Μια πνευματική όαση για τα φοιτητικά μας χρόνια

0
935
Εκτύπωση Εκτύπωση
1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (καμία αξιολόγηση προς το παρόν)
Loading...

Αγαπητή “Δράση”,

Τα πενηντάχρονα της “Χ. Φ. Δράσης” μού έφεραν στη μνήμη την πρώτη μου επικοινωνία μαζί της, πριν από σαρανταπέντε περίπου χρόνια:

«Αφού επιμένεις θα πάω, αλλά μην το ‘χεις σίγουρο πως θα μείνω». Αυτή ήταν, θυμάμαι, η απάντηση σε θερμή παρακίνηση αγαπητού συγγενικού μου προσώπου για να συνδεθώ με τη «Χ. Φ. Δράση». Κάποια μισόλογα και χαρακτηρισμοί, που έτυχε ν’ ακούσω, για «περιβάλλον στενό και πιεστικό», για «κύκλους συντηρητικούς και οπισθοδρομικούς», είχαν προκαλέσει ερωτηματικά και δυσπιστία μέσα μου.

Δεν χρειάστηκε όμως πολύς χρόνος για να διαλυθούν σαν καπνός οι επιφυλάξεις μου αυτές και να νοιώσω τόσο ζεστά, τόσο ευχάριστα, τόσο οικεία μέσα στο περιβάλλον της, στο περιβάλλον του Χριστού, ώστε αν γνώριζα τότε το λόγο του κορυφαίου μαθητού στο Θαβώρ «καλόν εστίν ημάς ώδε είναι», σίγουρα θα τον επαναλάμβανα μ’ όλη μου την καρδιά.

50 χρόνια «Χριστιανικής Φοιτητικής Δράσης»!… 50 χρόνια θυσιαστικής προσφοράς των υπευθύνων και των στελεχών της… 50 χρόνια χριστιανικής μαρτυρίας με το περιοδικό «Η Δράση μας» των φοιτητών μελών της… 50 χρόνια ευεργετικής διακονίας των αποφοίτων της μέσα στην κοινωνία και την Εκκλησία. «Άλας της γης και φως του κόσμου…».

    • Σου ανήκει η ευγνωμοσύνη μας, αγαπητή «Χ.Φ.Δράση», γιατί επηρέασες καίρια τη ζωή μας, βοηθώντας μας να τη στηρίξουμε στο αρραγές και ακλόνητο θεμέλιο, τον Χριστό: «τα πάντα και εν πάσι Χριστός». Και την πρόβαλλες και την προβάλλεις τόσο πειστικά αυτή την αλήθεια… Γιατί η συνεπής ζωή των στελεχών σου επιβεβαιώνει στην πράξη τα λόγια τους.
    • Σ’ ευχαριστούμε, «Χ. Φ. Δράση», που έδειχνες έμπρακτα ότι τη ζωή κοντά στο Χριστό αξίζει να τη ζει κανείς, γιατί είναι ζωή αληθινής χαράς και βαθειάς ειρήνης.
    • Σ’ ευχαριστούμε για τα υπέροχα πρότυπα που προέβαλλες, εκούσια μεν από τη χορεία των αγίων, ακούσια δε τις μορφές των αγωνιστών συνεργατών σου.
    • Σ’ ευχαριστούμε γιατί τα φοιτητικά νιάτα βρίσκουν σε σένα το ήσυχο λιμάνι που τα ασφαλίζει από πνευματικές θύελλες και καταιγίδες. Σ’ ευχαριστούμε, διότι και τα παιδιά μας βρίσκουν κοντά σου τη δροσερή και κρυστάλλινη πηγή που ξεδιψά την πνευματική τους δίψα.

Για όλες αυτές τις δωρεές της «Δράσης» και άπειρες άλλες, ευγνωμονώ τον «ενοχλητικό» συγγενή μου, που με την αγία επιμονή του με οδήγησε στους κόλπους της.

Ευλογημένη η ώρα που σε γνωρίσαμε, αγαπημένη «Χριστιανική Φοιτητική Δράση»!…

Με εξαιρετική τιμή και θερμές ευχές
για πολλές πενηντάχρονες επετείους,

Φάνης Παπαδημητράκης, Φυσικός

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ