Επίσκεψη Αγάπης στο Ασκληπιείο Βούλας

3
839
Εκτύπωση Εκτύπωση
1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (καμία αξιολόγηση προς το παρόν)
Loading...

Την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2007 μία παρέα φοιτητών γύρω στα 35 άτομα επισκεφτήκαμε το Γενικό Νοσοκομείο Ασκληπιείο Βούλας. Συγκεντρωθήκαμε στον ναό του Αγίου Παντελεήμονα στις 5:00 μ.μ. όπου μας υποδέχτηκαν ο εφημέριος του νοσοκομείου π. Κωνσταντίνος και μια αδελφή νοσοκόμα. Προσκυνήσαμε το Ιερό λείψανο του Αγίου Παντελεήμονα και στη συνέχεια ψάλαμε τις καταβασίες των Χριστουγέννων, που μέσω των μικροφώνων της Εκκλησίας μεταδόθηκαν σε όλους τους θαλάμους του νοσοκομείου!

Ακολούθως ξεκινήσαμε να λέμε τα κάλαντα και άλλα χριστουγεννιάτικα τραγούδια στους διαδρόμους του νοσοκομείου. Μαζί μας ήταν και ο αρχιμ. π.Χριστόδουλος Κογιώνης ο οποίος μοίραζε εικόνες και ενίσχυε τους ασθενείς με τις ευχές και τα λόγια του. Κοντά του ήταν δύο φοιτητές που μοίραζαν χριστιανικά περιοδικά καθώς και τις ευχές τους για γρήγορη ανάρρωση στους ασθενείς.

Ορισμένοι από τους ασθενείς με τους συγγενείς τους, έβγαιναν στους διαδρόμους και τραγουδούσαν μαζί μας και μας εύχονταν καλά Χριστούγεννα. Άλλοι δάκρυζαν από τη συγκίνηση και μας ευχαριστούσαν.

Είδαμε ανθρώπους που για πρώτη φορά θα περπατούσαν με τα πρόσθετα πόδια, ηλικιωμένους αλλά και νέους ασθενείς, τραυματίες και παραλύτους. Προς το τέλος, επισκεφθήκαμε ένα θάλαμο στον οποίο νοσηλευόταν μια γερόντισσα μοναχή. Μπήκαμε όλοι στον θάλαμο και της τραγουδήσαμε τα κάλαντα. Η χαρά της ήταν απερίγραπτη, δόξαζε το Θεό και μας έδωσε την ευχή της.

Τέλος, μεταβήκαμε σε μια αίθουσα κάτω απ’ το ναό, όπου καθένας μας, είπε μια σκέψη για αυτήν την επίσκεψη. Οι περισσότεροι αναφέρθηκαν στο ότι τελικά αυτό που προσφέραμε δεν ήταν τίποτε μπροστά στην ωφέλεια που αποκομίσαμε. Αυτά και άλλα πολλά που δεν μπορούν να περιγραφούν συνέβησαν.

Να δοξάζουμε Το Θεό για την υγεία που μας χαρίζει και να Τον παρακαλούμε να ενισχύει αυτούς τους ανθρώπους.

Ε. Β.
πρωτοετής φοιτητής

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Οι επισκεψεις αγαπης σε νοσοκομεια και ιδρυματα δινουν κουραγιο και μια λαμψη ελπιδας τοσο στους ασθενεις οσο και στις οικογενειες τους.
    Τετοιου ειδους ευκαιριες, μαζι με τις εξορμησεις του περιοδικου μας στα Πανεπιστημια, ειναι απο τα πιο συμαντικα εργα που εχει να δειξει η Χ.Φ.Δ. . Δεν ξερω αν υπαρχει κατι για το μελλον αλλα θα ηταν πολυ καλο να διοργανωθει στα πλαισια της Χ.Φ.Δ. ημερα εθελοντικης αιμοδοσιας μιας και η ελλειψη μοναδων αιματος ειναι ενα σοβαρο προβλημα των ελληνικων νοσοκομειων.

  2. Είναι αλήθεια αυτό που λέτε και η αιμοδοσία είναι μια έμπρακτη πράξη αγάπης και προσφοράς. Σε κάποια παραρτήματα της Χ.Φ.Δ. διοργανώνονται τέτοιες μέρες εθελοντικής αιμοδοσίας.

  3. Αν και η παραπάνω ανταπόκριση είναι από παλαιά επίσκεψη αγάπης, παρόμοιες γίνονται και φέτος. Σχετικά με την αιμοδοσία είναι σωστό αυτό που λέτε. Εκτός από αγάπη, ο αιμοδότης προσφέρει και ζωή… Είναι απ’ τα δυνατότερα συναισθήματα, να δίνεσαι για τον συνάνθρωπο.

    Έτσι κάθε χρόνο πραγματοποιείται αιμοδοσία στην Αθήνα στα πλαίσια δραστηριοτήτων του συλλόγου “Ο Μέγας Βασίλειος” όπου ανήκει και η ΧΦΔ. Φέτος θα γίνει την Τρίτη 12 Μαΐου. Θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ