Εορταστικό γεύμα στο Οικοτροφείο “Αγία Αικατερίνη”

5
1115
Εκτύπωση Εκτύπωση
1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (καμία αξιολόγηση προς το παρόν)
Loading...

Γιορτάζοντας τα 50χρονα της Χριστιανικής Φοιτητικής Δράσης και τη συνέχεια της,

θα βρεθούμε ξανά μαζί την Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011 και ώρα 13:30,

σ’ ένα “οικογενειακό” τραπέζι στο Οικοτροφείο “Αγία Αικατερίνη”

(Βαθέος 8, Αμπελόκηποι).


________Μια ευκαιρία δοξολογίας στο Θεό

Μια ευκαιρία χαράς και αδελφικής αναστροφής

Μια ευκαιρία τιμής σε όσους διακόνησαν στο έργο της Χ.Φ.Δ.

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Απολαύσαμε και πάλι την οικογενειακή ατμόσφαιρα του οικοτροφείου σήμερα! Ευχαριστούμε τα κορίτσια για την ωραία τους φιλοξενία!!!

  2. Ήταν πολύ ωραία…!Εκπρόσωποι πολλών γενεών…από τους πρωτεργάτες μέχρι…το μέλλον της ΧΦΔ!Άξιες ψυχές σε συτό το μεγάλο έργο!Δόξα τω Θεώ!
    -Προσέξατε το “ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ” που ήταν κρεμασμένο από τα φώτα της τραπεζαρίας;!Να δω τί άλλο θα σκεφτείτε!!
    Ευχαριστούμε…!

  3. “Σκαρί γερό άξιο να ξανοίγεται στην απέραντη θάλασσα,να μάχεται και να νικάει…Να εμβαίνει σ’αυτό ο Χριστός,να διδάσκει τον κόσμο.Ολόψυχα ευχόμαστε ν’αναδείξει η χάρη Του τη ΧΦΔ στη νέα 50ετία.”
    50 χρόνια…!Ευχαριστούμε…

  4. Πριν λίγους μήνες εορτάσαμε στο οικοτροφείο των Αθηνών τη μεγάλη αυτή Αγία, την Αγία Αικατερίνη του Σινά!

    Πριν μια βδομάδα ξαναζήσαμε τι πάει να πει, να γιορτάζεις, να τιμάς την Αγία του οικοτροφείου σου! Την Αγία που σου ‘χει σημαδέψει οριστικά τη ζωή! Την Αγία που πήρες μαζί σου καθώς ως πτυχιούχος πλέον έφευγες και καταλάβαινες πως δεν ήταν τόσο το πτυχίο που άξιζε, όσο όλα αυτά που γνώρισες και έζησες τα λίγα αυτά χρόνια στα στοργικά χέρια μιας Αγίας μάνας, της Κυράς του Μεγάλου μας Σπιτιού στη Θεσσαλονίκη, της Αρχόντισσας στο γένος και την καρδιά, της Αγίας μας Φιλοθέης!

    Από Παρασκευή 18/2 με τον εσπερινό μπήκαμε επίσημα πλέον στον εορτασμό της Αγίας. Βέβαια, ανεπίσημα ο εορτασμός ξεκινά ταυτόχρονα με τις προετοιμασίες, δηλ. μήνες πριν! Θα ΄λεγε κανείς πως τον περισσότερο καιρό γιορτάζουμε καθώς μήνες πριν ξεκινάμε και μήνες μετά μας πείθουν τελικά πως πρέπει να τελειώσουμε. Βέβαια τότε η καθεμιά “γιορτάζει και τιμά” με τη ζωή της προσωπικά και μυστικά την Αγία.

    19 Φεβρουαρίου…μια ημερομηνία που σημαίνει πολλά, πάρα πολλά για 10.000 περίπου οικότροφους που πέρασαν απο τα χέρια της Αγίας! και όμως η καθεμιά αποτελεί το “ένα της παιδί!” αυτό που κάθε μέρα είναι μαζί του!… γιατί της το ξεκαθάρισε “ΔΕΝ φεύγω απ’ το Σπίτι αν δεν έρθεις μαζί μου!”

    Αυτήν, λοιπόν, την Αγία, την Αγία μάνα μας μας αξίωσε ο Θεός να γιορτάσουμε είτε κοντά είτε απ’ όπου βρισκόταν η καθεμιά …απ’ τη Λευκωσία ως την Κορυτσά κι απ’ το Μοναστήρι ως την Αγ. Σοφιά…παντού διασκορπισμένα αλλά ταυτόχρονα και ΈΝΑ τα παιδιά της, συναγμένα στην ίδια μεγάλη αγκαλιά, την αγκαλιά της μάνας Φιλοθέης που όλους τους χωρά και για όλους ασταμάτητα και με την έγνοια της μάνας μεριμνά.

    Απίστευτα ευεργετημένος όποιος αξιώθηκε να ζήσει σε φοιτητικό οικοτροφείο…δεν ξέρω αν υπάρχει μεγαλύτερη ευλογία ή δωρεά. Όποιος δε ζήσει δεν μπορεί να κατανοήσει…

  5. Πριν μια εβδομάδα περίπου, γιορτάσαμε στο Μεγάλο μας Σπίτι, την κυρά των Αθηνών, την Αγία Φιλοθέη… την Αγία μας!!!
    Ισως παράλλειψη, ίσως απλά έλλειψη, γεγονός είναι πάντως ότι δεν αναφέρθηκε τίποτε απολύτως για την εορτή της Αγίας μας. Ό,τι και αν πει κανείς για να αποδώσει την κατανυκτικότητα με την οποία αποδώθηκε η γιορτή της Αγίας, θα είναι λίγο. Όποιο βίωμα και αν αποπειραθεί να καταγράψει κάποια από εμάς σ’αυτή την άψυχη “σελίδα”, ίσως και να προσβάλλει την πραγματικότητα που ζήσαμε…
    Ποια από εμάς δε δάκρυσε ακούγοντας παλαιότερες οικοτρόφους να καταθέτουν βιώματα, αναμνήσεις, εμπειρίες που η κάθε μία κουβαλάει μέσα της, πολύτιμο θησαυρό για τη ζωή!!!
    Ποια από εμάς δεν ταυτίστηκε με κάποια από τις “ηρωίδες” των μικρών ιστοριών του βιβλίου μας;;;
    Ποια από εμάς δεν ευχαρίστησε Τον Κύριο που την αξίωσε να βρίσκεται στο σπίτι της Αγίας Φιλοθέης;;; Στο σπίτι που βιώνουμε την παρουσία Του;;;!!!
    Ευεργεσία… λέξη μικρή! Ευχαριστία… πράξη λίγη! Παράκληση… ΜΟΝΟ παράκληση!!! Παράκληση για μια ζωή γεμάτη από… ΜΕΓΑΛΟ ΣΠΙΤΙ!!!!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ