Νέος στη Δράση!

2
892
Εκτύπωση Εκτύπωση
1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (καμία αξιολόγηση προς το παρόν)
Loading...

Απόηχος από την υποδοχή πρωτοετών και νέων μελών στη Θεσσαλονίκη, 10.11.2009

Πέρασαν σχεδόν δύο μήνες από τότε που άρχισαν τυπικά τα μαθήματα στις σχολές. Οι φοιτητές, με υπομονή και επιμονή, στοχεύουν να φέρουν εις πέρας την αποστολή που τους ανέθεσε η οικογένεια, η κοινωνία, αλλά κυρίως ο ίδιος τους ο εαυτός: να πάρουν το πτυχίο, ώστε να είναι χρήσιμοι στην κοινωνία και δικαιωμένοι για τους κόπους τόσων ετών.

Παρ’ όλα αυτά, αυτονόητη και περιζήτητη, από όλους τους τελειόφοιτους του λυκείου, στην εποχή μας είναι και η περίφημη “φοιτητική ζωή”. Ένας από τους κυρίους στόχους των φοιτητών είναι και η τρυφή, η καλοπέραση, κάτι που μπορεί να επιτευχθεί με πολλούς τρόπους: από έναν ποδοσφαιρικό αγώνα μέχρι τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, και από μια βόλτα για ψώνια στην Τσιμισκή έως και έναν απλό καφέ στην Παραλία.

Είναι φυσικό οι φοιτητές να ζητάνε λίγες στιγμές χαλάρωσης, αναψυχής — κάτι να τους “γεμίσει”. Και αυτό διότι «οὐκ ἐπ’ ἄρτῳ μόνῳ ζήσεται ἄνθρωπος» (Ματθ. δ, 4)∙ δεν μπορεί να ζήσει ο άνθρωπος μόνο με το διάβασμα και τα προς το ζην. Η κατάσταση που επικρατεί σήμερα στη ψυχή του μέσου φοιτητή — και κατ’ επέκταση του μέσου ανθρώπου –– μπορεί πολύ ορθά να χαρακτηριστεί από την “προφητεία” του Ελύτη με το γλαφυρό του ύφος: «Και θα ‘χει καθένας τα λίγα γραμμάρια της ευτυχίας. Και θα ‘ναι τα πράγματα μέσα του κιόλας ωραία ερείπια» (Άξιον Εστί, Ανάγνωσμα 6ο – Προφητικό).

Γιατί, δεν αναπαυόμαστε με όλα αυτά; Τι είναι αυτό που δίνει χαρά στον φοιτητή; Η απάντηση απλή: ο Χριστός. Και φυσικά, η εν Χριστώ κοινωνία με τους συνανθρώπους. Υπάρχει κάποιος χώρος όπου μπορούν οι φοιτητές να επι-κοινωνούν εν Χριστώ; Τρία χρόνια χρειάστηκε να περάσουν για να λύσω αυτή την απορία. Ώσπου ανακάλυψα τη Χριστιανική Φοιτητική Δράση, έναν χώρο για τους ορθοδόξους χριστιανούς φοιτητές.

Ήδη δεν έχει περάσει μια βδομάδα, και έχω ζήσει μοναδικές στιγμές: ιεραποστολική εξόρμηση σε διάφορες σχολές, η οποία είναι πραγματική εμπειρία, χορωδία, κύκλος γραφής, εκδρομή στο Πήλιο, και πάνω απ’ όλα η παρέα με τους λοιπούς φοιτητές.

Για όποιον έχει αμφιβολίες για τη Χριστιανική Φοιτητική Δράση, είτε ντρέπεται, είτε έχει κάποιες επιφυλάξεις, πλέον, μετά απ’ όσα έζησα, μπορώ να πω ότι πρόκειται για μια μοναδική εμπειρία “ζωής”.

Θ.Ι.
Φοιτητής Ελληνικής Φιλολογίας Α.Π.Θ.

2 ΣΧΟΛΙΑ

    • «οὐκ ἐπ’ ἄρτῳ μόνῳ ζήσεται ἄνθρωπος» (Ματθ. δ, 4).Δεν μας έχει ο θεος αναγκη αλλα εμεις Αυτον. Δεν ζηταμε τα λίγα γραμμάρια της ευτυχίας αλλα την αιωνια και πραγματικη ευτυχια.Τον Χριστο.Νομιζω πως η χφδ μας βοηθαει να εκπληρωσουμε τον λογο της υπαρξης μας .Την θεωση(την συνεχη κοινωνια με τον Θεον)….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ