Συζήτηση: “Το ραγισμένο δοχείο: Άνθρωποι με αναπηρία”

3
633
Εκτύπωση Εκτύπωση
1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (καμία αξιολόγηση προς το παρόν)
Loading...

Οι φοιτήτριες της Χριστιανικής Φοιτητικής Δράσεως των Αθηνών θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τον κ. Πετρουλέα σε μια ξεχωριστή συνάντηση…

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Το μήνυμα που λάβαμε για τους αναπήρους αδελφούς μας είναι ότι τέτοια άτομα αν βρεθούν στο περιβάλλον μας αποτελούν σταυρό αλλά και μεγάλη ευλογία.Ο κ.Πετρουλέας προσπάθησε να μας μυήσει στο σκεπτικό αυτό αναφέροντας παράλληλα παραδείγματα τέτοιων ανθρώπων και των συγγενών τους.Ιδιαιτέρως συγκινητικές ήταν περιπτώσεις μητέρων εγκαταλελειμμένων από τον σύζυγο που καλούνταν -και το έκαναν- να φέρουν στον κόσμο και να στηρίξουν ή και να υιοθετήσουν ακόμη ανάπηρα παιδιά, επαναλαμβάνω χωρίς την συμπαράσταση των συζύγων τους!!!Εκεί είναι που απαιτείται ασύγκριτη δύναμη ψυχής που θα μεταδίδει και στο ανάπηρο παιδί πίστη στον Θεό αλλά και θα ενισχύει την αυτοεκτίμηση του αναπήρου παρά τα όποια προβλήματα.Ισχύει και σε αυτούς τους ανθρώπους το της Γραφής “αρκεί σοι η χάρις μου. η γαρ δύναμίς μου εν ασθενεία τελειούται”.

    • … και πάνω που είχα αρχίσει να πιστεύω πως ή είχε αναβληθεί η ομιλία ή δεν μπόρεσε κανείς να πάει. Σ’ευχαριστώ, αδελφή! Η ύπαρξη “ραγισμένων δοχείων” στο άμεσο οικογενειακό και κοινωνικό περιβάλλον μ’ έκανε να αναμένω με λαχτάρα το τι ειπώθηκε στη συζήτηση. Εκτός των όλων άλλων ωφελίμων κρατώ το “αρκεί σοι η χάρις μου”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ