Πως θα γνωρίσω τον Θεό;

1
837
Εκτύπωση Εκτύπωση
1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (2 ψήφοι, μέσος όρος: 5,00 από 5)
Loading...

Την Τρίτη 9 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε η πρώτη, καθιερωμένη ομιλία, στον χώρο του εντευκτηρίου μας από τον κ. Μάριο Δομουχτσή με θέμα «Πώς θα γνωρίσουμε τον Θεό». Ο κεντρικός άξονας του θέματος ήταν ο ορθός τρόπος να γνωρίσουμε τον Θεό μέσα στην καθημερινή μας ζωή. Έτσι, αρχικά τόνισε πως οι περισσότεροι από εμάς Τον ψάχνουμε με λάθος τρόπο, προσπαθούμε να Τον προσεγγίσουμε με μια τελείως ψυχρή λογική και ανθρώπινη διανοητική τακτική. Ειδικότερα, ο ομιλητής επισήμανε ότι τον Θεό δεν θα Τον γνωρίσουμε μελετώντας επιφανειακά την Αγία Γραφή ή διαβάζοντας μόνο βιβλία γι’ Αυτόν για να τον γνωρίσουμε όπως θα προσεγγίζαμε μια μορφή της ιστορίας μέσα από ένα ιστορικό βιβλίο.

Τον Χριστό δεν μπορούμε να τον γνωρίσουμε παρά μόνο αν εκείνος μας αποκαλυφθεί. Κι αυτό μπορεί να γίνει μόνο εάν αποδυθούμε τα ανθρώπινα πάθη μας και ενδυθούμε τα χαρακτηριστικά του Χριστού. Τα μάτια μας να είναι μάτια Χριστού, τα αυτιά μας αυτιά του Χριστού, οι πράξεις και οι λογισμοί μας να είναι όμοιες με αυτές του Χριστού. Έτσι με την θεία Του Χάρη θα μας αποκαλύπτεται ο Χριστός μέσα μας και εμείς θα πορευόμαστε στην ορθή οδό βιώνοντας καθημερινά τον Χριστό μέσα μας. Γνωρίζοντας τον Χριστό με έναν τρόπο υπερκόσμιο και ουράνιο.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Κι’ όπως είχαμε πει Του Θεού Του αρέσει πολύ να κρύβεται! Κυρίως, σ’ αυτούς που περνούν μεγάλες δυσκολίες! Δεν κρύβεται όμως πάντα! Στο αποκορύφωμα των αντοχών μας εμφανίζεται με πολλούς τρόπους, και μας παίρνει το βάρος!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ