται ως καλός ποιμήν και μέσω της Χάρης του Θεού,να οδηγήσει την κάθε ψυχή στην κατά Χάριν θέωση.
   Ειπώθηκαν πολύ ενδιαφέροντα θέματα τόσο θεωρητικά όσο και πρακτικά.

 2. ..Νομίζω Rodana,η merkia συμπίκνωσε την ομιλία τέλεια σε 3-4 σειρές.
  Οι ερωτήσεις που ειπώθηκαν απο το κοινό ήταν πολύ ενδιαφέρουσες.
  Μια που μου έμεινε χαρακτηριστηκά είναι:
  -Αμα κάποιος τρέφει μια ιδιαίτερη αγάπη και εκτίμηση ως προς το πρόσωπο του πνευματικού του,ωστόσο όμως δεν βελτιώνεται πνευματικά τότε τι γίνεται;;
  Ο πατήρ(αν θυμάμαι καλά)απάντησε πως:
  -Τι να το κάνει ο άνθρωπος αν νιώθει έτσι για τον πνευματικό του και δεν έχει μια ανοδική πορία;!σημασία έχει ο προσωπικός αγώνας.

  • Ευχαριστούμε πολύ για την ανταπόκριση. Πολύ σημαντικά όλα προκειμένου να βελτιώσουμε πνευματικά την σχέση μας με τον πνευματικό μας. Ο πνευματικός μου μου τονίζει ότι:” Η πνευματική πατρότητα επιθυμεί να δει το παιδί από αυτή την στιγμή , ει δυνατόν, να βιώνει το αύριο. Από αυτήν την ζωή να προγεύεται την αιώνια. Αυτή είναι η κορυφαία χαρά που μπορεί να βιώνει ο πνευματικός πατέρας.” Φαντάζομαι ότι όλοι οι πνευματικοί το ίδιο επιθυμούν. Μακάρι να τους κάναμε αυτό το δώρο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ