Μια διαφορετική εκδήλωση

2
121
Εκτύπωση Εκτύπωση
1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (καμία αξιολόγηση προς το παρόν)
Loading...

Ο παραγωγικός τομέας της Χριστιανικής Φοιτητικής Δράσης, ο τομέας αγάπης, την περασμένη Τετάρτη 3/3/2010 διοργάνωσε μια διαφορετική εκδήλωση… Επισκεφτήκαμε το σύλλογο συνδρόμου Down Eλλάδος, στην Kάτω Τούμπα Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για έναν ιδιωτικό σύλλογο που συστάθηκε από γονείς που έχουν παιδιά με σύνδρομο Down.

Όταν φτάσαμε στο χώρο ενθουσιαστήκαμε από την καθαρότητά του και την οργάνωση. Τα παιδιά μας υποδέχτηκαν, μας κέρασαν και ύστερα από μια σύντομη και εμπεριστατωμένη ενημέρωση από τον υπεύθυνο, ακολούθησε η επικοινωνία με τα παιδιά και η ξενάγηση στους χώρους του συλλόγου. Μπορεί να τους τραγουδήσαμε, να τους διηγηθήκαμε μια ωραία ιστορία, αλλά αυτά που πήραμε δεν συγκρίνονται με όσα τους δώσαμε… Μας τραγούδησαν με την συνοδεία μουσικών οργάνων, χορέψαμε μαζί, αλλά κυρίως διδαχτήκαμε από την απλότητα της καρδιά τους.

Τα παιδιά μαθαίνουν γραφή, ανάγνωση, παραδοσιακούς χορούς και συμμετέχοντας στα εργαστήρια κατασκευής μπομπονιέρων, λαμπάδων κ.α., δημιουργούν… Μάλιστα οι υπεύθυνοι του συλλόγου έχουν φροντίσει και για την κοινωνικοποίησή τους: τρία κορίτσια εργάζονται σε ιδιωτικό παιδικό σταθμό της περιοχής βοηθώντας στο έργο των βρεφονηπιοκόμων.

Φύγαμε γεμάτες ενθουσιασμό, κρατώντας βαθιά στην καρδιά μας το ανιδιοτελές χαμόγελό τους. Κλείνοντας θα θέλαμε να παραθέσουμε την προσωπική ευχή του υπευθύνου: «Αν ο Θεός επέτρεπε να ήμουν άτομο με ειδικές ανάγκες, θα ήθελα να ήμουν άτομο με σύνδρομο Down…»

(για περισσότερες πληροφορίες για το σύλλογο: Σύλλογος συνδρόμου Down Ελλάδος, Καρνιβάλου 31, 54454, Κάτω Τούμπα, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310925000, FΑΧ 2310940500)

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Νομίζω οτι τέτοιου είδους εκδηλώσεις είναι πάρα μα πάρα πολύ οφέλειμες για όσους συμμετέχουν!
    Συνειδητοποιείς την αχαριστία μας προς το Θεό!!

  2. Συμφώνω Κυριάκο ενώ έχουμε τόσο αγαθά και τόσες ευλογίες από τον Πανάγαθο Θεό πάλι παραπονιόμαστε κ στις μικρές ¨δυσκολίες¨!!! Σε τέτοιες εκδηλώσεις περισσότερα πέρνεις παρά δίνεις!!!Θαυμάζω το χαμόγελο που έχουν πάντα αυτοί οι άνθρωποι!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ