Βίντεο από τη γιορτή των Τριών Ιεραρχών ΑΠΘ 2011

25
115
Εκτύπωση Εκτύπωση
1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (καμία αξιολόγηση προς το παρόν)
Loading...

Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε τους ύμνους και τα τραγούδια από τη χορωδία των φοιτητών και των φοιτητριών της Χριστιανικής Φοιτητικής Δράσης Θεσσαλονίκης από την εορταστική εκδήλωση Τριών Ιεραρχών 2011, που έλαβε χώρα στις 27 Ιανουαρίου 2011.

25 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Δυστυχώς, η χορωδία των φοιτητών ήταν απρόβλεπτα απογοητευτική και απογοητευτικά προβλέψιμη.

  • Αδελφέ, θα μου επιτρέψεις να αφαιρέσω τις λέξεις «Δυστυχώς», «απογοητευτική» και «απογοητευτικά» και να επαναδιατυπώσω τη φράση ως εξής: «Η χορωδία των φοιτητών ήταν απρόβλεπτα ανανεωμένη (σύγκρινε με τις αντίστοιχες εμφανίσεις των περασμένων ετών) και αναμενόμενα προβλέψιμη (σύγκρινε με τις αντίστοιχες εμφανίσεις των περασμένων ετών) ».

   Και επειδή καλώς ή κακώς μπήκαμε στη διαδικασία κριτικής θα ήθελα να πω ότι κατά την ταπεινή μου άποψη, η απόδοση της χορωδίας των φοιτητών ήταν ικανοποιητική, ιδιαίτερα αν αναλογιστεί κανείς ότι δε διεκδικούσε κάτι παραπάνω από μια αξιοπρεπή εμφάνιση. Τη δε εμφάνιση της χορωδίας των κοριτσιών θα την χαρακτήριζα κάτι παραπάνω από αξιοπρεπή. Το τραγούδι «Έλα σαν ήλιος», έχω την αίσθηση, ότι έκλεψε τις εντυπώσεις.

   Συγχαρητήρια, ιδιαίτερα, σε όσους ανέλαβαν το δύσκολο εγχείρημα να συσπειρώσουν τα μέλη των χορωδιών, δεδομένου ότι διανύουμε περίοδο εξεταστικής.

   • Ίσως βλέποντάς το από μέσα, αδελφέ και συνάδελφε, να ίσχυσαν όλα αυτά που λες και να είναι αξιέπαινα. Ειδικά για το “ανανεωμένη” δεν αμφιβάλλω και είναι πολύ θετικό, ιδιαίτερα αν αυτή η ανανέωση συνεπάγεται και το ανάλογο δέσιμο στην απόδοση της χορωδίας. Το “αναμενόμενα προβλέψιμη” δεν το έπιασα.

    Εγώ απλά έκρινα “απ’ τις κερκίδες, θεατής, χωρίς αγώνα” το αποτέλεσμα, συγκριτικά και με τις υπόλοιπες τρεις χορωδίες που τραγούδησαν. Δεν ενθουσιάστηκα και τονίζω ότι εύχομαι να ήταν αλλιώς τα πράγματα. Ίσως η χορωδία μας να χρειάζεται περισσότερη προσπάθεια για να πετύχει, όχι απλά “μια αξιοπρεπή εμφάνιση” αλλά, να μας μεταρσιώσει, όπως το έχει καταφέρει στο παρελθόν. Βλέπεις, το δόγμα της “”»τέχνης για την τέχνη”»” δε με εκφράζει.

    Αλλά και πάλι, ίσως η «γκρίνια» μου να είναι απλά αποτέλεσμα πνευματικής υποβάθμισης (http://www.xfd.gr/%CF%80%CE%BD%CE%B5%CF%85%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B6%CF%89%CE%AE/%CE%B5%CE%BD%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CE%BD%CE%B5%CF%85%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%B2%CE%AC%CE%B8%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%B7). Αλλά αυτό, καλύτερα, να το συζητήσουμε από κοντά.

    • Αδελφέ(…και δόξα τω Θεώ και όχι και συνάδελφε!)ως δεύτερος «θεατής-ακροατής απο πολύ μακρινή κερκίδα» θα μου επιτρέψεις να σημειώσω 1-2 πράγματα.
     Καταρχήν, να πω πως ενώ θα επεδίωκα παρά τις όποιες πρακτικές δυσκολίες να έρθω στην εκδήλωση διαβάζοντας σε προηγούμενο σχόλιο σου να την αποκαλείς εκ των προτέρων «βαρετή» μου φυγε ο ενθουσιασμός και δεν το συζήτησα. Ελπίζω να μην την έπαθαν και άλλοι. Όσο για το τι έχασα…
     Δεύτερον, οι χορωδίες, σε μας(φοιτητές και εκει γύρω) που απευθύνονται -και όχι σε κριτικούς υποθέτω- είναι πλήρως καταπληκτικές τόσο σε άκουσμα, όσο και σε εμφάνιση και σε καρδιά!

     Τώρα, όσον αφορά αυτην την «πνευματική υποβάθμιση» στην οποία και ψιλοαναφέρεσαι εκεί όντως θα μας βρει κανείς συνεδέλφους. Έχει ο Θεός! αφήνουμε την κερκίδα και πιάνουμε θέση στο στίβο!

     • Λυπάμαι που έχασες τη γιορτή, γιατί αφενός σαν σύνολο ήταν καλή και αφετέρου δεν ήταν αυτός ο σκοπός μου. Να με συγχωρείς.

    • Νομίζω, ότι το μόνο που χρειάζεται η χορωδία μας για να «μεταρσιώσει» το ακροατήριο είναι η σωστή επιλογή τραγουδιών. Και αυτή μου η άποψη δεν αποτελεί μομφή για τις φετινές επιλογές. Απλά, εξαιτίας του λιγοστού χρόνου που διαθέταμε για προετοιμασία, λόγω της εξεταστικής περιόδου που διανύουμε η επιλογή των τραγουδιών έγινε –όπως πάντα- με κριτήριο την αβίαστη και απρόσκοπτη εκμάθηση τους. Εδώ κολλάει και η φράση «αναμενόμενα προβλέψιμη». Το ζητούμενο ήταν να βρούμε τραγούδια που να ήταν μεν αξιόλογα, αλλά ταυτόχρονα και γνωστά στα περισσότερα μέλη της χορωδίας. Σ’ αυτή, βέβαια, τη λογική εμφιλοχωρεί πάντα το ρίσκο της «σούπας».

     Αντίθετα, τα κορίτσια ξεχώρισαν, κυρίως, γιατί επέλεξαν ένα τραγούδι (Έλα σαν ήλιος) που και πολύ καλό ήταν, αλλά ταυτόχρονα ήταν και φρέσκο. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα τραγουδιών όπως η φουρτούνα, που είναι μεν ωραία, αλλά νομίζω ότι έχουν χρεοκοπήσει εδώ και πολύ καιρό. Κρίνεται απαραίτητο να βγουν στη σύνταξη.

     Εν κατακλείδι, ναι, η καλή προετοιμασία και οι πολλές πρόβες παίζουν ρόλο, αλλά τα σκήπτρα της επιτυχίας ανήκουν, κατά τη γνώμη μου, στην επιλογή τραγουδιών.

 2. Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ σε όλες τις χορωδίες!!!Δεν χορταίνω ν’ ακούω και να ξανακούω τα τραγούδια!Τόσο η εμφάνιση όσο και η μουσική εκτέλεση ήταν άρτια!
  Μου άρεσε ιδιαίτερα ο τρόπος με τον οποίο αποδώθηκε το «Έλα σαν ήλιος» και ενθουσιάστηκα με την εισαγωγή του πιάνου «Στον αγωνιστή»!
  Πολλά συγχαρητήρια σε όλους όσοι κοπίασαν!
  Και του χρόνου!!!

 3. Συγχαρητήρια και στις δύο χορωδίες. Ως προς των Φοιτητών, είναι η πρώτη φορά που είναι πλήρως ανανεωμένη η χορωδία και ως προς τα όργανα αλλά και ως προς την σύνθεση των χορωδών. Ευχαριστούμε Θερμά! Πολύ όμορφο το πιάνο (νομίζω αρκεί πια μόνο του να συνοδεύει χωρίς έγχορδα), υπέροχη η ενδυμασία (ίδια με τα 50χρονα)! Σας εμπιστευόμαστε..Προχωρήστε μπροστά! Έχετε όλο το χρόνο δικό σας! Νομίζω πως αυτό το πιάνο θα κάνει θαύματα στο μέλλον!!!!
  Ως προς τις Φοιτήτριες, πραγματικά ανοδική η πορεία, συστηματικά και σταθερά! Μεγάλη περηφάνεια για την Χορωδία αυτή!!Για τον τρόπο που τραγουδά, την σημειολογία των στίχων, την άνεση και την ευαισθησία αλλά και για την νεανικότητά της! Σημείο αναφοράς για κάθε Κατηχητή και Κατηχήτρια! Πλούτος για κάθε Ομαδάρχη και Ομαδάρχισσα αυτά τα τραγούδια! Πλήρως ανταγωνιστικά στο πνεύμα της εποχής! Θα μπορούσε κάποιος να τα πει «Τραγουδο-Παγίδες» μιας και στο άκουσμά τους δεν μπορείς παρά να «παγιδευτείς» μέσα στην Αγκαλιά της Εκκλησίας!Ευχαριστούμε Θερμά!

 4. Για μια ακόμη φορά άψογοι…Η μουσική παρουσία όλων των χορωδιών ήταν άρτια.Ειδικά η εισαγωγή του «Αγωνιστή» και τα λόγια από το «Συνεργοί» έκλεψαν την παράσταση!!!Χαρακτηριστικό είναι πως το κοινό συμμετείχε ενεργά και ήταν εμφανής ο ενθουσιασμός του.
  Συγχαρητήρια σε όλους όσους συνετέλεσαν και του χρόνου ακόμη καλύτεροι!!!

 5. Πολλά συγχαρητήρια τόσο στη χορωδία των φοιτητριών, όσο και των φοιτητών!!!!!! Ο κόπος και η προσπάθεια που κατέβαλαν και οι δυο πλευρές, φάνηκε!!! 🙂
  Εύχομαι και του χρόνου να μας καταπλήξουν το ίδιο ευχάριστα!!!! 😉

 6. Χαίρετε!Μπορείτε να μου πείτε τους στίχους του «έλα σαν ήλιος»?Έχω,»επιεικως»,τρελαθεί 🙂

 7. Γεια σου Θεσσαλονίκη με τα ωραία σου τραγούδια και τις μοναδικές χορωδίες σου!!! Καλά…αυτό το τέλειο «Έλα σαν ήλιος…» από πού προέκυψε πάλι;!Καινούργιο;!

  • ..Το «Έλα σαν ήλιος» ναι είναι καινούργιο τραγούδι και είναι γραμμένο απο ομαδάρχισσα!!

 8. Συγχαρητήρια!!!!!! ΥΠΕΡΟΧΑ!!! Κορίτσια μπράβο!! Μας ενθουσιάσατε!! Δόξα τω Θεώ που υπάρχουν τέτοιες παρουσίες στα Πανεπιστήμια!
  Μακάρι όλες σας να επισκιάσει η Χάρη Του για να βιώσετε βαθιά τα γλυκά λόγια των τραγουδιών σας! Και του χρόνου!!

 9. Πραγματικά ο ήχος ήταν πολυ τέλειος!!!
  Νομίζω από τις καλύτερες εμφανίσεις…
  Βέβαια έλειπαν κάποια πρόσωπα για να είναι τελείως τέλεια η εμφάνιση των κοριτσιων…όμως δεν πειράζει τις περιμένουμε την άλλη φορα κ ελπίζουμε να είναι σύντομα…

  Να μην αδικούμε κιόλας..Στα πενηντάχρονα πάλι συμμετείχαν και οι δύο χορωδίες οπότε και μερικές ατέλειες (αν υπήρχαν) θα πρεπει να παραβλεφθούν καθώς η χρονική απόσταση της μίας από της άλλης εκδήλωσης ήταν μικρή…

  Ευχαριστούμε για άλλη μια φορά τα «μπλε γιλεκάκια» όποιας απόχρωσης!!!

 10. Μπράβο στα κορίτσια μας!!!!!!!!!!!Μας ταξιδέψατε με τα τραγούδια σας στην Καλάνδρα ,μέρες εξετάσεων.Περιμένουμε και συνέχεια…

 11. Απλά τέλειο!! μου άρεσε πολύ το τραγουδι «έλα σαν ήλιος»!
  όπως και το τραγούδι «στίβος»! είναι αλήθεια ότι δεν χορταίνεις να τα ακούς!

 12. Μπράβο σας ήταν υπέροχα…αλλα μου άρεσε πάρα πολύ το έλα σαν ήλιος….συγχαρητήρια…κιόλας το κινητό μου έτσι χτυπάει…»Έλα σαν ήλιος σα βροχή στην ταραγμένη μου ζωή,διώξε τα σύννεφα,φανέρωσε τη μέρα… Έλα και κράτα με σφιχτά να μη φοβάμαι άλλο πια..!Μονάχα εσύ μπορείς να δώσεις τη Χαρά..!Ο θεός να σας ευλογεί και σας έχει καλά..

 13. Χαίρετε,
  Αρχικά, να εκφράσω τα συγχαρητήρια μου σε όλες τις χορωδίες!
  Το τραγούδι «έλα σαν ήλιος» δεν είναι απλά ένα από τα αγαπημένα μου τραγούδια… Είναι το τραγούδι που υποθέτω πως μετά από χρόνια όταν το ακούω θα θυμάμαι τις ατελείωτες βόλτες που έκανα με τις φίλες μου στην παραλία τραγουδώντας το, τις ατελείωτες πρόβες, τις… ατελείωτες προσπάθειες των κοριτσιών να προσπαθούν να με διδάξουν να λέω μία από τις τρεις φωνές και όχι τη δικιά μου πέμπτη, έκτη…(αν και θεωρώ ότι έχω χάρισμα εφευρετικότητας διαφορετικής απόδοσης των τραγουδιών 🙂 ), τη φοιτητική μου ζωή, τη … ΔΡΑΣΗ!

  • Πολύ χαίρομαι με τους όμορφους συλλογισμούς σου, triantafillo!! Σίγουρα θα είναι από τις αλησμόνητες στιγμές που θα συνοδεύουν την ψυχή παντού, για να δοξάζει τον Δημιουργό της!

 14. Συγχαρητήρια για την τόσο όμορφη προσπάθεια! Πραγματικά τόσο ωραία, αγωνιστικά και αισιόδοξα τα τραγούδια! Και του χρόνου ακόμη καλύτερα και με πιο πολλά μέλη οι χορωδίες! Στην Αθήνα πώς και δεν γίνεται ανάλογη εκδήλωση ή μήπως έγινε και δεν ενημερώθηκα;

 15. Πραγματικά πολύ ωραίο το «έλα σαν ήλιος»!!!
  Την τελευταια πενταετία νομίζω όμως οτι η εκδήλωση επαναλαμβανεται…είναι αρκετά προβλεψιμη…ίσως να είναι και αυτός ένας λόγος που κάθε χρόνο το κοινό συρικνωνεται,ίσως πρέπει να το κοιτάξει αυτό η συντονιστικη επιτροπη.
  Πάντως δεν παυει να είναι μια καλή ευκαιρία για να μαζευομαστε παλια και νέα μέλη της δράσης από κάθε γωνια της Ελλάδας που πεσασαν απο αυτην την πόλη!!

 16. Πραγματικά η χωρωδια εκλεψε εντυπυπωσεις!!
  ΤΑ Τραγουδια ηταν πολυ ανανεωμενα με νοημα και σκοπο και δοξα στο Θεο!!!
  Ευχαριστουμε την κ Β.Χ για την αφανη οργανωση της χορωδιας των κοριτσιων η οιποια ειχε ενα εμφανες υπεροχο αποτελεσμα!!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ