Πάσχα, Κυρίου Πάσχα!

  0
  830
  Εκτύπωση Εκτύπωση
  1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (καμία αξιολόγηση προς το παρόν)
  Loading...

  Και πάλι λέω: είναι Πάσχα! και δοξάζω την υπερευλογημένη Τριάδα.

  Σήμερα είναι η γιορτή των γιορτών, η πανήγυρη των πανηγύρεων. Υποσκελίζει όχι μόνο όσες είναι κοσμικού και εγκόσμιου χαρακτήρα, αλλά ξεπερνάει ακόμα, όπως ο ήλιος επισκιάζει όλα τα αστέρια, εκείνες τις γιορτές που εορτάζονται και είναι αφιερωμένες προς τιμήν του ίδιου του Χριστού.

  Χθες ο Αμνός θυσιάστηκε και τα κατώφλια των θυρών κοκκίνισαν με το αίμα Του, ο Αιγύπτιος θρήνησε τον πρωτότοκό του, αλλά ο Άγγελος του θανάτου μάς προσπέρασε, γιατί εμείς προστατευθήκαμε με το πολύτιμο αίμα του Αμνού. Σήμερα με μεγάλα φτερά έχουμε φύγει από την Αίγυπτο, από τους διεστραμμένους Φαραώ, από τους σκληρούς κυρίους, τη λάσπη και το ψήσιμο των πλίνθων.

  Δεν υπάρχει κανένας που μπορεί να μας εμποδίσει από τον εορτασμό της Εξόδου μας προς τον Κύριο και Θεό μας. Ας γιορτάσουμε όχι με τη ζύμη της κακίας και της μοχθηρίας, αλλά με τα άζυμα της ειλικρίνειας και της αλήθειας. Ας μην κρατήσουμε τίποτα αιγυπτιακό, τίποτα από τη ζύμη του κακού.

  Μόλις χθες συνέπασχα με το Χριστό στο Σταυρό, σήμερα συνδοξάζομαι μαζί Του. Χθες πέθανα μαζί Του, σήμερα λαμβάνω νέα ζωή εν αυτώ. Χθες ήμουν θαμένος μαζί Του, σήμερα ανίσταμαι μαζί Του.

  Εντούτοις, ας φέρουμε και προσφέρουμε δώρα σε Αυτόν που για μας υπέφερε και αναστήθηκε. Αλλά μη σκεφτείτε ότι εννοώ χρυσό ή άργυρο, πλούσια ζαφείρια ή αστραφτερά κοσμήματα πριγκηπικής αξίας. Όχι: τον εαυτό μας οφείλουμε να προσφέρουμε. Τέτοιο δώρο είναι το πιο αγαθό και αγαπητό στο Θεό. Κατά θείαν εικόνα και ομοίωση έχουμε δημιουργηθεί – ταπεινά ας αποδώσουμε την υψηλή μεγαλοπρέπεια της ύπαρξής μας στο πρότυπό της, με μέγιστο σεβασμό ας μιμηθούμε το υπόδειγμά μας. Ας καταλάβουμε τη δύναμη αυτού του μυστηρίου, και για χάρη τίνος υπέστη ο Χριστός το θάνατο.

  Ας είμαστε όπως ο Χριστός, γιατί Εκείνος ήταν όμοιος με εμάς. Ας γίνουμε θείοι εξαιτίας Του, όπως Εκείνος έγινε άνθρωπος για χάρη μας.

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ