- Χριστιανική Φοιτητική Δράση - https://xfd.gr -

Ξάνθη 2005

17 Νοεμβρίου 2005.

Μια όμορφη μέρα. Όχι από άποψης καιρού· κάθε άλλο. Συννεφιά και λίγη βροχή. Αυτό δε στάθηκε πάντως εμπόδιο στην προγραμματισμένη μας έξοδο από την πόλη με προορισμό την Ξάνθη! Μια περιοχή με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, που θέλαμε να γνωρίσουμε έστω στις λίγες ώρες που είχαμε στη διάθεσή μας.

Κατευθυνόμενοι προς Ξάνθη δεν παραλείψαμε ασφαλώς να κάνουμε μια μεγάλη στάση στο Νέστο, ένα ποτάμι που, τουλάχιστον το φθινόπωρο που είχαμε την τύχη να το δούμε, βρίσκεται μέσα σε ένα πανέμορφο φυσικό τοπίο. Η ποικιλία των χρωμάτων γύρω μας, το ορεινό ανάγλυφο μαζί με την οφιοειδή πορεία των νερών και τις όχθες που σχηματίζονταν, η γαλήνη της φύσης που διέκοπτε μόνο το πέρασμα του τρένου πάνω στις ράγες, μαγνήτιζαν όλες τις αισθήσεις.

Η εκδρομή περιλάμβανε και επίσκεψη σε εκκλησίες και μονές της περιοχής της Ξάνθης, σε μία από τις οποίες κατέληξε και η εκδρομή μας με το φιλόξενο δείπνο που μας προσφέρθηκε.

Οι παρακάτω φωτογραφίες είναι αντιπροσωπευτικές της ημερήσιας εκδρομής μας. Όμως τα χρόνια πέρασαν και η μνήμη των ονομάτων σβήνει. Αν κάποιος θυμάται τις περιγραφές των παρακάτω εικόνων, ας το μοιραστεί για να θυμηθούμε μαζί!