Υποδοχή πρωτοετών και νέων μελών


“ΔΡΑΣΗ”! Είχα ακούσει ένα αυθόρμητο σχόλιο από έναν συμφοιτητή μου για το όνομα της “Χριστιανικής Φοιτητικής Δράσης”. Έλεγε: «Μου ακούγεται λίγο… ξέρεις σαν οργανωμένοι φοιτητές σε παρατάξεις να καλούν σε πορείες και διαδηλώσεις… ΔΡΑΣΗ!

Μα αλήθεια, πόσο όμορφα συμπληρώνουν αυτές οι λέξεις η μία την άλλη και της δίνουν νόημα:

«Χριστιανική»: Θα μπορούσε να υπάρξει αληθινή δράση χωρίς το Χριστό; Άρα πρώτα απ’ όλα Χριστιανική Δράση.

«Φοιτητική»: Δεν συμφωνείς πως τα φοιτητικά χρόνια, τα χρόνια της νιότης, έχουν κάτι το ξεχωριστό, το δυνατό, το ζωηρό; Φοιτητική Δράση λοιπόν.

«Δράση». Χριστιανική πίστη χωρίς έργο, δίχως πράξη;

Χριστιανική, Φοιτητική, Δράση!

Τι είναι η Χριστιανική Φοιτητική Δράση;

11Η «Χριστιανική Φοιτητική Δράση» αποτελεί το φοιτητικό τομέα του Ορθοδόξου Ιεραποστολικού Συλλόγου «ο Μέγας Βασίλειος» που επί δεκαετίες δραστηριοποιείται ιεραποστολικά ανά την Ελλάδα και εκτός αυτής μέσα στους κόλπους της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας. Πρόκειται για μια ανοιχτή παρέα φοιτητών και φοιτητριών με κοινό στοιχείο —εκτός από την φοιτητική ιδιότητα— τον πόθο για γνήσια βίωση της ορθόδοξης χριστιανικής πίστης μας. Δραστηριοποιείται περισσότερο στις μεγαλύτερες φοιτητικές πόλεις της Ελλάδας, μα και στις μικρότερες διατηρεί τόπους συνάντησης για κάθε ενδιαφερόμενο μέλος της.

Πώς δραστηριοποιείται η “Δράση”; Τι μπορώ να κάνω σαν μέλος της;

Όσο πιο πολύ θέλει κανείς να βιώσει στα νεανικά του χρόνια το Χριστό, τόσες περισσότερες ευκαιρίες βρίσκει.

2Βασική ευκαιρία σε κάθε παράρτημα της Χ.Φ.Δ. αποτελούν οι εβδομαδιαίες συναντήσεις μελέτης Αγίας Γραφής με την υπεύθυνη πνευματική καθοδήγηση από ιερείς της Εκκλησίας μας. Άλλες ευκαιρίες περιλαμβάνουν: ωφέλιμες χριστιανικές ομιλίες, λατρευτικές εκδηλώσεις, επισκέψεις αγάπης σε νοσοκομεία,  φυλακές και άλλα ιδρύματα, μουσικές και θεατρικές ομάδες, εκδρομές, κατασκηνώσεις και μέσα σε όλα αυτά την χριστιανική, αδελφική, αγνή και σταθερή φιλία, που δεν αφήνει την μοναξιά να πλήξει κανέναν από μας.

Πώς θα έρθω σε επαφή με τη Χριστιανική Φοιτητική Δράση;

3Η Χριστιανική Φοιτητική Δράση διατηρεί παραρτήματα σε πολλές πόλεις της Ελλάδας, στοιχεία επικοινωνίας των οποίων μπορείς να βρεις στη σελίδα των παραρτημάτων. Στις αίθουσες αυτές, τα “εντευκτήρια”, πραγματοποιούνται οι σταθερές εκδηλώσεις μας και φυσικά αποτελούν τον τόπο ελεύθερης συνάντησης για τον καθένα και εκτός σταθερών εκδηλώσεων.

Από κει και πέρα, πιθανότατα θα συναντήσεις ομάδες της Χ.Φ.Δ. σε κάποια ανακοίνωση μέσα στη σχολή σου ή κάποια αφίσα θα σε προσκαλεί σε μια από τις εκδηλώσεις της.

Θα γραφτώ κάπου σαν μέλος;

4Μπορείς να έρθεις να παρακολουθήσεις μια εκδήλωση στο πανεπιστήμιο ή μια ομιλία στην αίθουσά μας. Όλες οι εκδηλώσεις μας είναι ανοικτές σε όλους και ανακοινώνονται ευρέως. Εσύ ο ίδιος/ ίδια θα επιλέξεις αν και πότε θέλεις να συμμετάσχεις σε περισσότερες εκδηλώσεις της “Δράσης” σαν αυτές που αναφέραμε παραπάνω.

Για όλα τα παραπάνω έχεις την ευκαιρία να ρίξεις μια ματιά στις φωτογραφίες, τα βίντεο, τα ηχογραφήματα και τις ομιλίες που διατίθενται στον ιστοχώρο μας, παρμένα από τη δράση της “Δράσης”. Και θα χαρούμε πολύ να δούμε κι εσένα στην παρέα μας!

Καλά, χριστιανικά, φοιτητικά χρόνια!