Εντυπώσεις από τους αγιασμούς στα Πανεπιστήμια της Θεσσαλονίκης

0
600
Εκτύπωση Εκτύπωση
1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (καμία αξιολόγηση προς το παρόν)
Loading...

Όπως έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια, η Συντονιστική Επιτροπή των Ορθοδόξων Χριστιανών Φοιτητών Θεσσαλονίκης διοργάνωσε και φέτος τις τελετές Αγιασμού για την έναρξη της ακαδημαϊκής χρονιάς στα Πανεπιστήμια της πόλης. Το παρών έδωσε και η Χ.Φ.Δ., η οποία με φυλλάδια και εξορμήσεις ενημέρωσε τους φοιτητές για τις τελετές και τους προσκάλεσε να συμμετάσχουν.

Στις 3 Νοεμβρίου 2011 έλαβε χώρα η τελετή στην Αίθουσα Τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Καθηγητές και φοιτητές προσήλθαν για να λάβουν την αγιαστική χάρη της Αγίας Τριάδος για το εκπαιδευτικό και ερευνητικό τους έργο, ενώ έκδηλη ήταν η χαρά τους για την πραγματοποίηση του Αγιασμού. Πέρυσι, δυστυχώς η τελετή ματαιώθηκε λόγω της απροθυμίας ανώτερων οργάνων του Πανεπιστημίου.

Στις 9 Νοεμβρίου, η ίδια εικόνα επαναλήφθηκε στο Αμφιθέατρο Τελετών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών. Παρών στην τελετή ήταν και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου κ. Ιωάννης Χατζηδημητρίου, ο οποίος απευθύνοντας χαιρετισμό τόνισε ότι το μόνο που μας έχει μείνει για να ανταπεξέλθουμε στον ορυμαγδό των προκλήσεων είναι η ελπίδα μας στην πίστη και στο Θεό. Μετά το τέλος της τελετής, ακολούθησε ο αγιασμός του κτηρίου, κατά τον οποίο ο ιερέας που τέλεσε τον αγιασμό επικουρούμενος από κάποιους φοιτητές διήλθε τους διαδρόμους του Πανεπιστημίου, ευλογώντας τους φοιτητές, που βρίσκονταν καθισμένοι πίσω από τα τραπεζάκια των φοιτητικών παρατάξεων, στο κυλικείο και το φουαγιέ. Η θετική ανταπόκριση του συνόλου σχεδόν των φοιτητών ήταν ενθαρρυντική.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ