Εθνική Επέτειος 25ης Μαρτίου στην Πάτρα

0
1182
Εκτύπωση Εκτύπωση
1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (1 ψήφοι, μέσος όρος: 5.00 από 5)
Loading...

Εθνική Εορτή 25ης Μαρτίου 2017

Τιμώντας την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, η Χ.Φ.Δ. Πατρών ετοίμασε με πολύ κόπο και διάθεση τη θεατρική παράσταση “Κωνσταντίνος Κανάρης”, αφιερωμένη στην προσωπικότητα και το έργο του Ψαριανού μπουρλοτιέρη και την παρουσίασε σε πολυπληθές κοινό σε δύο παραστάσεις.

Μέσα στις επτά σκηνές ζωντάνεψε η αποφασιστικότητα και η ανδρεία του ήρωα, όταν αποφάσισε, ενέπνευσε και έπεισε τους συμπατριώτες του –ναύτες και προεστούς– για το μεγάλο εγχείρημα στη Χίο.

Σε μια εξαιρετικής έμπνευσης σκηνή ο Κανάρης με τους συμπολεμιστές του μέσα σε βάρκα πλέουν στα σκοτεινά, προσεγγίζουν και πυρπολούν την τουρκική ναυαρχίδα. Οι υπόλοιπες σκηνές –δυνατές και συγκινητικές– αποκάλυψαν την βαθιά πίστη του ήρωα στον Θεό και την ευγνωμοσύνη του στην Παναγιά μας, και ανέδειξαν την υπερηφάνεια, την τιμιότητα και την λεβεντιά του. Η παράσταση ολοκληρώθηκε με την δραματοποίηση του ποιήματος του Γεωργίου Στρατήγη “Ματρόζος” και έκλεισε με νησιώτικους χορούς.

Στην εποχή μας την τόσο φτωχή από ιδανικά και μεγάλα οράματα η μορφή του Κανάρη αποτελεί μέγα πρότυπο φιλοπατρίας και θυσιαστικού πνεύματος, στοιχεία τόσο απαραίτητα για να βρούμε και πάλι την χαμένη μας εθνική υπόσταση και γνησιότητα.

Τηρώντας και φέτος την παράδοση ταξιδέψαμε και παρουσιάσαμε την γιορτή στον Πύργο, στο Αίγιο και στη Λευκάδα.

Και του χρόνου!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ