Αποκαλυπτικά και Ακέραια: Καρνάβαλος ή Από το προσωπείο στο πρόσωπο

7
798
Εκτύπωση Εκτύπωση
1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (καμία αξιολόγηση προς το παρόν)
Loading...

Τι είναι τελικά αυτός ο καρνάβαλος; Είναι αυτό το γεγονός των ημερών που περιμένουν τόσοι και τόσοι άνθρωποι; Ή μήπως είναι ο εαυτός μας πολλές φορές μας στη ζωή μας; Τι είναι αυτές ο μάσκες;

Ακούστε την εκπομπή της Χριστιανικής Φοιτητικής Δράσης “Αποκαλυπτικά και Ακέραια” με θέμα: “Καρνάβαλος ή Από το προσωπείο στο πρόσωπο”, που έγινε την Παρασκευή 24-2-2006 στον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Καλεσμένοι στην εκπομπή ήταν ο Σεβασμιώτατος μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος και ο φιλόλογος κ. Κωνσταντίνος Γανωτής.

Για να κατεβάστε την εκπομπή πατήστε εδώ.

7 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Μια πρόταση:
  Δημιουργήθηκε ένα διαδικτυακό ραδιόφωνο από φοιτητές ΕΚΠΑ και μπορεί να συμμετέχει κάθε φοιτητής που επιθυμεί!Δε θα ήταν ωραίο να ακουγόταν και μια άλλη φωνή στα διαδικτυακά fm?
  Μακάρι να το ψάξουν οι αρμόδιοι… http://panepistimiofm.gr/join.html

 2. Πολύ καλή σαν ιδέα μου φαίνεται το πανεπιστημιακό ραδιόφωνο και ακόμα καλύτερη η πρόταση σου SEA_in_Vein για μια εκπομπή της Χ.Φ.Δ.
  Απλά σκέφτομαι πόσο εύκολο θα είναι να γίνει δεκτή μια τέτοια εναλλακτική πρόταση..Παρόλο που στους κανόνες συμμετοχής λέει ότι μπορεί να συμμετάσχει κάθε φοιτητής του Πανεπιστημίου Αθηνών δεν ξέρω αν θα βρούμε πρόσφορο έδαφος…

 3. Σίγουρα οικο(νομο)λόγε μπορεί να ειναι μια προσπάθεια χωρίς αποτέλεσμα αν όμως εν τέλει βρεί όπως λες πρόσφορο έδαφος τότε…θα είναι καλύτερο και απο 10 εξορμήσεις μαζί!

 4. Συμφωνώ. Και στο κάτω κάτω αν δε δοκιμάσουμε, δε θα μάθουμε ποτέ! Εξ’ άλλου είναι νομίζω πολύ καλό να είμαστε μέλη μιας ευρύτερης πανεπιστημιακής κοινότητας φέρνοντας μαζί και κρατώντας αξίες κι ιδανικά. Το καλύτερο παράδειγμα!

 5. Μπορεί να γνωρίζουμε για ιδανικά, να τα έχουμε μάθει, να έχουμε γαλουχηθεί καλύτερα μ’ αυτά, αλλά σίγουρα δεν τα κρατάμε. Δεν είναι δικά μας. Η πατρίδα, η θρησκεία, η οικογένεια κτλ δεν μας ανήκουν. Και πολύ περισσότερο δεν είμαστε άξιοι για καλά παραδείγματα από την στιγμή που δεν βρισκόμαστε ούτε καν στο στάδιο της καθάρσεως του νοός. Είναι αναγκαίο να κατεβάσουμε το κεφάλι και να πάψουμε να το παίζουμε δάσκαλοι. Υπάρχουν παιδιά-φοιτητές που είναι πολύ πιο Χριστιανοί από εμάς.

 6. Σίγουρα θα υπάρχουν φοιτητές πολύ καλύτεροι από εμάς!Η ΧΦΔ δεν ζήτησε ποτέ πρωτεία. Ίσως όμως όταν ανήκεις σε μια ομάδα,μπορείς να δράσεις καλύτερα! Και εμείς με όποιες προσπάθειες κάνουμε δεν προσπαθούμε να κάνουμε τους άλλους να μιμηθούν εμάς,αλλά προσπαθούμε να γίνουμε μικροί οδοδείκτες που θα δείχνουν τον Χριστό και την Αγία Του Εκκλησία! Είναι γεγονός ότι κάποιοι φοιτητές και φοιτήτριες έχουν πολύ ζήλο και ενθουσιασμό. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι το παίρνουν επάνω τους και ότι υπερηφανεύονται… Μπορεί αυτοί να έχουν ψηλά το καφάλι, αλλά χαμηλά την ιδέα για τον εαυτό τους.

 7. Όλοι έχουμε τα πάθη μας κι η υπερηφάνεια είναι ένα από αυτά. Η ομάδα ευτυχώς βοηθάει στον έλεγχό τους. Ο ένας θυμίζει στον άλλο τον αγώνα και τον στηρίζει σ’ αυτόν!
  Από την άλλη, ακόμη κι αν δεν έχουμε τη δύναμη να ζούμε κοντά στον Κύριο με καθαρή καρδιά, νομίζω οτι αφού τον γνωρίσαμε είναι ωραίο να παροτρύνουμε κι άλλους να έρθουν κοντά Του. Εκείνοι ίσως έχουν τη δύναμη… “το καλύτερο παράδειγμα” δεν είμαστε εμείς αλλά οι ίδιες οι αξίες και οι άνθρωποι που τις φέρουν – οι Άγιοι κάθε κοινωνίας και κάθε εποχής…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ