Από τη Χριστουγεννιάτικη γιορτή μας

0
731
Εκτύπωση Εκτύπωση
1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (καμία αξιολόγηση προς το παρόν)
Loading...

 Παραμονή Χριστουγέννων του 1955 σ’ ένα χωριό της Ηπείρου.

Μια χήρα μάνα αγωνίζεται να μεγαλώσει σωστά τα παιδιά της και να τους εμφυσήσει την αγάπη και τη συγχώρεση για τον προδότη του αδικοχαμένου πατέρα τους. Τί γίνεται όμως όταν στην πόρτα τους φτάνει ανήμπορη η γυναίκα που πρόδωσε τον καλό δάσκαλο του χωριού για τα χρήματα και τον άντρα της;
  Οι φοιτήτριες της Χριστιανικής Φοιτητικής Δράσης μέσα από το θεατρικό που μας παρουσίασαν στην όμορφη χριστουγεννιάτικη γιορτή, μας μετέδωσαν το μήνυμα της αγάπης και της συγγνώμης που ήρθε για να φυτέψει στις καρδιές μας το Θείο Βρέφος.
  “Χριστούγεννα…στις γειτονιές της ελληνικής μας παράδοσης” υπόσχονταν η πρόσκληση της γιορτής κι εμείς είχαμε την ευκαιρία να καλαντίσουμε στα σοκάκια όλης της Ελλάδος!
Ταξιδεύοντας πάνω στους ήχους της χορωδίας μας ξεκινήσαμε από το Βυζάντιο, συνεχίσαμε στις αλησμόνητες πατρίδες του Πόντου, της Μικράς Ασίας και της Κύπρου κι έπειτα περάσαμε στην ηπειρωτική και τη νησιωτική Ελλάδα. Σε κάθε “στάση” κάποιες από ‘μας, ντυμένες στις παραδοσιακές στολές μας περίμεναν έτοιμες να μας “φιλέψουν” τα καλά του τόπου.
  Κλείνοντας τη γιορτή μας, ευχηθήκαμε τα φετινά Χριστούγεννα να είναι τα καλύτερά μας! Ευλογημένα, άγια, νικηφόρα! Χριστούγεννα αγάπης και συγγνώμης με το Χριστό στiς καρδιές μας!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ