Δύο μήνες γεμάτοι… Δράση!

0
33
Εκτύπωση Εκτύπωση
1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (καμία αξιολόγηση προς το παρόν)
Loading...

 

Συν Θεώ ξεκινήσαμε και φέτος το ιεραποστολικό μας έργο στον πανεπιστημιακό χώρο.  Επισκεφτήκαμε  το σύνολο των σχολών  του Αριστοτελείου,  του  Μακεδονίας καθώς και του Αλεξάνδρειου Πανεπιστημίου.

Μια φορά την εβδομάδα  συναντιόμασταν  και ξεκινούσαμε την ιεραποστολή μας  τόσο στα διάφορα αμφιθέατρα των εκάστοτε σχολών, όσο και στα γραφεία των καθηγητών τους.

Οι περισσότερες ψυχές ήταν ιδιαιτέρως δεκτικές απέναντι σ΄αυτά που τους λέγαμε σχετικά με το Θείο λόγο, αλλά και το γενικότερο έργο της «Δράσης μας». Παρόλο που δεν ήταν και λίγες οι φορές που ορισμένοι μας απομάκρυναν από τους διαδρόμους, γιατί δεν συμφωνούσαν με τα λεγόμενά μας ή γιατί απλά φοβόντουσαν ότι μπορεί η παρουσία μας να αποτελέσει γενεσιουργό αιτία φασαριών και αντιδράσεων.

Εν αντιθέσει με τα προηγούμενα και προς δική μας ενίσχυση, ο πρώην κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής αιτήθηκε ιδιαίτερης επίσκεψής μας στο γραφείο του όπου και μας συνεχάρη για τη δράση μας στον πανεπιστημιακό χώρο και μας  συμβούλεψε να μην τρομάζουμε απ’ τις  «σειρήνες» του κόσμου γύρω μας  μένοντας σταθεροί στις αρχές με τις οποίες έχουμε γαλουχηθεί.

Χαρακτηριστική ήταν και η εξόρμηση στο Αλεξάνδρειο Πανεπιστήμιο, όπου λόγω απαράμιλλου ζήλου για διάδοση  της «Δράσης μας» σε όσο το δυνατόν πλείονες συμφοιτητές μας, καθώς μοιράζαμε  το επετειακό μας τεύχος (50 χρόνια έκδοσης του περιοδικού μας) παρασυρθήκαμε και πραγματοποιήσαμε ανακοίνωση και σε τμήμα  ERASMUS  η οποία  εν τη ρύμη του λόγου πραγματοποιήθηκε και στην αγγλική γλώσσα!

Εν όψει των εορτών  των Χριστουγέννων, στις αρχές του Δεκεμβρίου επισκεφτήκαμε την φοιτητική Λέσχη όπου και στήσαμε το τραπεζάκι μας με υλικό και βιβλία  ποικίλου περιεχομένου, ενώ κατά την παραμονή μας εκεί βάλαμε ν΄ακούγονται  χριστουγεννιάτικα τραγούδια και βυζαντινοί ύμνοι για να δώσουμε ένα πιο εορταστικό κλίμα. Προς μεγάλη μας χαρά έγινε πόλος έλξης αρκετών συμφοιτητών μας οι οποίοι στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα  ερχόντουσαν για το μεσημεριανό τους γεύμα.

Εν κατακλείδι, επισκεφτήκαμε τους καθηγητές όλων των σχολών για να τους παρέχουμε το χριστουγεννιάτικο τεύχος μας και να τους ευχηθούμε για τα φετινά Χριστούγεννα.

Γενικά  η ατμόσφαιρα  ήταν γιορτινή και ευχάριστη, καθώς  οι καρδιές όλων είχαν αλλοιωθεί με την έλευση των Χριστουγέννων και μας υποδέχονταν με χαρά ακόμη και εκείνοι που δεν ήθελαν να προμηθευτούν το περιοδικό μας και αρκούνταν μόνο στο κειμενάκι με τα  εορταστικά μηνύματα.

                                                                                                                                            Καλά και ευλογημένα

Χριστούγεννα!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ