Χριστουγεννιάτικα μηνύματα στη Θεσσαλονίκη

6
716
Εκτύπωση Εκτύπωση
1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (καμία αξιολόγηση προς το παρόν)
Loading...

Την πνευματική χαρά και την ουράνια αγαλλίαση που νοιώθει ο χριστιανός από τα Χριστούγεννα, δεν μπορεί να τη νοιώσει, με κανέναν τρόπο, όποιος τα γιορτάζει μοναχά σαν μια συγκινητική  συνήθεια, που είναι δεμένη περισσότερο με τις συνηθισμένες χαρές του κόσμου, με τον χειμώνα, με τα χιόνια, με το ζεστό τζάκι.

Έτσι γράφει ο Κόντογλου. Κι εμείς συμφωνούμε! Γι’ αυτό και βγήκαμε έξω, στο έργο της διάδοσης του χριστουγεννιάτικου μηνύματος στην πόλη μας, με δύο παρόμοιες μεταξύ τους εκδηλώσεις, που πραγματοποιούμε σταθερά τα τελευταία χρόνια:

Την περασμένη Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2009, μία μέρα μετά την εξόρμησή μας στα Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης, επισκεφθήκαμε τη φοιτητική Λέσχη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Αφού τοποθετήσαμε σταντ με χριστουγεννιάτικο περιεχόμενο (επίκαιρα βιβλία, CD, κάρτες, φυλλάδια, περιοδικά) ξεκινήσαμε να μοιράζουμε στους εισερχόμενους στη λέσχη φοιτητές ένα φυλλάδιο με χριστουγεννιάτικο μήνυμα.  Βασικός μας στόχος και προτεραιότητα ήταν να ανάψουμε μία σπίθα Χριστού στις ψυχές των συμφοιτητών μας· τα λόγια του φυλλαδίου να εισχωρήσουν στο χώρο της καρδιάς και να αφυπνίσουν συνειδήσεις. Δόξα τω Θεώ, η ανταπόκριση των φοιτητών ήταν θετική, αν και τα πρόσωπα πολλών απ’ αυτούς είχαν μια δόση έκπληξης, καθώς έβλεπαν νέους που δεν το περίμεναν να δείχνουν τόσο ζήλο και μεράκι στο έργο της ιεραποστολής. Αλλά κι εμείς με τη σειρά μας δεν περιμέναμε από κάποιους φοιτητές να δείχνουν ενδιαφέρον να μάθουν πληροφορίες για τη Χριστιανική Φοιτητική Δράση και να είναι γνώστες κάποιων φυλλαδίων ή ομιλιών μας!  Νομίζω, ότι ένα θετικό στοιχείο της εξόρμησης ήταν ότι μάθαμε πως οι φοιτητές της πόλη μας έχουν σχηματίσει μια αληθινή εικόνα για μας, αυτή της χαρούμενης και αγνής χριστιανικής παρέας, πράγμα που είναι σημαντικό, αν αναλογιστούμε την εικόνα που φαίνεται να έχει διαμορφωθεί στη συνείδηση των πολλών γι’ αυτούς που είναι «της Εκκλησίας». Ευκαιρίες σαν την παρούσα μας δίνουν τη δυνατότητα να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε κακομοίρηδες και ελαφρόμυαλοι, αλλά ώριμοι και συνειδητοποιημένοι. Ευχόμαστε με όλη μας την καρδιά, ο Θεός να φωτίσει όλους τους νέους της ηλικίας μας να πορευόμαστε «την οδόν, την απάγουσα εις την ζωήν».

~~~

Σήμερα Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου 2009, πραγματοποιήθηκε εξόρμηση στην πλατεία Αριστοτέλους, ένα κλασικό σημείο διερχομένων της πόλης μας. Τοποθετήσαμε και εκεί ένα σταντ με πληθώρα χριστουγεννιάτικων επιλογών και ορίσαμε τα σημεία που θα διανέμαμε τα φυλλάδια με το χριστουγεννιάτικο μήνυμα στην περίμετρο της πλατείας. Η προσέλευση των μελών του τομέα ήταν άκρως ικανοποιητική (15 περίπου άτομα), αν σταθμίσουμε και το απρόσφορο των ημερών για την ανάληψη τέτοιου είδους δραστηριοτήτων. Η εξόρμηση αυτή ήταν μεγαλύτερη σε διάρκεια απ’ αυτή της λέσχης (10.30-14.30), οπότε και πιο πλούσια σε εμπειρίες (που όσοι συμμετείχαν ελπίζουμε να μοιραστούν με τους υπόλοιπους στα σχόλια)! Κάθε φοιτητής που συμμετείχε στην εξόρμηση είχε στο τέλος της να αφηγηθεί πλειάδα περιστατικών. Υπήρχε η κοινή διαπίστωση, ότι αυτό που αξίζει περισσότερο σε τέτοιου είδους εξορμήσεις δεν είναι οι μεγάλες πωλήσεις, αλλά η ωφέλεια που προξενείται στους περαστικούς από την παρουσία μας και μόνο! Και εδώ δεν πρόκειται ασφαλώς για αποκλειστικά νεανικό κοινό. Πολλοί ήταν αυτοί που χάρηκαν όταν έβλεπαν μέσα σ’ αυτή την πνευματική ερημοποίηση της κοινωνίας μας να ξεπροβάλει μία ελπίδα· ότι το έθνος μας μπορεί να ξυπνήσει απ’ τον πνευματικό λήθαργο στον οποίο έχει πέσει· ότι ο κόκκος συνάπεως που είμαστε εμείς οι Χριστιανοί, αν και είναι μικρότερος πάντων, θα αυξηθεί, θα γίνει μεγάλο δένδρο και θα καρποφορήσει. Ευχόμαστε και σ’ αυτήν την εξόρμηση να ωφελήθηκαν πολλές ψυχές και να νοηματοδοτήθηκε ένα νέο αναγεννητικό ξεκίνημα στη ζωή τους!

Ζωτικός

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δόξα τω Θεώ τέλος καλό όλα καλά! Με τη σημερινή εξόρμηση τελείωσε αισίως ο χειμερινός κύκλος εξορμήσεων και ελπίζουμε και ο ανοιξιάτικος να σημειώσει τον ίδιο πετυχημένο και ενθαρρυντικό απολογισμό ή γιατί όχι και καλύτερο..!

    Από τις 2 τελευταίες εξορμήσεις που έγιναν θα ήθελα να εκφράσω κάτι που αφουγκράστηκαν οι περισσότεροι “Δρασίτες”. Από την ανταπόκριση του κόσμου αισθανθήκαμε ότι η απήχηση της ΧΦΔ στο ευρύ κοινό έχει αυξητική τάση, γεγονός που μας χαροποιεί ιδιαιτέρως! Περισσότεροι είναι πλέον αυτοί που μας γνωρίζουν, περισσότεροι αυτοί που έχουν επισκεφτεί το Internet να μάθουν για τη ΧΦΔ. Να τονίσουμε σ’ αυτό το σημείο και τον καταλυτικό ρόλο της ιστοσελίδας μας στο ιεραποστολικό έργο. Εύχομαι και το νέο έτος -με την παρέλευση του διαλείμματος της εξεταστικής- να μας βρει με τον ίδιο ζήλο και πόθο να διακονούμε στο ιερό έργο της ιεραποστολής!

  2. οντως ποσοι νεοι και γεροι σταματαν να ρωτανε (ή και να διδασκουν) είναι τρομερο. μπραβο παιδια, συνεχιστε ετσιιιιι

  3. Δόξα τω Θεώ.Μπράβο παιδιά!Από ότι διαβάζω, φέτος οι εξορμήσεις πάνε πολύ καλά.Ας προσευχηθούμε όλοι τώρα τα Χριστούγεννα ο Θεός να μιλήσει μέσα στις ψυχες τους ,να τις μαλακώσει, να απομακρύνει από τις καρδιές τους τις υλικές μέριμνες και να τις κάνει δεκτικές προς τις πνευματικές, ώστε να βιώσουν φέτος πραγματικά τα Χριστούγεννα.Βέβαια αυτό το χρειαζόμαστε κι εμείς που θεωρητικά ξέρουμε το νόημα των Χριστουγέννων, πρακτικά όμως παρασυρόμαστε από τα φωτάκια και τα λαμπιόνια του κόσμου.Να δώσει ο Θεός και μετά τα Χριστούγεννα να συνεχιστούν οι εξορμήσεις με τον ίδιο ζήλο, να σας φωτίζει ο Θεός, να σας δίνει ιδέες και τρόπους για επιπλέον ΔΡΑΣΗ ώστε η Δράση να γίνει μια καθημερινη υπενθυμιση της ύπαρξης του Θεού για όλους τους φοιτητές και όχι μόνο…
    Θα ήθελα να προτείνω οι εξορμήσεις τέτοιου είδους να γίνονται πιο συχνά και όχι μόνο Χριστούγεννα και Πάσχα και επιπλέον να συμμετέχει και ο Β τομέας

  4. Πολύ ωραία, ο Θεός να σας δίνει δύναμη να συνεχίζετε το έργο σας. Τα ιεραποστολικά βιώματα του καθενός ας αποτελέσουν τονωτικές ενέσεις στην ιεραποστολική σας δράση. Όντως θα είναι ωφέλιμο να γίνονται περισσότερες εξορμήσεις ιεραποστολικού χαρακτήρα εκτός του πανεπιστημίου, αλλά ταυτόχρονα και οι φοιτήτριες να ενεργοποιηθούν πάνω σε αυτό τον τομέα.

    • Συμφωνώ μαζί σου Elpidofora, θα ήταν πολύ καλή κίνηση αν και οι φοιτητριες τετοιες μερες εκαναν μια δική τους εξόρμηση εκτός του Πανεπιστημίου με την προυπόθεση όμως τα μέλη της Χ.Φ.Δ να δώσουν το παρόν τους όπως και στις εξορμήσεις στο πανεπιστήμιο.

  5. Μου έκανε εντύπωση που ένας κύριος αφού πήρε ένα φυλλάδιο, ζήτησε άλλα 50 περίπου για να δώσει και στους μαθητές του…
    (αναφέρομαι στην εξόρμηση στην αριστοτέλους)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ