Αφήστε με να ζήσω!

Εκτύπωση Εκτύπωση
1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (1 ψήφοι, μέσος όρος: 5,00 από 5)

Η ΧΦΔ καλεί όλους μας στην μεγάλη ημερίδα που συνδιοργανώνει με τα Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία:

«Αφήστε με να ζήσω!»:

ΗΜΕΡΙΔΑ υπέρ της ζωής και εναντίον των εκτρώσεων

6 Μαΐου 2018, Πολεμικό Μουσείο Αθηνών

Το νέο κίνημα «Αφήστε με να ζήσω!», το οποίο εδώ και καιρό έχει αγκαλιαστεί από Φορείς, Σωματεία και γενικότερα απ’ όσους σέβονται το θαύμα της ζωής του εμβρύου, από τη σύλληψή του, οργανώνει Ημερίδα, με θέμα την προστασία του αγέννητου παιδιού.

Επί δεκαετίες ολόκληρες μαίνεται στη Χώρα μας η φοβερή μάστιγα των εκτρώσεων, που:

• Αφαιρεί από το αγέννητο παιδί το πιο βασικό του δικαίωμα: το δικαίωμα στη ζωή.
  • Έχει λάβει διαστάσεις μαζικής εξόντωσης του πληθυσμού και δημιουργεί συνθήκες δημογραφικής κατάρρευσης, με τις γνωστές συνέπειες που έχει για το Έθνος μας. Μέσα στα τελευταία τριάντα χρόνια, έχει χαθεί μία ολόκληρη Ελλάδα!
  • Αφήνει πίσω της ανθρώπινα ναυάγια, διότι προκαλεί σοβαρά ψυχολογικά, σωματικά και κοινωνικά προβλήματα.

Για την ευαισθητοποίηση όλων μας σχετικά με τα παραπάνω ζητήματα θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με τίτλο: «Αφήστε με να ζήσω!» την Κυριακή 6 Μαΐου 2018 στο Αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών (Ριζάρη 2, Αθήνα, στάση ΜΕΤΡΟ «Ευαγγελισμός»).

ΠΡΩΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ (Κυρίως για εφήβους και νέους)

11:00 – 18:00

Αίθουσα Α: Η χαρά της δημιουργίας ενός νέου ανθρώπου.

Παρουσίαση βίντεο και συζήτηση.

Αίθουσα Β: Μεθοδολογία των εκτρώσεων και οι συνέπειές τους.

Παρουσίαση βίντεο και συζήτηση.

Οι ανωτέρω εκδηλώσεις θα επαναλαμβάνονται για τους ενδιαφερομένους ανά ώρα και έως την προβλεπόμενη λήξη του προγράμματος, στις ανωτέρω αίθουσες.

Υπεύθυνη προγράμματος:

Παναγιώτα Χατζηγιαννάκη – Τσαγκαροπούλου, Ιατρός Πνευμονολόγος.

Υπεύθυνη Ιατρός:

Ζωή Σιάσιου, Μαιευτήρας – Χειρουργός Γυναικολόγος, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών.

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

18:30 Έναρξη – Χαιρετισμοί.
18:45 Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος,
Πρόεδρος Επιτροπής Βιοηθικής Ιεράς Συνόδου Εκκλησίας της Ελλάδος.
19:00 Παναγιώτης Δημακάκος, Ομότιμος Καθηγητής Αγγειοχειρουργικής Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, τ. Διευθυντής Β΄ Χειρουργικής Κλινικής Αρεταίειου Νοσοκομείου. (Ιατρική προσέγγιση)
19:20 Δήμος Θανάσουλας, Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω. (Νομική προσέγγιση)
19:40 Αγιορείτης Ιερομόναχος π. Φιλόθεος Γρηγοριάτης. (Θεολογική προσέγγιση)
20:00 Μαρία Σπυροπούλου, μητέρα 11 παιδιών. (Βιωματική προσέγγιση)
20:20 Αρχιμανδρίτης π. Σαράντης Σαράντος, θεολόγος, εφημέριος Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Αμαρουσίου.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας θα υπάρξει παράλληλη δημιουργική απασχόληση μικρών παιδιών από παιδαγωγούς σε διπλανή αίθουσα, για όσους γονείς επιθυμούν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση.

Για ομαδικές επισκέψεις σχολείων, νεανικών κινήσεων κλπ. στο πρώτο-πρωινό μέρος θερμή παράκληση να υπάρξει προηγούμενη συνεννόηση (email: info@afistemenaziso.gr).

Ακολουθήστε το κίνημα στο

– https://afistemenaziso.gr
– https://facebook.com/profile.php?id=100024894848169
– https://twitter.com/afistemenaziso
– https://vimeo.com/afistemenaziso

Την Ημερίδα διοργανώνουν τα κάτωθι Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία (αλφαβητικά):

Ενωμένη Ρωμηοσύνη (Ε.ΡΩ.) | Ένωση Επιστημόνων Γυναικών | Εστία Πατερικών Μελετών | Μητέρες Επιστήμονες Πολύτεκνες | Μουσική Συντροφιά | Πανελλήνια Ένωση Γυναικών | Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων (Π.Ε.Θ.) | Πανελλήνια Ένωση Φίλων των Πολυτέκνων (Π.Ε.ΦΙ.Π.) | Πανελλήνιος Ένωσις Γονέων «Η Χριστιανική Αγωγή» (ΓΕΧΑ) | Πανελλήνιος Ορθόδοξος Ένωσις (Π.Ο.Ε.) | Πανελλήνιος Σύνδεσμος Βορειοηπειρωτικού Αγώνα (ΠΑ.ΣΥ.Β.Α.) | Σύλλογος «Ο Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης» | Σύλλογος Ορθοδόξου Ιεραποστολικής Δράσεως «Ο ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ» | Σύνδεσμος Ορθοδόξων Γυναικών Ευρώπης | Συντονιστική Φοιτητική Ένωση Βορειοηπειρωτικού Αγώνα (Σ.Φ.Ε.Β.Α.) | Χριστιανική Ένωση Επιστημόνων (Χ.Ε.Ε.) | Χριστιανική Φοιτητική Δράση (Χ.Φ.Δ.) | Χριστιανική Φοιτητική Ένωση (Χ.Φ.Ε.) | Χριστιανική Ένωση Εκπαιδευτικών Λειτουργών (Χ.Ε.Ε.Λ.)

Την προσπάθεια υποστηρίζει:
η Ανωτάτη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος (Α.Σ.Π.Ε.)

Το πρόγραμμα μπορείτε να το δείτε από
το κανάλι 4Ε
την ιστοσελίδα «Αφήστε με να ζήσω!»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ