Θεατρική παράσταση Εθνικής Εορτής 25ης Μαρτίου: “Καπετάνισσες στο Αιγαίο”

9
653
Εκτύπωση Εκτύπωση
1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (καμία αξιολόγηση προς το παρόν)
Loading...

Την Πέμπτη 17/3 και ώρα 20.00, οι φοιτήτριες της Χριστιανικής Φοιτητικής Δράσης, σας προσκαλούν στην εορταστική εκδήλωση εν όψει της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου, που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα “Μέγας Βασίλειος” (Αλ. Σβώλου 42, 1ος όροφος). Η  εκδήλωση θα είναι αφιερωμένη στο Αιγαίο και θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε τη θεατρική παράσταση: “Καπετάνισσες στο Αιγαίο”.

9 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Με αφορμή την εν λόγω θεατρική παράσταση, η οποία και θα εσωκλείει τη Δόξα του Αιγαίου, τη Δόξα για το όνομα και κυρίως, για την τιμή της οποίας τα καταγάλανα νερά των Ελληνικών αυτών υδάτων, του Αιγαίου, ποτίστηκαν με αίμα ηρωικό και βάφτηκαν με χρώμα κόκκινο… με αφορμή λοιπόν, αυτή την τόσο καίρια εκδήλωση, ας αναλογιστούμε τι μπορεί ο καθένας να προσφέρει σήμερα, στο σύγχρονο πόλεμο, στη σύγχρονη μάχη που εκτυλίσσεται εμπρός μας!
    Όλοι μας λίγο-πολύ, γνωρίζουμε τα γεγονότα που πλήττουν αυτή τη στιγμή το Αιγαίο ΜΑΣ και πιο συγκεκριμένα, το ηρωικό Καστελόριζο. Κάποιοι, μη θέλοντας να αποδεχτούν την ιδέα του Ελληνικού και μόνο Αιγαίου, θέλουν να απλώσουν σιγά-σιγά και ύπουλα τα δίχτυα του δήθεν “ελέγχου” και της υποχθόνοιας κυριότητας.
    Δεν είναι πρώτη φορά άλλωστε, που το Αιγαίο βάλλεται έτσι. Και δεν εννοούμε φυσικά την εποχή της Τουρκοκρατίας. Ας αναλογιστούμε και πιο πρόσφατα πλήγματα. Ίμια 1996! Ποιος τα θυμάται πια τα Ίμια; Σμηναγός Κώστας Ηλιάκης… έπεσε χτυπημένος από τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος, ανοιχτά της Καρπάθου το 2006.
    Τόσο κοντά μας κι όμως, τόσο μακρυά μας…!

  2. ..Μπράβο!!Μπράβο!!Μπράβο!!
    Ήταν υπέροχο!!:)
    Συγχαρητήρια σε όλο το θίασο!!

    Από ό,τι έμαθα το θεατρικό θα προβληθεί από το 4Ε ανήμερα 25ης Μαρτίου!!

  3. Μοναδική!
    Ανεπανάληπτη!
    Εξαιρετική!
    Ασυναγώνιστη!
    Φοβερή!
    Ουάου!!!
    Τί να πρωτοσχολιάσει κανείς για την εν λόγω παράσταση;;;!!! Τη διαχρονικότητα η οποία και διακατείχε το έργο από το πρώτο εως και το τελευταίο δευτερόλεπτό της;;;!!!
    Τα έξυπνα γι’ αυτό και πετυχημένα μηνύματα που περάστηκαν μέσα από αυτή;;;!!!
    Ή μήπως, τέλος, την απίστευτη ερμηνεία με την οποία η φοιτήτριες της Χριστιανικής Φοιτητικής Δράσεως, απέδωσαν το νόημα του έργου, με τρομερή συγκίνηση, κάνοντας μικρούς και μεγάλους να δακρύσουν, μπροστά στο μορφή των ηρωίδων εκείνων γυναικών… των ηρωίδων Ελληνίδων, που με αυταπάρνηση και αγώνα, θυσίασαν πλούτη, οικογένεια και την ίδια τους τη ζωή ακόμη, με σκοπό να ελευθερωθεί η πατρίδα!!!
    Αρκετά συγκινητικές ήταν και οι σκηνές που ακολούθησαν με το πέρας της εορτής, όταν όλες οι παρευρισκόμενες, από χορωδία και θεατρικό θίασο, μέχρι τις απλές φωτογράφους, φώναζαν με παλμό και φλόγα: “Ζήτω το Αιγαίο!”, “Ζήτω το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ!”, “Ζήτω η Χριστιανική Φοιτητική Δράση!”, “Κάτω τα χέρια από το Καστελόριζο!!!”!!!!!!
    ΜΠΡΑΒΟ!!!!!!!!!!!!!!

  4. Πααάραα πολύ ωραία η γιορτή!!!!
    Οι “ηθοποιοί” έδωσαν ρέστα…..Μπράβο σε όσους συνετέλεσαν είτε φανερά είτε αφανώς για το υπέροχο αποτέλεσμα…
    Ισχύει τελικά πως θα αναμεταδοθεί από τον τηλεοπτικό σταθμό 4Ε την Παρασκευή στις 18:30;

    • Αυτή τη στιγμή στον ιστοχώρο του καναλιού είναι προγραμματισμένο για προβολή αύριο Πέμπτη 24.03 στις 16:45.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ