ΒΑΔΙΖΟΝΤΑΣ… ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΗΣ!

0
1010
Εκτύπωση Εκτύπωση
1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (3 ψήφοι, μέσος όρος: 5.00 από 5)
Loading...

ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ Χ.Φ.Δ. ΑΘΗΝΩΝ

                                   ΣΤΗ ΛΙΤΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΦΙΛΟΘΕΗΣ
        19 Φεβρουαρίου·Μητρόπολη Αθηνών. Οι καμπάνες χτυπούν, πλήθη κόσμου εισέρχονται στον ναό, η πλατεία Μητροπόλεως γεμίζει με σώματα των ενόπλων δυνάμεων, με μοναχές και ιερείς, με την μπάντα της Φιλαρμονικής. Το νιώθεις πως κάποιον μεγάλο τιμούν, πως κάτι σπουδαίο γίνεται…!
        Κι ύστερα, βγαίνει από τον Ναό αυτή, η Κυρά των Αθηνών, ντυμένη στα μαύρα της ράσα, όπως η πιο παλιά ιστορούμενη μεγάλη εικόνα την παρουσιάζει. Τη βαστάζουν στα χέρια άντρες του ναυτικού και κοπέλες με παραδοσιακές φορεσιές την ραίνουν με πέταλα από ρόδα. Μα όχι μόνο η εικόνα της, μα η ίδια αυτή, το τίμιο λείψανο της Αγίας που σημάδεψε την ιστορία της Αθήνας, μέσα στη χρυσή λάρνακα ακολουθεί. Τη βαστάζουν στους ώμους τους μοναχές από διάφορα μοναστήρια της Αττικής, γιατί στους ώμους τους πέφτει το βάρος να συνεχίζουν τον ορθόδοξο μοναχισμό που τόσα πρόσφερε στην πατρίδα μας.
        Κάπου εκεί, ακολουθούμε κι εμείς, οι νέες της Ελλάδας, της πατρίδας που τόσο αγάπησε η Αγία Φιλοθέη. Νιώθουμε πως για μας αγωνίστηκε, για μας πόνεσε και θυσιάστηκε. Βλέπουμε το χαμόγελό της, καθώς μάς ατενίζει από ψηλά να προπορευόμαστε στην ιερή πομπή της. Και ενώ βαδίζουμε στους δρόμους και περνάμε από τους χώρους όπου βάδισε και έζησε και έδρασε… την αισθανόμαστε τόσο ζωντανή την Αγία μας, να μας μιλά και να μας συμβουλεύει, όπως άλλοτε τις μοναχές της: “Ἀγαπήσατε τόν Θεόν καί μηδέν προτιμήσητε τῆς ἀγάπης αὐτοῦ”. Μέ εὐγνωμοσύνη ἀσπαζόμαστε τήν ἱερά εἰκόνα της, μέ δέος καί ἱκεσία προσπέφτουμε στό τίμιο λείψανό της καί τήν παρακαλοῦμε: “Δός μας νά βαδίσουμε στά χνάρια σου, στό δρόμο τῆς ἀγάπης, τῆς προσφορᾶς, τῆς θυσίας!”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ