Ανταπόκριση ομιλίας κ. Νατσιού

0
1240
Εκτύπωση Εκτύπωση
1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (1 ψήφοι, μέσος όρος: 5.00 από 5)
Loading...

Την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019 είχε την τιμή να μας μιλήσει ο κ. Νατσιός. Το θέμα του, “Η Μακεδονία προμαχούσα” ήταν πιο επίκαιρο από ποτέ λόγω των τελευταίων εξελίξεων της διεθνούς διπλωματίας. Ο λόγος του κ. Νατσιού, γεμάτος από τα πλούτη της γραπτής μας εθνικής κληρονομιά, μας έδωσε θάρρος για την συνέχεια!
Η δυσχερής θέση της χώρας μας μετά την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι ένα θέμα που επικρατεί στη σκέψη μας με την λύπη και την απογοήτευση να κυριαρχούν στο νου και την ψυχή μας. Όμως το παράδειγμα των ηρώων μας μέσα στην ιστορία μας είναι αυτή που πρέπει να μας δίνει δύναμη και θέληση να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και να ελπίζουμε σε καλύτερες μέρες για την πατρίδα μας. Για να συμβεί αυτό όμως πρέπει να ανατρέξουμε στο ζωοποιό νερό του γένους μας, απ’ όπου θα αντλήσουμε τα μηνύματα και τα στηρίγματα μας.
Τα “μυρίπνοα άνθη” του γένους μας, τα κείμενα των αρχαίων και των παλιότερων μας,  μας οδηγούν και μας ελέγχουν, γιατί στις μέρες μας έχουμε αποκοπεί από τις ρίζες μας.
Τα σημεία των καιρών το αποδεικνύουν άλλωστε. Η παιδεία, η βάση της προόδου κάθε χώρας, βάλλεται καθημερινά και αφελληνίζεται. Ο εθνικός ύμνος έχει καταργηθεί απ’ τα δημοτικά σχολεία εντελώς, η γιορτή των Τριών Ιεραρχών έχει υποβαθμιστεί και στην ουσία καταργηθεί επίσης, η αριστεία έχει πάψει να προωθείται σε σημείο που να έχει ποινικοποιηθεί όπως φαίνεται  και απ’ την κλήρωση των σημαιοφόρων στο Δημοτικό.
Το μάθημα της Γλώσσας έχει απλοποιηθεί ενώ τα κείμενα που επιλέγονται μόνο ηθικές αρχές δεν καλλιεργούν! Ενώ τα Θρησκευτικά έχουν αποχριστιανικοποιηθεί, αφού προβάλλεται ο θρησκευτικός συγκριτισμός που το μόνο που προσφέρει είναι να μπερδεύονται τα παιδιά. Τέλος απ’ το μάθημα της Ιστορίας, στο όνομα μιας δήθεν προοδευτικότητας και της ιστορικής αναθεωρητικότητας, έχουν αφαιρεθεί ή αλλοιωθεί σημαντικές στιγμές της εθνικής μας ιστορίας.
Οι ήρωες μας όμως μας μιλούν απ’ την Γη των Αθανάτων. Ο Μητροπολίτης Καστορίας Γερμανός Καραβαγγέλης μιλούσε για την ελληνοσώτηρα εκκλησία, εκεί πρέπει να στραφούμε και σήμερα.
Ο Παύλος Μελάς όταν πέθαινε έδωσε παραγγελία να δώσουν στην οικογένεια του τον σταυρό και το τυφέκιό του. Σ’ αυτά τα δύο πρέπει να στηριζόμαστε κι εμείς: στην πίστη μας στον μόνο αληθινό Θεό και στον προσωπικό μας αγώνα σε όλα τα θέματα!
Μόνο με τα εφόδια που οι ήρωες και οι άγιοι μάς δείχνουν μπορούμε να αναστηθούμε εθνικά από την κατάσταση που βρισκόμαστε σήμερα και για να μάθουμε ποια είναι τα εφόδια αυτά, πρέπει να ανατρέχουμε συχνά στις πηγές: την Εκκλησία μας και την Ιστορία μας!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ