Αφιέρωμα: Θυσίες και Αγώνες για τη γη της Μακεδονίας

1
345
Εκτύπωση Εκτύπωση
1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (καμία αξιολόγηση προς το παρόν)
Loading...

Την  Πέμπτη 15 Οκτωβρίου και ώρα 20:00, με αφορμή την ημέρα μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα και του θανάτου του Παύλου Μελά  (13 Οκτωβρίου 1904) θα πραγματοποιηθεί αφιέρωμα στις “Θυσίες και  στους αγώνες για τη γη της Μακεδονίας”, από τις φοιτήτριες της Χ.Φ.Δ. Θεσσαλονίκης. Η εκδήλωση θα γίνει  στην αίθουσα του Μ. Βασιλείου  Αλ. Σβώλου 42, στον α΄όροφο.

1 ΣΧΟΛΙΟ

 1. Αν και αφήνω την απάντησή μου με μεγάλη χρονική απόσταση από την ομιλία, εντούτοις δεν μπορώ να μην τη σχολιάσω.
  Η ομιλίτρια επικεντρώθηκε περισσότερο στο θάνατο του Παύλου Μελά, μιας και η δική του θυσία έγινε η αφορμή για να ενισχυθεί πλέον συστηματικά ο Μακεδονικός Αγώνας από το ελεύθερο ελληνικό κράτος.
  Ο θάνατος του παλλικαριού τάραξε τα ήρεμα νερά της Αθήνας και εξακολουθεί να συγκλονίζει κι εμάς σήμερα.
  “Σε κλαίει λαός πάντα χλωρό να σειέται το χορτάρι…” τραγούδησε μια από μας.
  Αλήθεια, έχουν περάσει 100 και παραπάνω χρόνια από τότε κι όμως η θυσία παραμένει επίκαιρη. Πόσοι άραγε από εμάς σήμερα τους συνειδητοποιημένους Έλληνες είμαστε έτοιμοι να αφήσουμε το σπίτι μας, την ήσυχη ζωή μας και -αν όχι να πεθάνουμε- να μοχθήσουμε για την πατρίδα;
  Δεν ξέρω ποιος θα είχε το θάρρος να απαντήσει το ΝΑΙ.
  Πάντως έχω να πω πως κάθε φορά που βγαίνω από μια τέτοια ομιλία αισθάνομαι πιο Ελληνίδα!
  Νομίζω πως πρέπει να ευχαριστούμε πολύ το Θεό για τους προγόνους που μας χάρισε γιατί μπορούμε πραγματικά να είμαστε περήφανοι γι’ αυτούς!

  Υ.Γ.Το στιγμιότυπο του θανάτου του Παύλου Μελά από την ομώνυμη ταινία ήταν υπέροχο όπως και το ενημερωτικό βίντεο από το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ