[Απολογισμός] Ιεραποστολικές εξορμήσεις Νοεμβρίου (2010)

17
781
Εκτύπωση Εκτύπωση
1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (καμία αξιολόγηση προς το παρόν)
Loading...

Για το Νοέμβριο έχουν προγραμματιστεί οι εξής ιεραποστολικές εξορμήσεις στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της πόλης μας:

Σημείωση: Το παραπάνω πρόγραμμα μπορεί να μεταβάλλεται μέχρι και τις τελευταίες ημέρες πριν την κάθε εξόρμηση. Γι’ αυτό και όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν καλό είναι να παρακολουθούν συχνά για τυχόν αλλαγές, οι οποίες πιθανότατα θα επισημαίνονται και με απάντηση στην ανάρτηση.

*  *  *

Ενημέρωση 6.12.2010: Απολογισμός εξορμήσεων Νοεμβρίου 2010

Συν Θεώ, το μήνα Νοέμβριο πραγματοποιήθηκαν τέσσερις εξορμήσεις, οι οποίες έλαβαν χώρα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στα Α.Τ.Ε.Ι. και στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Τα μέλη του τομέα εξορμήσεων ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για ιεραποστολή, με αποτέλεσμα την απρόσκοπτη μετάδοση του λόγου του Θεού στο σύνολο των αμφιθεάτρων της εκάστοτε σχολής.  Να σημειωθεί επίσης, ότι το ορμητήριο κάθε εξόρμησης ήταν ένα ειδικό σταντ με φυλλάδια πνευματικού περιεχομένου, περιοδικά και ενημερωτικά φέιγ-βολάν για κάποια επικείμενη εκδήλωση της Χριστιανικής Φοιτητικής Δράσης.

Πολύ θετικό σημάδι αποτελεί και το γεγονός ότι τύχαμε ιδιαίτερα εντυπωσιακής και εγκάρδιας αποδοχής απ’ τους καθηγητές του πανεπιστημίου, όταν τους επισκεφτήκαμε στα γραφεία τους. Πολλά είναι τα περιστατικά που καθηγητές μας έδωσαν συγχαρητήρια και επικρότησαν την προσπάθειά μας για ιεραποστολή στον πανεπιστημιακό χώρο, τέτοια εποχή.

Στην τελευταία μας εξόρμηση, στη Φιλοσοφική Σχολή δεν έλειψαν και μεμονωμένες αντιδράσεις από πλευράς φοιτητών.  Κατά τη διάρκεια ανακοίνωσης σε αίθουσα του τμήματος Φιλολογίας κάποιοι εγκάθετοι μας κατηγόρησαν ανοιχτά για προσηλυτισμό, με αποτέλεσμα την πρόκληση αναστάτωσης στο σύνολο των παρευρισκομένων φοιτητών και την τελική ματαίωση της ιεραποστολικής μας δράσης στη συγκεκριμένη αίθουσα.

Εν κατακλείδι, μην ξεχνάμε ότι σε κάθε εξόρμηση δοξάζεται το όνομα του Θεού, μιας ο λόγος Του φτάνει στα αυτιά και ίσως στις ψυχές πολλών συμφοιτητών μας.

Ευχόμαστε η ωφέλεια των ψυχών να είναι απείρως πολλαπλάσια του αριθμού των διανεμημένων περιοδικών και φυλλαδίων!!!

Φοιτήτριες Φιλοσοφικής Α.Π.Θ.

17 ΣΧΟΛΙΑ

  1. «εύχομαι να γίνει καλή κινητοποίηση, ώστε να συνδράμουν όσο το δυνατόν περισσότεροι», «Ακούγεται δύσκολη η πραγματοποίηση μιας τέτοιου μεγέθους εξόρμησης στα στενά χρονικά περιθώρια που έχουμε, αλλά με την ευλογία του Θεού όλα είναι κατορθωτά!»

    Πράγματι, σε μια μέρα που οι απαιτήσεις της ήταν αυξημένες, η χρονική περίοδος απρόσφορη, οι στόχοι μεγαλεπήβολοι και οι προσδοκίες υψηλές, ο Θεός έστειλε άφθονη την χάρη Του και όλα κύλησαν ομαλά και ευλογημένα! Τα μέλη του τομέα εξορμήσεων ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα σε τέτοιο βαθμό, μάλιστα, που σημειώθηκε ρεκόρ συμμετοχής. Εύχομαι να σημειώθηκε ρεκόρ και στις ψυχές που ωφελήθηκαν.

    Και να μην ξεχνάμε α) ότι πρέπει να προστρέχουμε με ενθουσιασμό, ζήλο και χαρά στο έργο της ιεραποστολής καθότι είναι ένα πανηγύρι προσέλκυσης ψυχών και β) ότι όσο κι αν καταπονούνται οι σωματικές μας δυνάμεις σε μια εξόρμηση, οι ευλογίες του Θεού στη ζωή μας θα είναι πολλαπλάσιες της κούρασης και της θυσίας στην οποία υποβληθήκαμε.

      • Αυτό που μου έκανε εντύπωση στην περασμένη εξόρμηση, ήταν ότι παρ’ ότι επισκεφθήκαμε τα ΑΤΕΙ, την Τρίτη (την Δευτέρα δεν είχε μαθήματα λόγω των εκλογών), και υπήρχε εμφανώς μειωμένη προσέλευση τόσο φοιτητών όσο και καθηγητών, υπήρχε μεγάλη ανταπόκριση απ΄ τους φοιτητές. Δώσαμε 50 «Δράσεις» απ’ τις οποίες οι 40, περίπου, πήγαν σε φοιτητές. Υπήρχε, δηλαδή, πολύ καλή αναλογία ποσοστού φοιτητών με αριθμό δοθέντων περιοδικών. Ήταν πρωτοφανές, σε αίθουσα μόλις 15 ατόμων, να δίνεις 4 «Δράσεις».

        Δόξα τω Θεώ. Για άλλη μια φορά η «λογική» του Θεού διέψευσε την ανθρώπινη λογική. Ενώ ξεκινήσαμε την εξόρμηση με -δικαιολογημένα- χαμηλές προσδοκίες και πεσμένο ηθικό, καθώς μέχρι τις 11.15 ζήτημα είναι αν έγιναν μία ή δύο ανακοινώσεις και η έκβαση της εξόρμησης διαγραφόταν δυσοίωνη -μη πω αποτυχημένη- απ’ τις 11.30 πήρε, τουλάχιστον στις 2 απ’ τις 3 ομάδες που είχαμε χωριστεί, άλλη τροπή η εξόρμηση, κόντρα στη μέχρι εκείνη τη στιγμή, εξέλιξη της.

      • Δόξα τω Θεώ, η εξόρμηση στα ΑΤΕΙ πήγε πολύ καλά!!!Ενώ στην αρχή πιστεύαμε ότι λόγω της αργίας της προηγούμενης μέρας δεν θα υπήρχε αρκετός φοιτητόκοσμος ,τελικά και φοιτητές είχε και θερμή ανταπόκριση εκλάβαμε!!!Μπράβο και στα παιδιά του τομέα που αψηφώντας την απόσταση και θυσιάζοντας τα μαθήματα και την ξεκούρασή τους έδωσαν το παρόν με πολύ ενθαρρυντικά αποτελέσματα απ’ ότι είδαμε! Επίσης ιδιαίτερα χρήσιμη και αποδοτική ήταν η συμβολή των φοιτητών των ΤΕΙ, κάτι που μας χαροποίησε ιδιαίτερα!!!Στο αποτέλεσμα της εξόρμησης βοήθησε και το τεύχος του περιοδικού το οποίο προσελκύει και λόγω του εξώφυλλου και με τη θεματολογία του! Και φυσικά μη ξεχάσουμε το cd!
        Φήμες λένε ότι η επόμενη εξόρμηση δεν θα πραγματοποιηθεί…Ισχύει;;;

  2. Αιθεροβάμων, να λοιπόν, που όπως σε πληροφορήσαν σε πρόσφατη εξόρμηση, αποδειχθήκαμε και καλοί γνωστοί. Τέλος πάντων…συγχωρεμένοι αυτοί που προέβησαν στα αποκαλυπτήρια, αρκεί να μην επεκταθεί. Περεπιπτόντως, μια και βρισκόμαστε κοντά, υπάρχει τίποτε στα “τεφτέρια” σου για την ερχόμενη (αντι)εθνική γιορτή της 17Νοέμβρη;; καμιά πρόταση απ’ τις δικές μας, ξέρεις… εγώ κάτι πάω να συλλάβω συνειρμικά απ’ το γνωστό τραγουδάκι “ο δρόμος είχε τη δική του ιστορία, κάποιος την έγραψε στον τοίχο με μπογιά”… αλλά δεν μου βγαίνει ακόμη.. πάντως το χέρι μου “πιάνει”…

  3. Νεοσσέ, ας χρωστούμε ευγνωμοσύνη στους, προς αποκαλυπτήρια, προβάντας! Πώς αλλιώς θα κάναμε συζήτηση περί έντονου πατριωτικού παλμού, εν όψει της εθνικής κατά τα άλλα, επετείου της 17ης Νοεμβρίου; Μάλλον, η απρόσμενη απήχηση που δεχτήκαμε στα Α.Τ.Ε.Ι. ήταν η αιτία που προξένησε ενθουσιασμό, διόλου ευκαταφρόνητο θα έλεγα κι έτσι… οι μάσκες έπεσαν! Ας ελπίσουμε, πως σε επόμενη εξόρμηση, στην οποία ο Θεός θα επιτρέψει να παρευρίσκομαι, ότι ο ενθουσιασμός κάποιων θα περιοριστεί στα της εξορμήσεως δρώμενα, αφήνοντας έξω τα του site διαπλεκόμενα! 😉
    Λοιπόν, στο θέμα μας τώρα… κάτι έχω στα σκαριά! Δεν είναι φοβερό να ανακαλύπτεις συνεχώς το πόσο καλά φτιαγμένος μπορεί να είναι ένας μύθος; Έχω εντυπωσιαστεί μπορώ να πω με το “θρύλο” του Πολυτεχνείου! ΠΟΤΕ δε θα μπορούσα να πιστέψω ότι το κτίριο που βρίσκεται επί της οδού Πατησίων, θα είχε κρυμένα τόσα μυστικά… μήπως δεν είναι απλά ένα συμβατικό εκπαιδευτικό ίδρυμα; Και μιας και, οι φιλοσοφικές και καθ’όλα μεταφυσικές αναζητήσεις μου δε σταμάτησαν εδώ, ανακάλυψα, ω του θαύματος, ότι ο μπαρμπα-Γιάννης, Θεός ‘σχωρες τον, είναι ήρωας! Κι όμως, πρόκειται για την ανόθευτη αλήθεια, όπως ακριβώς καταγράφεται στα επίσημα αρχεία του κράτους! Στην αρχή παραξενεύτηκα, ξέροντας ότι ήταν ένας απλός απόφοιτος Δημοτικού, αλλά μετά έβαλα καλό λογισμό και είπα: “Γιατί όχι; Μπορεί απλά να συνέβαλε με τον τρόπο του και τις λιγοστές του γνώσεις, από το μέτωπο του Πολυτεχνείου, στην εθνική απελευθέρωση”! Αυτό που όμως, δε μπορώ επ’ ουδενί να εξηγήσω, είναι το πως αυτός ο άνθρωπος, καταρίπτοντας τη θεωρία του ενιαίου πεδίου και διακτινιζόμενος, σκοτώθηκε όχι μόνο στο Πολυτεχνείο, πέφτοντας υπέρ… πατρίδος(;), από τα πυρά των στωικών στρατιωτών, αλλά και… στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου, μετά την σύγκρουση που υπέστη με διερχόμενο όχημα! Δεν απίστευτο το τι μπορεί να κάνει τόσο ένας απόφοιτος Δημοτικού, όσο και τόσοι απόφοιτοι Πανεπιστημίου;!!!
    Σαν πρώτη ιδέα, σκεφτόμουν ένα κέιμενο… μετά μια σχετική ενημέρωση και μετά… εδώ χρειάζομαι τη βοήθειά σου! Γι’ αυτό υπάρχει και το “κατ’ιδίαν”!
    Όχι τίποτε άλλο, αλλά… θα μας πουν και χουντικές στο τέλος! χαχαχαχα!!!
    Η ισχύς εν τη ενώσει λοιπόν…! 🙂

  4. Λόγω των παρεπόμενων της 17 Νοεμβρίου “εκδηλώσεων” και της πιθανής απουσίας αρκετών φοιτητών από το πανεπιστήμιο η εξόρμηση στη Σ.Θ.Ε., που είχε οριστεί σύμφωνα με το πρόγραμμα για τις 18/11, δεν θα πραγματοποιηθεί.

    Αναβάλλεται για την ερχόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα, πρώτα ο Θεός, την Πέμπτη 25/11 και ώρα 9:40 π.μ. συνάντηση στην είσοδο της Σ.Θ.Ε.

  5. Η εκ νέου μετάθεση της εξόρμησης είναι γεγονός!

    Τελικά η ιεραποστολική εξόρμηση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 23/11 στη Σ.Θ.Ε. και αν επιτρέπει ο αριθμός των συμμετεχόντων θα επεκταθεί και στη Γεωπονική.

    Συνάντηση στην είσοδο της σχολής στις 9.40 π.μ.

  6. Χαίρετε,

    Βρέθηκα σήμερα το πρωί (23/11) μπροστά στην εξόρμησή σας στη ΣΘΕ. Δεν πρόλαβα να ευχαριστήσω για το περιοδικό σας. Σας ευχαριστώ επομένως τώρα!

    Φοιτήτρια Μαθηματικού

  7. Τέλεια! Και μετά την χθεσινή εκδήλωση ώρα και πάλι για δουλειά! Αύριο Ν.Ο.Π.Ε και Θεολογική ε; Κρίμα που δεν θα μπορέσω να έρθω…
    Θα ήθελα πάντως να εκφράσω ένα «παράπονο» και εκ μέρους των πρωτοετών του Παιδαγωγικού ,πιστεύω,: Ακόμα στο αμφιθέατρο της Αρχ. Μουσείου δεν έχουμε πάει και είναι γεμάτο με πρωτοετείς. Για την ακρίβεια μόνο εκεί πάνε οι πρωτοετείς. Ειλικρινά, βλέποντας την δύναμη των ατόμων σε ορισμένες εξορμήσεις νομίζω ότι μπορεί να μπεί στο πρόγραμμα έστω και τελευταία στιγμή.

  8. Δόξα τω Θεώ, η εξόρμηση που πραγματοποιήθηκε χθες ήταν πολύ ευλογημένη! Μαζευτήκαμε 29 άτομα (εύχομαι να φτάσουμε κάποτε και τα 45 που συμμετείχαν στην αντίστοιχη εξόρμηση στην Αθήνα), επισκεφθήκαμε πολλά αμφιθέατρα, μοιράσαμε αρκετές εκατοντάδες φυλλάδια πνευματικού περιεχομένου, δώσαμε μπόλικα περιοδικά (αν και λιγότερα απ’ τις προηγούμενες εξορμήσεις) και μένουμε με την ελπίδα και την αισιοδοξία ότι πολλές ήταν οι ψυχές που ωφελήθηκαν.

    Έμαθα, επίσης, ότι εξόρμηση στη Φιλοσοφική ήταν λιγάκι επεισοδιακή. Το στοιχείο αυτό παρά το φαινομενικά αρνητικό του χαρακτήρα έχει και αντίστροφη ανάγνωση. Επιβεβαιώνει ότι η παρουσία μας γίνεται ολοένα και πιο αισθητή στην πανεπιστημιακή κοινότητα, γεγονός που έχει αρχίσει να ενοχλεί αφόρητα κάποιους και ιδιαίτερα Κάποιον… Και ο νοών νοείτω…

  9. Ιδιαίτερα ενθαρρυντικό επίσης είναι το γεγονός ότι στην χθεσινή-ΥΠΕΡΟΧΗ!!!-ομιλία του κ.Αργυρόπουλου ήρθαν αρκετά παιδιά από την ενημέρωση που έγινε μέσω των φειγ-βολάν!Και μάλιστα από την… “επεισοδιακή” Φιλοσοφική!:) Αυτό δίνει υπόσταση στις ελπίδες μας για ωφέλεια.Τα υπόλοιπα είναι στο χέρι Άλλου…

  10. Δόξα τω Θεώ για όλα!! Μαθαίνουμε, από Αθήνα, τα νέα των εξορμήσεων σας και δοξάζουμε τον Θεό! Εύχομαι καλή συνέχεια! Να εύχεστε και για μας! ο Θεός μαζί μας!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ