Έρανος Αγάπης 2009-10

3
289
Εκτύπωση Εκτύπωση
1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (καμία αξιολόγηση προς το παρόν)
Loading...

Αρχαία χριστιανική συνήθεια και μεγάλη αρετή που ανοίγει την πόρτα του παραδείσου είναι η ελεημοσύνη, η έμπρακτη αγάπη. Για την φετινή ακαδημαϊκή χρονιά, οι στόχοι μας είναι οι εξής:

Α. Μετά την συγκινητική και αποκαλυπτική ομιλία του Σεβασμιωτάτου Τανζανίας κ. Δημητρίου, αποφασίσαμε να συγκεντρώσουμε χρήματα τα οποία θα διατεθούν για να βαπτισθούν παιδάκια της περιοχής ή για να αντιμετωπιστούν οι άμεσες και πιεστικές ιατροφαρμακευτικές ανάγκες των εκεί παιδιών.

Β. Πρώτα ο Θεός κατά την πάγια συνήθειά μας στην πασχαλινή μας εκδρομή θα έχουμε και την χαρά της φιλανθρωπικής δραστηριότητας. Θα επισκεφθούμε τους μαθητές του Ζωγράφειου Λυκείου (όλοι οι μαθητές είναι Ελληνόπουλα) και το Γηροκομείο Βαλουκλή, του οποίου οι τρόφιμοι είναι εγκαταλελειμμένοι και πτωχεύσαντες πρώην πρόκριτοι της Κωνσταντινούπολης. Η αγάπης μας δε θα περιοριστεί μόνο στη γιορτή που θα τους κάνουμε. Σε συνεννόηση με τους διευθυντές θα τους προσφέρουμε αναγκαία βοηθήματα.

Γ. Προσφορά βοήθειας σε 3 πολυανάπηρους νεαρούς αδελφούς μας.

Οι προσφορές μπορούν να παραδίδονται στους υπεύθυνους που ορίζει το κάθε τμήμα που συμμετέχει στον έρανο.

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Η αγάπη είναι μυστική αρετή η οποία πρέπει να κοσμεί την ψυχή των Χριστιανών. Ας προσπαθήσουμε κι εμείς ακολουθώντας το παράδειγμα του ίδιου του Χριστού που ελεούσε και ελεεί όχι μόνο το σώμα αλλά και την ψυχή, να φανούμε άξιοι μιμητές Του και να δώσουμε την άγάπη μας υλική και πνευματική προς τον πάσχοντα συνάνθρωπο.
    Υ.Γ.Θα ήθελα να ρωτήσω το Β τμήμα θα απευθυνθεί στον δικό του τομέα Αγάπης;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ