Θεσσαλονίκη

Αλεξάνδρου Σβώλου 42 (2310 278 080)
Νικηφόρου Φωκά 29 (2310 223 673)

———————————————

Θεσσαλονίκη: μια πόλη με ισχυρή πνευματική κίνηση. Ανάμεσα στις πολλές προσπάθειες της τοπικής Εκκλησίας, προβάλλει κι αυτή του “Μεγάλου Βασιλείου” κάτω από τις ευλογίες του επιχώριου Μητροπολίτη.

Θεσσαλονίκη: μια κλασσική φοιτητούπολη. Δεκάδες χιλιάδες φοιτητές και σπουδαστές πλημμυρίζουν τα ακαδημαϊκά ιδρύματα της πόλης. Ανάμεσα σ’ αυτούς κάποιοι θέλουν να είναι ελεύθεροι και να ζουν χριστιανικά. Μια προσπάθεια συσπείρωσης αυτών των φοιτητών είναι και η Χριστιανική Φοιτητική Δράση Θεσσαλονίκης. Γιατί “πάνω απ’ όλα χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλον”.

Το εντευκτήριό μας, ο χώρος δηλαδή όπου συναντιόμαστε, βρίσκεται στις διευθύνσεις Αλεξάνδρου Σβώλου 42 (α΄ όρ.) για τους φοιτητές και Νικηφόρου Φωκά 29 (β΄ όρ.) για τις φοιτήτριες και φιλοδοξεί να γίνει το σπίτι μας… Καθώς και τα δύο εντευκτήρια βρίσκονται κοντά στην Πανεπιστημιούπολη, αποτελούν ιδανικό σημείο συνάντησης, ξεκούρασης, αναψυχής. Σε περιμένουμε καθημερινά τις ώρες 6-9 μ.μ. να γνωριστούμε, να συζητήσουμε, να γίνουμε φίλοι.

Κάθε Τρίτη σχεδόν για τους φοιτητές και Πέμπτη για τις φοιτήτριες οργανώνουμε διαλέξεις από έγκριτους ομιλητές πάνω σε πνευματικά θέματα, για να μπορέσουμε ν’ ανεβούμε λίγο ψηλότερα…

Όμως τη σταθερότερη πνευματική ευκαιρία οικοδομής αποτελούν οι Κύκλοι Μελέτης Αγίας Γραφής που γίνονται κάθε Κυριακή και στους οποίους αναλύουμε τα κείμενα της Αγίας Γραφής με τη βοήθεια των κυκλαρχών μας. Οι κύκλοι γίνονται:

* για τους φοιτητές στις 20:00 στην οδό Αλεξάνδρου Σβώλου 42 (α΄ όροφος) και
* για τις φοιτήτριες στις 18:30 στην οδό Νικηφόρου Φωκά 29.

Υπεύθυνος των φοιτητών είναι ο κ. Μάριος Δομουχτσής, Θεολόγος και Φιλόλογος.

Υπεύθυνη των φοιτητριών η κ. Σουζάνα Λευκοπούλου, Σχολική Σύμβουλος.

Πνευματικός καθοδηγητής των φοιτητών και των φοιτητριών μας είναι ο ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, αρχιμανδρίτης π. Μιχαήλ Σαντοριναίος.

Με χαρά περιμένουμε κι εσένα.

Τηλέφωνο εντευκτηρίου Χ.Φ.Δ. (Αλεξάνδρου Σβώλου): 2310 278 080
Τηλέφωνο εντευκτηρίου Χ.Φ.Δ. (Νικηφόρου Φωκά): 2310 223 673

(κάντε κλικ πάνω στο χάρτη για μεγέθυνση)

Χριστιανική Φοιτητική Δράση Θεσσαλονίκης - Χάρτης

Προβολή χάρτη ευρύτερης περιοχής για προσανατολισμό