- Χριστιανική Φοιτητική Δράση - https://xfd.gr -

Εις συνάντηση των αδελφών μας

Με μεγάλη όρεξη για τραγούδι και τον πόθο να διατρανώσουμε το χαρμόσυνο μήνυμα της του Χριστού Γεννήσεως στους εμπερίστατους αδελφούς μας, περίπου 40 φοιτητές της Χριστιανικής Φοιτητικής Δράσης Αθηνών μεταβήκαμε το απόγευμα του Σαββάτου, 17 Δεκεμβρίου, στο Ασκληπιείο της Βούλας [1].

Κατά την επίσκεψή μας, με τη βοήθεια μιας αδελφής νοσοκόμας, πραγματικού άγρυπνου φρουρού των ασθενών, περιδιαβήκαμε τους διαδρόμους και τα δωμάτια κάθε πτέρυγας του συγκροτήματος του Ασκληπιείου. Εκεί, ψάλλαμε χριστουγεννιάτικους ύμνους και τραγουδήσαμε κάλαντα και επίκαιρα τραγούδια με τη συνοδεία ενός ακορντεόν και ενός καβαλίου. Όσοι από τους ασθενείς μπορούσαν, κυρίως, όμως, οι συνοδοί τους έβγαιναν έκπληκτοι στους διαδρόμους για να αντικρίσουν ποιοι ήταν αυτοί που “διατάρασσαν” τη βασανιστική τους ησυχία. Κάποιοι από εμάς είχαν το ιδιαίτερο προνόμιο να επισκέπτονται τους κλινήρεις αδελφούς μας στα δωμάτιά τους προσφέροντάς τους μια μικρή εικόνα της Γεννήσεως και ένα χριστιανικό περιοδικό, μα πάνω απ’ όλα ένα ζεστό χαμόγελο και ευχές για ανάρρωση και Καλά Χριστούγεννα. Αυτοί κι αν αντίκρισαν πρόσωπα ξαφνιασμένα, απορημένα, συγκινημένα, δακρύβρεχτα.

Σε κάθε διάδρομο, μετά το πέρας των τραγουδιών, ο υπεύθυνος της Χ.Φ.Δ. Αθηνών εξέφραζε εκ μέρους όλων των συμμετεχόντων ευχές προς τους πάσχοντες και τους συνοδούς τους. Καθώς αποχωρούσαμε, συναντούσαμε σώματα καταρρακωμένα, αντοχές τσακισμένες, αλλά πλέον πρόσωπα χαρούμενα, ψυχές αναθαρρυμένες.

Η επίσκεψή μας ολοκληρώθηκε με την προσκύνηση του τιμίου λειψάνου του Αγίου Παντελεήμονος στον Ι.Ναό του νοσοκομείου και με ένα πλούσιο κέρασμα που μας επεφύλαξαν ο εφημέριος, π. Κωνσταντίνος και οι αδελφές νοσοκόμες. Ο πάντοτε γεμάτος αγάπη εφημέριος του Ασκληπιείου μας έδωσε πλούσιες ευχές και ελπιδοφόρα μηνύματα.

Όλοι αναχωρήσαμε ακόμα πιο χαρούμενοι απ’ όταν πήγαμε. Ελπίζουμε και ευχόμαστε ο εντός ολίγων ημερών γεννώμενος Χριστός να καρποφορήσει αυτή μας την προσπάθεια και να χαρίσει στις ψυχές των αδελφών μας που βρίσκονται στο κρεβάτι του πόνου ελπίδα και παρηγοριά. Διότι Αυτός, ο Βασιλεύς των Βασιλέων, γεννιέται σαν τον τελευταίο αυτού του κόσμου ακριβώς για αυτό το λόγο: για να συναντήσει τα παιδιά Του!

Καλά και ευλογημένα ΧΡΙΣΤΟΥγεννα,
με τον Χριστό στην καρδιά!

φοιτητής Ε.Κ.Π.Α.

Ας πάρουμε μια μικρή γεύση…