Διάλεξη: Η ιεραποστολή στην Τανζανία

8
666
Εκτύπωση Εκτύπωση
1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (καμία αξιολόγηση προς το παρόν)
Loading...

Την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2009, στις 20:00,
στην αίθουσά μας Αλεξ. Σβώλου 42, α’ όροφος,
θα πραγματοποιηθεί διάλεξη από τον
σεβασμιώτατο μητροπολίτη Ειρηνουπόλεως και Σεϋχελλών Νήσων

κ. Δημήτριο,
με θέμα:
“Η ιεραποστολή στην Τανζανία”

Περιττό μάλλον να τονίσουμε το ενδιαφέρον της διαλέξεως και την επισημότητα του ομιλητή…

http://www.orthodoxtanzania.com

Η ιεραποστολή στη Τανζανία

8 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αναμένεται μία εκπληκτική ομιλία με έναν ομιλητή που κάνει τεράστιο ιεραποστολικό έργο στην χώρα της Τανζανίας. Μην το χάσει κανείς…….

 2. Με ενδιαφέρον περιμένω κι εγώ αυτή την παρουσίαση, στη σειρά εκδηλώσεων για την εξωτερική ιεραποστολή σε χώρες που πολλοί από μας ψάχνουμε στο χάρτη ή δεν φανταζόμασταν ότι υπάρχουν ορθόδοξοι χριστιανοί εκεί.

  Και στο παρελθόν είχαμε πολύ καλές ευκαιρίες να ακούσουμε για τη ζέση των ιεραποστόλων και το έργο που επιτελείται σε ξένες χώρες: στην Αφρική αρκετές φορές, τόσο από τον κ. Αντιπέπε, όσο και από τον μητροπολίτη Κεντρώας Αφρικής (ποιος θα ξεχάσει άλλωστε την επιτόπου επίσκεψη κλιμακίου της Χριστιανικής Φοιτητικής Δράσης), αλλά και εκείνη τη μοναδική ευκαιρία με έξι ομιλητές ορθοδόξους με καταγωγή από διάφορες χώρες, που οι παλαιότεροι θα θυμούνται.

  Με την μνήμη εκείνων, και αυτή η εκδήλωση αναμένεται με ζωηρό ενδιαφέρον!

 3. Δεν είναι τυχαίο ότι κάθε ομιλία που έγινε στο παρελθόν και είχε σχέση με την εξωτερική ιεραποστολή είχε απήχηση στους φοιτητές και κράτησε ζωηρό το ενδιαφέρον τους. Δεν έλειψαν βέβαια, και τα περιστατικά αναζωπύρωσης του ζήλου για την ιεραποστολή, σε βαθμό να θέλουν να υπηρετήσουν σε αυτήν… Το σίγουρο πάντως είναι πως τέτοιες ευκαιρίες δεν χάνονται, γιατί αφενός δεν είναι συχνές, αφετέρου παρέχουν μεγάλη ωφέλεια στους παρευρισκόμενους…

 4. Παρ’όλα αυτά παιδιά,η ιεραποστολή δεν γίνεται μόνο εκτός συνόρων…!Συμφωνώ στο ότι επιτελείται τεράστιο έργο σε ξένες χώρες,κυρίως της Αφρικής,αλλά μιας και δεν έχουμε όλοι τη δυνατότητα να συμμετέχουμε ενεργά στο έργο αυτό,ας γίνουμε ιεραπόστολοι εδώ…!Είτε αυτό το “εδώ” σημαίνει Ελλάδα,Αθήνα,Θεσ/νικη,Πάτρα,πανεπιστήμιο,σχολείο,οικογένεια,παρέα…όλοι μας μπορούμε να γίνουμε μικροί ιεραπόστολοι,μικροί αγγελιαφόροι του Λόγου Του Θεού…

  • Αυτό εννοείται. Θα μπορούσαμε, νομίζω να κάναμε και ομιλίες Αθήνα, Θεσσαλονίκη για την εσωτερική ιεραποστολή! Νομίζω πάντως, ότι δεν μπορούμε να τα συγκρίνουμε.Εκτός απ’ το στόχο τους, που είναι ο ίδιος σ’ όλες τις υπόλοιπες πτυχές τους διαφέρουν.Αλλά σαφώς και τα δύο είναι απαραίτητο και επιβεβλημένο να γίνονται. Τελειώνω με μια διαπίστωση και μία προτροπή: σε τέτοια πνευματικά χάλια που έχει φτάσει η Ελλάδα μας, καθίσταται επείγουσα η ανάγκη να νοικοκυρευτεί πρώτα το σπίτι μας και ύστερα των άλλων…

  • Πολύ σωστά, “ΑΙΘΕΡΟΒΑΜΩΝ”. Αυτό άλλωστε είναι και το έργο του Συλλόγου “Ο Μέγας Βασίλειος” (μαζί με όλους τους άλλους παρόμοιους συλλόγους), φοιτητικό τομέα του οποίου αποτελεί η Χριστιανική Φοιτητική Δράση: η εσωτερική ιεραποστολή. Και άλλοτε γινόμαστε αποδέκτες του μηνύματος (κύκλοι μελέτης Αγίας Γραφής, διαλέξεις κτλ.), άλλοτε δε και κατά την κλήση του Θεού, επιπλέον μεταδότες του μηνύματος (εξορμήσεις, κατηχητές, ομαδάρχες κτλ.), όμως πέρα από κάθε “ειδική” κλήση, κάθε αγωνιζόμενος Χριστιανός πρέπει να είναι κήρυκας του ονόματος που φέρει.

   • Επομένως,παιδιά,ας βγάλουμε ένα σύνθημα με αφορμή την εξωτερική ιεραποστολή…και ας το κρατήσουμε ως παρακαταθήκη!Είθε να γίνουμε ιεραπόστολοι,μικροί ιεραπόστολοι Του Λόγου Του Θεού!Ιεραπόστολοι που θα σκορπίζουμε παντού γύρω μας μηνύματα,μηνύματα με νόημα και δύναμη!Ιεραπόστολοι που θα μιλάμε στους άλλους με τη ζωή μας κι όχι μόνο με τα λόγια μας…Ας μείνουν τα λόγια αυτά στις ψυχές μας:”Σ’ευχαριστώ για την αγάπη!Ήλιος Εσύ σκορπάς Το Φως!Κάνε να γίνω κι εγώ για Σένα νεφέλη φωτός…!Αμήν!

 5. Εκπληκτική η ομιλία, άφησε πολλούς άναυδους!Πολλοί συγκινήθηκαν και δάκρυσαν… Ακόμα και ο σεβασμιότατος δεν ήταν λίγες οι φορές που βούρκωσε. Νομίζω, μας καθήλωσε όλους το video που προβλήθηκε,με αποτέλεσμα να ανάψει το ενδιαφέρον, ο ζήλος, η συμπόνια και η αγάπη γι’ αυτούς τους ανθρώπους που στερούνται στοιχειωδών υλικών αγαθών. Βέβαια, πρέπει να επισημανθεί η απλόχερη και καταλυτική συνδρομή των ηρωικών ιεραποστόλων που εργάζονται στην Τανζανία. Και μην ξεχνάμε, όταν σε κάτι δίνει τη χάρη του ο Θεός καταργείται η λογική και τα στατιστικά δεδομένα!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ